Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Yüzen Tesla Cybertruck Üretime Başladı!

Yüzen Tesla Cybertruck Üretime Başladı!

Tesla Cybertruck nerede üretiliyor? Tesla Cybertruck Türkiye’ye gelir mi? Tesla Cybertruck hakkında haberler için yüzen Tesla Cybertruck üretime başladı yazısını okumaya devam edin…

Yüzen Tesla Cybertruck Üretime Başladı!

Kaynak: https://www.tesla.com/

Tesla Cybertruck modeli, bu aralar otomobil basının en çok konuştuğu araçlar arasında. Yeni araç üretimi, elektrikli tır üretimi ve dünyada yeni otomotiv üretim tesisleri gibi başlıklarda ayrı ayrı bu hamle konuşuluyor. Tesla Cybertruck üretim sürecine dair en yeni haberler de şöyle:

Tesla Cybertruck Teksas Austin’de Üretilecek!

Kaynak: https://www.tesla.com/

Yeni bir üretim tesisi kurmak için arayışlara başlayan Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Cybertruck pikap modeli için Amerika’da yeni bir üretim tesisi kurmayı planlıyor. Amerika’da Cybertruck üreteceği Gigafactory’yi Teksas eyaletinin Austin bölgesinin hemen dışında kuracak. Tesla’nın Teksas’ı seçmesinin arkasında da eyaletin üreticilere olan desteği bulunuyor. Tesla bir süre sonra üretimin büyük çoğunluğunu buraya kaydırmayı da planlıyor. Yeni, Teksas, Tesla’nın yeni üssü olacak. Bu tesis, Tesla CEO’su Elon Musk tarafından “ekolojik bir cennet” olarak tanımlıyor. Haftanın belirli günleri halka açık olacak tesisin yaklaşık 5000 kişiye de iş imkânı sağlaması bekleniyor.  Tesla mühendisleri ve işçileri, Model Y’yi de aynı tesiste üretecek.

Tesla Model 3 Performance Özellikleri ve Fiyatı yazısı için tıklayınız.

Pazar Hedefi Net!

Kaynak: https://www.tesla.com/

Markanın ilk pikap modeli Cybertruck Amerika’daki büyük bir pikap pazarı olduğu düşünüldüğünde ciddi ve büyük rakipleriyle mücadele edecek. Kurulacak yeni tesis ile modelin üretim âdeti arttırılarak 2021 yılında yollara koyulması planlanıyor. 

Tesla Cybertruck Nasıl Bir Araç?

Tesla Cybertruck, elektrikli (pille çalışan) hafif ticari araç olarak tanımlanıyor. Özelliklerine göre üç tipte üretilmesi planlanıyor. Tesla, aracın bataryalarının boyutu hakkında henüz bilgi vermiş değil ancak tek motorun 250 artı mil menzile sahip olduğunu, çift motorun 300 artı mil menzile sahip olduğunu ve üst düzey üç motorlu sürümün ise 500 mil menzilden fazla olacağını bilgilendirmiş.

Tesla Model S Performance Ludicrous 2020 Özellikleri yazısı için tıklayınız.

Yüzen Ticari Araç Olacak!

Tesla yaptığı açıklamalarda Cybertruck’ın yüzebileceğini belirtti ancak modelin tasarımı ve ağırlığı düşünüldüğü zaman yüzme ihtimali düşük gibi görünse de aracın alt yapısının tamamen düz ve tekerleklerinin normalinden büyük olması Cybertruck’ın bütün zorluklara rağmen suyun üzerinde yol alabilme ihtimalini arttırıyor. 

Cybertruck In önemli özellikleri olarak, mermiye ve balyoz darbelerine dayanıklı güçlü camları en önemlisi dışarıya elektrik verebilmesiyle ön plana çıkıyor.  Tesla Cybertruck modelinin ufak çaplı elektrik ihtiyaçlarını karşılayabilmesi de aracın merakla beklenmesinin nedenleri arasında.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle