GİZLİLİK
 
Gizliliğin kullanıcılarımız için çok önemli olduğunun bilincindeyiz,bu nedenle site kullanıcılarımızın gizliliği bizim için de çok önemlidir.Gizlilik Politikası,Yolcu 360 web sitesini veya mobil sitesini kullanırken paylaştığınız verilerin ne amaçlarla kullanılabileceği,bu bilgilerin kimlerle paylaşılabileceği ve gizliliğinizi korumak amacıyla uyguladığımız güvenlik işlemleri hakkında gerekli bilgileri sağlamayı amaçlamaktadır.

Yolcu 360 internet sitesini, mobil uygulamalarını ve diğer iletişim kanallarını kullanmakla, Gizlilik Politikasında belirtilen hususları kabul etmiş ve burada belirtilen hususlarda Yolcu 360'a izin vermiş oluyorsunuz.

Yolcu 360 Gizlilik Politikası ile ilgili her türlü uyuşmazlık Türkiye Cumhuriyeti yasalarına tabidir ve uyuşmazlıkların çözümünde İstanbul mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir.
Yolcu 360 Hangi Verilerinizi Toplayabilir?
  • Adınızı, soyadınızı, adresinizi,doğum tarihinizi,ikamet ettiğiniz şehrinizi,telefon numaralarınızı,e-posta adresinizi ve diğer tüm iletişim bilgilerinizi,
  • Türkiye Cumhuriyeti uyruklu kullanıcılarımız için T.C Kimlik numaranızı
  • Yabancı uyruklu kullanıcılarımız için Pasaport bilgilerinizi,
  • Sitemizden satın aldığınız ürün veya hizmete ait sipariş bilgilerinizi,
  • Ödeme araçları ve faturalamaya ilişkin bilgilerinizi toplayabilir.
Yolcu 360 Verilerinizi Hangi Amaçlarla Kullanabilir?
  • Araç kiralama hizmetlerinizi gerçekleştirmek ve sitemize üyelik hesabınızı yönetmek,
  • Çağrı merkezimizi aradığınızda size en uygun ve hızlı hizmetleri verebilmek,
  • Kişisel seçimlerinizi analiz ederek,ürün ve hizmetlerimizi bu doğrultuda iyileştirmek ve geliştirmek,
  • İnternet sitemizi ve mobil uygularımızı kullanma alışkanlıklarınıza ilişkin istatistiki bilgiler üretmek,bu bilgileri raporlama ve analiz etme yöntemleriyle inceleyerek size özel araç kiralama teklifleri sunmak,
  • Ürünlerimizi ve hizmetlerimizi sizlere tanıtmak,ilgilenebileceğiniz ve size fayda sağlayabileceğini düşündüğümüz promosyonlar ve kampanyalar oluşturup iletişim sağlayabilmek,
  • Yolcu 360 çalışanları,Yolcu 360'a hizmet veren kuruluşlar veya bunların çalışanlarının veya Yolcu 360’ın müşterilerinin can ve mal güvenliğinin korunması veya bu maddede belirtilenlere ilişkin kurallara uyum sağlanması dahil olmak üzere yasal yükümlülüklerin veya yetkili idari kuruluşların taleplerinin yerine getirilmesi, amacıyla kullanabilir.
Yolcu 360 Verilerinizi Kimlerle Paylaşabilir?
Yolcu 360’ın iş ortakları olan;
  • Avis(Otokoç Otomotiv Tic. ve San. A.Ş.),
  • Budget(Otokoç Otomotiv Tic. ve San. A.Ş.),
  • Central(CNT Turizm ve Taşımacılık A.Ş.),
  • Europcar(ASF Otomotiv A.Ş.)
  • Garenta(Çelik Motor Ticaret A.Ş.)
  • RentGo(MNB Oto A.Ş.)
  • İyzico(İyzico Ödeme Hizmetleri A.Ş.) ile,
  • Yolcu 360’ın yurtiçi ve yurtdışında bulunan çalışanlarıyla,
  • Yasal zorunluluklar doğrultusunda,yetkili idari kuruluşlar ve diğer ilgili kişilerle paylaşabilir.
Çerezler (Cookies) Politikası

YOLCU 360 BİLİŞİM DANIŞMANLIK TEKNOLOJİ TURİZM VE İÇ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ (“YOLCU360”) olarak, siz www.yolcu360.com/(“İnternet Sitesi”) ziyaretçilerimize ait kişisel verilerin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ikincil düzenlemelerine (“KVK Mevzuatı”) uygun olarak işlenmesi ve korunması için azami hassasiyeti göstermekteyiz.

YOLCU360 olarak, Kişisel Verilerin Korunması mevzuatından doğan aydınlatma yükümlülüğü kapsamında sizleri, işbu “İnternet Sitesi Çerez Kullanımı Hakkında Bilgilendirme Metni” ile internet sitemiz tarafından kullanılan çerezler ve bu vasıtayla işlenen kişisel verileriniz hakkında bilgilendirmek isteriz.

Hangi Çerez Türlerini Kullanmaktayız?

Çerezler (cookies) bir internet sitesi tarafından cihazınızda oluşturulan ve isim-değer formatında veri barındıran küçük metin dosyalarıdır. Dolayısıyla, Sitemizi ziyaret etmenizle kullandığımız çerezler cihazınızda site ziyaretinize ilişkin bilgi saklanmasını ve bu bilgilerin sonraki ziyaretleriniz sırasında kullanılmasını mümkün kılmaktadır.

Sitemiz tarafından oluşturulan ve sadece Sitemiz tarafından okunabilen çerezler birincil çerezlerdir.

Sitemizde sunulan içerik, erişim adresindeki alan adı dışında başka alan adları üzerinden de sağlanmaktadır. Bu gibi durumda her bir alan adı kendine münhasır üçüncü taraf çerezler yaratmaktadır.

Sitemizde kullandığımız çerez türleri ile bu çerezleri kullanım amaçlarımız aşağıdaki gibidir:

 

No.

Çerez Türü

Kullanım Amaçları

1.

Oturum Çerezleri

Oturum çerezleri, İnternet Sitesini kullanımınız sırasında geçerli olan çerezler olup internet tarayıcınızı kapatıncaya kadar geçerliliklerini korurlar.

2.

Kalıcı Çerezler

Bu çerezler tarayıcınızda saklanan ve tarafınızca silininceye dek veya son kullanım tarihine kadar geçerliliğini koruyan çerezlerdir. 

3.

Zorunlu Çerezler

İnternet Sitesinin düzgün bir şekilde çalışabilmesi, özelliklerinden ve sunulan hizmetlerden yararlanabilmeniz için kullanımı mecburi olan çerezlerdir.

4.

İşlevsel ve Analitik Çerezler

Sitemizi ziyaretiniz sırasındaki davranış ve tercihlerinizin hatırlanması, Sitemizin etkin bir şekilde kullanılması, Sitemizin isteklerinize cevap verecek şekilde optimize edilmesi gibi amaçlarla kullanılan ve siteyi nasıl kullandığınız hakkında verileri içeren çerezlerdir. Nitelikleri gereği bu türdeki çerezler kişisel verilerinizi içerebilir. Bu çerezler vasıtasıyla örneğin Sitemizin görüntülenme dil tercihiniz işlenir. 

 

Sitemizde kullandığımız üçüncü taraf çerezler ile sizlere daha verimli ve işlevsel bir internet deneyimi sunmayı amaçlamaktayız. Bu üçüncü kişi hizmet sağlayıcılar ile YOLCU360 arasında KVK mevzuatı uyarınca KVK Gizlilik Sözleşmesi akdedilmiş olup bu kişiler tarafından YOLCU360 adına elde edilen kişisel verilerinizin güvenliği garanti altına alınmıştır.

Çerezlerin Saklanması ve Erişilmesi

Sitemiz tarafından oluşturulan çerezler Sitemize erişim için kullandığınız internet sitesi tarayıcınız tarafından bilgisayarınızda saklanmaktadır. Bu çerezlerin içerdiği bilgilere sadece çerezi oluşturan alan adı (www.yolcu360.com) altında sunulan Sitemiz tarafından ve aynı tarayıcıyı kullandığınız takdirde uzaktan erişim mümkündür.

Çerezleri Kabul Etmek Sizin Elinizde

Internet tarayıcılarınız genellikle ziyaret ettiğiniz sitelerde kullanılan çerezleri otomatik olarak kabul etmektedir. Internet Sitemizi kullanabilmek için çerez kullanımı zorunlu değildir, fakat tarayıcınızı tüm çerezleri engelleyecek şekilde ayarlamanız halinde kullanıcı deneyiminizin kalitesi düşebilir veSitemize erişim sağlamanızı ya da Sitemizin çeşitli işlevlerinden yararlanmanızı engelleyebilir. Tarayıcınızı çerezleri tüm siteler veya belirli siteler için engelleyecek, çerez oluşturulduğunda uyarı verecek, üçüncü taraf çerezleri engelleyecek veya tüm çerezleri oturum çerezi gibi sayacak şekilde yapılandırabilirsiniz.

Diğer yandan, tarayıcınız üzerinden cihazınızda kaydedilen çerezleri silebilir veya bu çerezlerin listesini ve değerlerini görebilir ve takip edebilirsiniz. Aşağıda listelenen tarayıcılardan kullanmakta olduğunuza tıklayarak çerez yönetimlerine ilişkin detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Çerezler hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz www.aboutcookies.org ile www.youronlinechoices.eu [ST6] adreslerini tıklayabilirsiniz. Site içerikleri İngilizcedir.

Kişisel Verilerinizin Güvenliği

Çerezler işbu Çerez Bilgilendirme Metni’nde belirtilen amaçlar dışında kullanılmamakta olup tüm ilgili işlemler KVK mevzuatına uygun olarak yürütülmektedir. Çerezler vasıtasıyla elde edilen kişisel verileriniz YOLCU360 tarafından KVK mevzuatına uygun olarak işlenmekte, saklanmakta ve güvenliği sağlanmaktadır.

 

Bilgi Edinme Hakkınız

 

KVK Kanunu’nun 11. maddesi kapsamında, YOLCU360’a başvurarak kişisel verilerinizin;

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kanun’un 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Kanun’un 11. maddesinin (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kendiniz aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme,

İşbu Çerez Bilgilendirme Metni, değişen süreçlerimiz dolayısıyla KVK mevzuata uyum sağlamak amacıyla güncellenebilecektir. Otomatik e-posta gönderim listemizde yer alıyorsanız, güncellemelerimiz size e-posta yolu ile bildirilecektir. Otomatik e-posta gönderim listemizde yer almıyor iseniz güncellemeler için sitemizi sık sık ziyaret etmenizi rica ederiz.

Güvenlik
Yolcu 360 internet sitesinde veya mobil uygulamalarında gezinirken gönderdiğiniz veriler şifreli bir iletişim kanalı olan SSL ile korunmaktadır. SSL'den yararlanabilmek için internet tarayıcınız SSL'i desteklemeli ve tarayıcınızdaki SSL opsiyonlarını faal hale getirilmelidir. Ürün ve hizmetlerimizi satın alma aşamasında kullandığınız kredi kartı bilgileriniz,en güvenli ödeme sistemlerinden biri olan 3D Secure sistemiyle şifrelenip bankalara ulaşır. Verileriniz, ancak iş sürecimizin ihtiyaçları veya yasal zorunluluklar için gerekli oldukları sürece saklanmaktadır. Kredi kartı bilgileriniz sunucularımızda saklanmamaktadır.
Ticari Elektronik İletiler
Ticari elektronik iletiler ile ilgili olarak Yolcu 360’tan ürün veya hizmet alımı sırasında, iletişim izinleri çerçevesinde iletişim bilgileriniz üzerinden Yolcu 360 ve Yolcu 360 iş ortakları tarafından sunulan ürün ve hizmetlerinin tanıtımı, yeni ürün ve hizmetler, özel araç kiralama teklifleri, seyahatiniz ile ilgili veya Yolcu 360 tarafından ilgi çekici bulacağınız düşünülen diğer bilgiler hakkında ticari elektronik iletiler almayı kabul etmiş olursunuz. Bu kapsamda; size yönlendirilen iletilerin içerisinde bulunan iletişim seçenekleri kısmından, söz konusu iletilerin bazılarının ya da tamamının gelecekte size ulaşmasını durdurabilirsiniz.