Yolcu360 Blog
yurt-disinda-dogum-0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > 7 Soruda Yurt Dışında Doğum

7 Soruda Yurt Dışında Doğum

Yurt dışında doğum yapmak isteyen ailelerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Kimileri bu imkânın moda olduğunu düşünüyor kimileri ise çocuğuna daha iyi bir gelecek sunabileceğine inanıyor.  Peki, böyle bir tercihte sizleri neler bekliyor?”

ABD ve Kanada gibi ülkeler başta olmak üzere yurt dışında çocuk yapmak hakkında kafanızda pek çok soru olabilir. Yurt dışında doğum yapma turizmi konusundaki detayları sizler için araştırdık. 

Konumuza geçmeden önce, Dünyanın En Güçlü Pasaportlarına Sahip Ülkeler yazımızı okumak için tıklayın.

Hamile Biri Yurt Dışına Çıkabilir mi?

Öncelikle seyahat etmesinde herhangi bir sakınca bulunmayan hamile yolcuların yurt dışına çıkışlarında bir sorun bulunmuyor. Fakat bu konuda her havayolu şirketi farklı politika izliyor. 

Hamile yolcuların seyahat edebilmeleri durumu kaç haftalık gebe olduklarına ve sağlık durumlarına göre değişiyor.

Dolayısıyla yolculuğa karar verdiğinizde bilet alacağınız havayolu firmasının şartlarını detaylıca gözden geçirmelisiniz.

Yurt Dışında Doğum Yapmak İçin Gerekenler Nelerdir?

Yurt dışında çocuk yapmak için yapılması gereken ilk şey bu sürecin ayrıntılarını ve yasal zorunluluklarını araştırmak. Dilerseniz doğum yapmak için yurt dışına çıkanlara özel hizmet veren danışmanlık firmalarını tercih edebilirsiniz. 

Danışmanlık firmaları, havalimanı karşılamanızdan, Türkiye’ye dönüşünüze kadarki süreçte ihtiyacınız olabilecek tüm hizmetleri karşılıyor. Vize işlemlerinizi yapıyor, uçak biletlerinizi ayarlıyor, sizi oradaki evinize yerleştiriyorlar. 

Doğumda da size eşlik eden bu ekibin verdiği hizmetlerin maliyeti, paketin içeriklerine göre değişiklik gösteriyor.

Yurt Dışında Doğum Öncesi Yanımda Neler Götürmeliyim?

  • Gebeliğinizin 25-30’uncu haftaları arasında, seyahat edeceğiniz ülkeye göre ve en az altı aylık süreyle vize almalısınız. 

Pasaportunuzu nasıl çıkarabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız, tıklayın.

  • Yurt dışında doğum yapacağınız hastaneyi ve doktorunuzu da önceden ayarlamalısınız.
  • Doğum yapacağınız hastaneyle iletişime geçerek süreçle ilgili gerekli evrakları sorabilirsiniz.
  • Hamileliğiniz sırasında çektirdiğiniz tüm ultrason, ikili ve üçlü tarama testleri, kan ve idrar tetkikleri çıktılarınız.
  • Türkiye’deki doktorunuzdan hamilelik sürecinizi İngilizce bir rapor şeklinde yazmasını isteyebilirsiniz. Böylelikle yurt dışındaki doktorunuza güncel durumunuz hakkında daha rahat bilgi verebilirsiniz.
  • Yurt dışı teminatı olan özel sağlık sigortası poliçesi. 
  • Herhangi bir sağlık probleminiz olmadığına dair doktor raporu. Eğer gebeliğiniz riskliyse yurt dışında doğum yapma ihtimaliniz oldukça düşüyor.

Yurt Dışı Doğum Paketleri Nedir?

Yurt dışında doğum yapmaya karar verdiyseniz, gitmeden önce Türkiye’den doğum paketi satın alabilirsiniz.

Doğum paketleri; bilgilendirme, havalimanı işlemleri, karşılama, transfer, şehir tanıtım turu, telefon hattı, doktor, ilk randevuya eşlik, doğum için hastane ve doktor ücretleri, ilk hafta mutfak ve temizlik malzemesi alışverişi gibi pek çok hizmeti içeriyor.

Ayrıca Amerika’da doğum yapmak istiyorsanız Doula (doğum koçluğu) hizmeti de satın alabilirsiniz. Doulalık hizmeti içerisinde ise Amerika’ya geldiğiniz gün karşılanmanız, evinize yerleştirilmeniz, hastane turu ve doktorunuzda ilk görüşmeniz yer alır.

Ayrıca ülkedeki trafik kuralları, gezilebilecek yerler ve kafeleri gibi konular hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Doğumunuz başladığında ise Doula (Doğum koçu) eşliğinde hastane kayıt işlemleriniz yapılıyor ve odanız hazırlanıyor.

Hastanede kaldığınız sürede yapılacak olan sağlık kontrolleriniz ve ihtiyacınız olabilecek her şey bu hizmete dahil. Doğum sonrasında hastaneden çıkarken size bebek yatağınız ve bebek araç koltuğunuz da veriliyor.

Bebeğinizin Amerika vatandaşı olması için gereken nüfus ve pasaport işlemlerini de bu danışmanlık şirketi hallediyor. Amerika’da doğum yoluyla vatandaşlık ile ilgili detaylı bilgi almak istiyorsanız, özel hizmet veren danışmanlık firmalarına internetten kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Doğumdan önce biraz seyahat etmek istiyorsanız, “Yurt Dışı Turu Seçimi Nasıl Yapılır?” yazımızı okumak için tıklayın.

Doğumla Vatandaşlık Veren Ülkeler Hangileri?

Pek çok ülkede doğum yaptığınızda, bu durum çocuğunuzun o ülkede vatandaşlık alabilmesi için yeterli oluyor. Fakat diğer yandan bazı ülkeler için bu durum yeterli değil. 

Doğumun yanında ebeveynlerin bazı özel şartları da sağlıyor olması gerekiyor. Peki, hangi ülkeler doğum sonrası vatandaşlık veriyor ve bu ülkelerin şartları nelerdir?

Ülke topraklarında doğumdan sonra koşulsuz vatandaşlık veren ülkeler şunlardır:

  • ABD
  • Kanada
  • Arjantin
  • Brezilya
  • Şili
  • Meksika
  • Peru 
  • Venezuela
  • Uruguay
  • Paraguay
  • Belize
  • Ekvador
  • Nikaragua

Diğer yandan yukarıda da belirttiğimiz gibi doğum turizminin önüne geçebilmek için vatandaşlık hakkını kısıtlayan ülkeler de var. Bu ülkelerde vatandaşlık hakkı elde edebilmeniz için en az bir ebeveynin o ülkenin vatandaşı olması gerekiyor. 

Ayrıca yine en az bir ebeveynin de doğum yapılacak ülkede birkaç yıldır yasal şekilde ikamet ediyor olması gerekiyor.

Ülke topraklarında doğumdan sonra koşulsuz şartsız vatandaşlık vermeyen ülkeler:

  • Fransa
  • Avustralya
  • Almanya
  • İngiltere
  • Yeni Zelanda
  • Güney Afrika
  • İrlanda 

Almanya’da Doğum Yapmanın Maliyeti Ne Kadar?

Almanya’da doğum yapan Türk vatandaşları, hamilelik ve sağlık sigortası, hastane seçimi, ebe seçimi, doğum öncesi bakım, doğum iznine çıkmak, doğum yapmak, ebeveyn parası almak, aile sosyal yardım alabilmek, doğum hazırlık kurslarına katılabilmek gibi haklardan yararlanabiliyor.

Almanya genelinde doğum maliyetleri ortalama 15.000-20.000 € civarında. Fakat bu rakam aldığınız hizmetlere göre değişiklik gösteriyor. Dolayısıyla net bir rakam verebilmemiz ne yazık ki mümkün değil.

Amerika’da Doğum Masrafı Ne Kadar?

Amerika’da doğum yapmak istiyorsanız, 2-2,5 ay süresince, ülkede yapacağınız tüm masrafları göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Amerika’daki doğum masrafınızı, tercih edeceğiniz doktor, hastane, eyalet ve konaklama biçimi oldukça etkiliyor. Dolayısıyla burada da net bir rakam belirtmemiz mümkün değil. 

Tüm bu maliyet değişkenlerinden dolayı bir danışmanlık hizmeti almanız sürecinizi kolaylaştırabilir.

Yurt Dışında Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

 

Yorum ekle