Yolcu360 Blog
aile-ile-ucak-yolculugu
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Aile ile Uçak Yolculuğu: Konforlu Bir Seyahat İçin İpuçları

Aile ile Uçak Yolculuğu: Konforlu Bir Seyahat İçin İpuçları

Aile ile uçak yolculuğu sırasında rahat etmek için neler yapmalı? Konforlu bir uçuş için ya da çocuklarla uçakta rahat etmek için ipuçları arıyorsanız okumaya devam edin!

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu ve en ucuz uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 18o ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı en uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz!

Uçak yolculuğu, modern yaşamın en hızlı ve konforlu ulaşım şekli olarak sıklıkla tercih ediliyor. Özellikle yaz tatilleri, bayram tatilleri, sömestr tatilleri gibi özel zamanlar, ailelerin birlikte tatile çıktığı dönemler arasında. Ancak, bu deneyimler bazen ebeveynler için zorlu ve gergin olabiliyor. Diğer yandan havayolu firmaları, ailelerin daha konforlu ve rahat seyahat edebilmeleri için birçok hizmet sunuyor. Zira, uzun süreli oturmayı gerektiren uçak yolculuklarında çocuklar sıkılabiliyor. Çocukların bu durumu ebeveynlere endişeyle karışık stres yaşayabiliyor. Ancak, ailelerin bu zorlukları aşmasına yardımcı olabilecek bir dizi ipucu ve stratejik yaklaşım var. Bu yazımızda, aile ile uçak yolculuğu nasıl daha keyifli ve sorunsuz hale getirilebilir konusunu inceleyeceğiz.

Aile ile Uçak Yolculuğu Öncesinde Alınması Gereken Önlemler

aile-ile-ucak-yolculugu-3.jpeg

Uçak yolculuğuna çıkmadan önce alacağınız bazı basit önlemler çocukların daha sakin olmasına yardım edebilir. Ama unutmayın ki; onlar sadece çocuk ve ağlamaları ya da ortalıkta koşturmaları çok normal. Ayrıca yorgunken ve alıştıkları rutinden uzaktayken huzursuz olmaları da olası. Aslında ilk önlem, ebeveyn olarak sakin kalmayı öğrenmek. Bunun dışında size yardımcı olabilecek adımları tek tek inceleyelim. 

  • Bilgilendirme

Ailece yapılan tatillerin konforu için çocukların ihtiyaçlarının öncelikli önemli bir detay. Yeni ortam, günlük rutinlerin değişmesi ve belirsizlik gibi hisler, çocukların endişe duymalarına yol açabilir. Bu nedenle, seyahat planınızı oluşturduğunuzda uçak seyahatinin nasıl olduğunu, seyahat sırasında neler olacağını, nasıl davranması gerektiğini çocuğunuza anlatmalısınız. Uçak yolculuğu sırasında duyabileceği gürültü ve titreşimden korkmamasını, araca oranla daha kısa sürede tatile başlayabileceğini ifade edebilirsiniz. 

Uçağa binmek için güvenlik noktalarından geçmek ve sırada beklemek çocuğunuzun endişelenmesine yol açabilir. Bu işlemlerin ne için olduğunu öğrendiğinde, uçak için hazırlanmaktan keyif alabilir. Uçak seyahat süresini de çocuğunuzun anlayabileceği şekilde anlatmalısınız. Önceden neler yaşayabileceğini öğrenen küçük bireyler nispeten ılımlı ve uyumlu olabilir. Hatta merakla bir sonraki adımı bekleyebilir 😉

  • İhtiyaçları Karşılama

Çocukların tuvalet ihtiyacını düşünerek uçuş öncesi ve sırasında uygun aralıklarla tuvalete gitmelerini sağlayabilirsiniz. Özellikle uçağa binmeden önce tuvalet için yeterli vakit ayırarak çocuğun rahatlamış olarak binmesine olanak tanıyın. Fiziksel olarak rahatlamış olan çocuk seyahat sırasında daha ılımlı olabilir. Çocukların açlık ihtiyacı için yanınızda uçağa alınabilecek atıştırmalıklar bulundurun. Çocuklar acıkmasalar da can sıkıntısından bir şeyler yemek isteyebilirler. 

  • Kabinde Konfor

Kabin bagajınızda çocukların ihtiyaçlarına öncelik vermelisiniz. Böylece onların seyahat konforunu sağlayacak çocuk bezi, mama kabı, biberon, emzik, yastık, battaniye, masal kitabı, boyama kitabı gibi malzemelerin elinizin altında olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca çocuğunuzun sevdiği yumuşak ve ses çıkarmayan küçük boyutlu oyuncakları da kolay ulaşılabilir şekilde yanınıza almalısınız.  

  • Hazırlıkların Kontrolü

Ayrıca, ailecek uçakla seyahat ederken gerekli tüm belgeleri hazırlamak yolculuğunuzun devamı açısından büyük önem taşıyor. Pasaportlar, kimlikler, vize belgeleri, uçuş kartları gibi seyahat dokümanlarını önceden hazırlayın ve hepsini kolaylıkla erişebileceğiniz tek bir yerde tutun. Bu güvenlik noktalarından geçişinizi hızlandırarak gereksiz stresin önüne geçecektir.   bir yerde olmasını özen gösterin. Bu size güvenlik noktalarından geçerken zaman kazandırabilir.

aile-ile-ucak-yolculugu-.jpeg

Havayolu Firmalarının Aile Hizmetleri

Havayolu firmaları, ailelerin seyahat deneyimini en üst düzeye çıkarmak için özel hizmetler ve çeşitli imkanlar sunuyor. Bu hizmetler özellikle bebekli ve küçük çocuklu ailelerin sorunsuz ve konforlu seyahatini amaçlıyor. Örneğin, 0 – 2 yaş arası bebek yolcular için ekstra bagaj hizmeti olabiliyor. Bunun yanında bebek arabası, araba koltuğu ve bebek puseti gibi seyahatinizde yanınızda olması gereken eşyaların taşınmasında avantajlar sağlıyor.

İhtiyacınız durumunda, uçakta bebek yatağı hizmetinden de faydalanabileceğiniz uçuşlar bulunuyor. Uçaklarda her koltuğa bebek yatağı yerleştirilemiyor. Bu nedenle erken rezervasyon işlemi yapmanız ve talebiniz doğrultusunda bebek yatağına uygun koltukları tercih etmeniz gerekiyor. Bunun yanında ekstra güvenlik ve konfor için araba koltuğu ile bebeğinizi kabinde taşıma seçeneğiniz de bulunuyor. Bebeğinizin uçuş süresince güvende kalmasını sağlayan bebek koltuğunu seçiminde, havayolu firmasından uçaklarında koltuklara bağlanabilecek bebek koltuğu modellerini öğrenmelisiniz. Ayrıca, kabindeki bebek emniyet kemeri, bebek can yeleği ve oksijen maskesi sayısı da kabinde seyahat edecek bebek sayısına göre belirleniyor. 

Aile ile seyahat planları yaparken, uygun koltuk seçenekleri elde edebilmek için erken rezervasyon yapmanız büyük önem taşıyor. Yolcu360 üzerinden uçak biletinizi önceden alabilirsiniz. Böylece aile ile uçak yolculuğu ve diğer tüm konularda güvenle seyahat edebilirsiniz.

Havalimanında Dikkat Etmeniz Gerekenler

Havayolu şirketleri, çocuklu ve bebekli aileler için özel kontuarlar ayırabiliyor ve uçak kabulünde öncelik tanıyor. Havalimanına ulaştığınız anda bilet kontrol noktasında yerinizi alarak bu avantajdan faydalanabilirsiniz. Böylece, uçağa da erken girebilir ve kabin bagajlarınızı kolay ulaşılabilir şekilde yerleştirebilirsiniz.  

aile-ile-ucak-yolculugu-.jpeg

Havalimanında, çocuğunuzu gözünüzün önünden ayırmamanız büyük önem taşıyor. Çünkü çocuklar için havalimanı, keşfedilmesi gereken farklı bir dünya olabilir ve keşfetmek isteyebilirler. Bu nedenle, çocuklarınızın havaalanında kaybolabilme ihtimalini ve uçuşunuzun aksayabileceğini unutmamanızı öneriyoruz. Ayrıca, çocuklarınızın kıyafetlerinin ve eşyalarının seçiminde x-ray cihazlarını göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca uyarı verecek eşyalarınızı önceden görevlilere bildirerek zaman kaybetmeden güvenlik noktasından geçebilirsiniz. 

Aile ile Uçak Yolculuğu Kalitesini Artırmak İçin Uçakta Nelere Dikkat Etmeleri Gerekiyor?

aile-ile-ucak-yolculugu-.jpeg

Çocuk ve bebeklerin uçuş sırasında rahat etmesi, ailelerin uçuş konforunu doğrudan etkiliyor. Özellikle yolculuğun temelini oluşturan uçuş sürecinde, doğru uygulamalar ve risk yönetimiyle seyahatinizin konforunu artırabilirsiniz.  Bu noktada önceden hazırlıklı olmak, oluşabilecek krizleri bilmek, sorunları minimize etmek ve konforlu uçuş için önemlidir. 

  • Uçağa Yerleşmek

Uçağa alınırken özellikle çocuklu ailelerin önden giriş yapması önemlidir. Böylece ailenin kendilerine ait koltuklara kolaylıkla yerleşebilirler, Uçaklarda bebek koltuğu genellikle cam kenarındaki koltuğa yerleştirilebiliyor. Bu koltuklara uyumlu bebek koltuğu kullanarak bebeğinizin güvenle seyahat etmesiniz sağlayabilirsiniz. Bunun yanında bulutları izlemek çocukları da ilgisini çekerek seyahatlerini daha keyifli hale getirebilir.

  • Emniyet Kemeri Önemlidir

Uçaklarda kabin görevlilerinin uygun gördüğü zamanlarda emniyet kemeri takma zorunluluğu bulunuyor. Çocuklarınızın koltuğunu belirleyerek erkenden biletinizi aldığınızda havayolu firmaları o koltuğun kemerini çocuğun yaşına uygun şekilde revize edebiliyor. Ayrıca bebek yolcular için uçakta onların güvenliğini sağlayabilecek özel kemerler bulunduruyor. Acil durumlarda çocukların güvenliğini sağlayacak bu uygulamalara dikkat etmelisiniz. 

  • Basınç Değişikliği Karşı Önlem Alabilirsiniz

Havayolu şirketleri, uçuş sırasında yolcularının maksimum konforunu sağlayacak çeşitli hizmetler sunuyor. Özellikle uçak içindeki kabin basıncı ve sıcaklık seviyesini en ideal düzeyde tutacak teknolojiler kullanılıyor. Ancak uçak havalanırken ve inişe geçtiğinde kabin basıncında değişiklikler olabilir. Bu durum her yaştan herkesi etkileyebildiği gibi bebek ve çocukları da etkileyebiliyor. Basınç değişikliğine önlem olarak, çocuklarınıza doktoru tarafından reçete ile verilmiş ağrı kesici şurup verebilirsiniz. Ayrıca, kulaklarda oluşabilecek basınç değişikliği etkilerini azaltmak için çocuklarınıza kulak tıkacı takabilirsiniz. Dilerseniz çocuklarınızın beğenisine uygun kulaklıklar kullanarak hem basıncın etkilerini azaltabilir hem de müzik dinletebilirsiniz.. Ayrıca, sakız çiğneyebilir yaşlardaki çocuklara sakız verebilirsiniz. Bu sizin için de faydalı ve rahatlatıcı olabilir. Bebeklerinizi besleme zamanını uçağın kalkış ve inişine ayarlayabilirsiniz. Emme hareketi kulak üzerindeki basıncı azaltacağından uçakta sık sık bebeğinizi emzirebilirsiniz. Bu şekilde bebeklerin ve çocukların daha konforlu olmalarını sağlayabilirsiniz. 

  • Uçuş Sırasında Oyun

Uçuş sırasında çocuklarınızın oyun arkadaşı olarak seyahati daha keyifli hale getirebilirsiniz. Uçuş öncesinde yanınıza aldığınız oyuncaklar ve kitaplar ile çocuğunuz kendini ev konforunda hissedebilir. Bu oyuncakların yumuşak, sessiz ve etrafı rahatsız etmeyecek özellikte olmasına özen göstermelisiniz. 

Ailenizle konforla uçuş deneyimi için erken rezervasyonun yanı sıra uygun fiyatlı uçuşları bulmak da büyük önem taşıyor. Kullanımı son derece basit olan Yolcu360, farklı havayolu şirketlerinin uçuş seçeneklerini bir araya getiriyor. Böylece, kullanıcılarına hızlı uçuş bulma ve rezervasyon yapabilme konusunda çok yönlü destek sağlıyor. Uçak bileti fiyat karşılaştırması ve anında kolay bilet satın almak için Yolcu360’ı deneyimleyebilirsiniz.

Yorum ekle