Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Yurt dışı Seyahat Uygulamaları / En İyi Seyahat Uygulamaları

Yurt dışı Seyahat Uygulamaları / En İyi Seyahat Uygulamaları

Yurt dışına tatile çıkmak harika bir fikir değil mi? Hiç bilmediğiniz bir yeri keşfetmek, tarihi yerlerini gezmek ve doğa harikalarını kendi gözlerinizle görmek, kulağa oldukça heyecanlı geliyor. Ya da gittiğiniz ülkenin yerel ve en iyi restoranlarını keşfedip, ülke kültürünü daha yakından tanımak… Tam bir macera. 🙂 Peki yurt dışı tatili için nerelere nasıl gitmemiz gerektiğini nereden bileceğiz? Hemen imdat çağrımıza yurt dışı seyahat uygulamaları koşuyor. Ama iş uygulama indirmek ile de kalmıyor.

Hayat kurtaran en iyi gezi uygulamaları hangileri? Hangi seyahat uygulamaları gerçekten işe yarıyor? gibi sorular hemen aklımızı kurcalamaya başlıyor. Umarız sizler bu uygulamalardan yüksek verim alır ve tatilinizi mükemmel kılarsınız. Bir değişiklik yapıp, iyi tatiller demek yerine size şimdiden bol eğlenceli bol gezmeli tatiller dileyelim. 🙂

Hayat kurtaran en iyi gezi uygulamaları

Şunu baştan kabul edelim. Bundan yaklaşık 30 sene önce hayatımıza yavaş yavaş girmeye başlayan ve hepimizi etkisi altına alan cep telefonları, günümüzde bu durumu bir adım daha öteye taşıdı ve artık –neredeyse- vazgeçemeyeceğimiz birer uzvumuz haline geldi. Nasıl gelmesin? Şu anda bu yazıyı yazarken bile telefonumdan müzik dinleyerek konsantre oluyorum. Canım telefonum. 🙂

İşin şakası bir yana, her ne kadar telefonların bu kadar fazla hayatımızın bir parçası haline gelmesi biraz korkutucu olsa da, cep telefonu uygulamalarının sağladığı kolaylıkları göz ardı etmek onlara karşı büyük bir haksızlık olur. Sezar’ın hakkı Sezar’a.

Pek tabi hemen her alanda olduğu gibi hiç bilmediğimiz ülkelere ilk kez giderken yurt dışı seyahat uygulamaları yardımımıza yetişiyor. Bu yazımızda da konumuz bu. Yani siz bilmediğiniz bir şehrin sokaklarında pervasızca adımlarken kafanızdaki tüm soru işaretlerini ortadan kaldırma görevi gören tatilinizi kolaylaştıracak seyahat aplikasyonları. Lafı daha fazla uzatmadan başlayalım!

Yurt dışı seyahat uygulamaları

  • Google Maps (Google Haritalar)

Hayat kurtaran yurt dışı seyahat uygulamaları yazısının ilk sırasını elbette Google Maps namı diğer Google Haritalar alıyor. Biliyoruz, daha önce hiç gitmediğiniz bir şehrin arka sokaklarında fütursuzca dolaşmak her seyahat severin bayıldığı enfes bir duygu. Tabi günün sonunda kalacağı yerin yolunu bulmak kaydıyla.

Telefonunuza indirebileceğiniz en iyi 3 navigasyon uygulaması kapsamında yer alan ve en kullanışlı yurt dışı seyahat uygulamaları arasında olan haritalar bu konuda bizim en çok başvurduğumuz yardımcılardan biri. Seyahat edeceğiniz destinasyon için kendinize özel bir harita oluşturup, ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz ve yurt dışında bile olsanız çevrimdışı olarak kullanabilirsiniz.

  • Google Translate (Google Çeviri)

Arkadaşlar, Türkiye’deki bunca gezgin boşuna yırtınmıyoruz; “dil bilmeden de gezilir, siz isteyin yeter” diye. Bir bildiğimiz var herhalde. Günümüzün en popüler gezi uygulamalarından biri olan Google Translate (Google Çeviri) tam bu noktada imdadımıza yetişiyor, merak etmeyin.

Yurt dışına seyahat etme konusunda tek engellerinin dil bilmemek olduğunu düşünen seyahat severlerin yardımcısı olan ve yurt dışı seyahat uygulamaları listesinde yer alan ücretsiz Google Translate uygulaması, sadece İngilizce için değil, onlarca dilde sizi büyük dertlerden kurtaracak harika bir uygulama.

  • Splitwise

Tek başına seyahat etmenin ayrıcalığı bir başka, kabul. Fakat zaman zaman arkadaşlar ile birlikte seyahat etmenin tadına da varmak lazım. İşte böyle anlarda harcanan paralar konusunda can sıkıcı tartışmaların yaşanıp gezinize gölge düşürmesini önleyecek yurt dışı seyahat uygulamaları arasında harika bir cep telefonu uygulaması var, Splitwise.

Splitwise ile birlikte seyahat boyunca yaptığınız harcamaları tek bir yerde görüp arkadaşlarınızla rahatlıkla bölüşebiliyorsunuz. Böylelikle hem böylesine zorlu bir görevi otomatik bir şekilde hallediyorsunuz, hem de kimsenin aklında soru işareti kalmamış oluyor.

Seyahat uygulamaları

  • Like A Local

Yurt dışı seyahat uygulamaları yazımızın bu bölümünde Like A Local ile birlikte konsepti biraz değiştiriyoruz. Bu uygulama daha çok yurt dışı seyahatlerinizin güzelliğine güzellik katacak bir yardımcı görevi görüyor.

Şöyle ki, Like A Local uygulamasından gittiğiniz şehirdeki hayatın nasıl devam ettiği ile ilgili ipuçları elde ediyorsunuz. Yani, hali hazırda orada yaşayan insanların hangi restoranlara gittikleri, akşam nerelerde takıldıkları ve gezmek için nerelere gittikleri gibi bilgileri bulabiliyorsunuz. Yurt dışı seyahat uygulamaları arasında bulunan bu uygulama sayesinde tamamen yabancısı olduğunuz bir şehrin yerlisi gibi hareket etmenin ayrıcalığına varıyorsunuz. 🙂

  • XE Currency

Yurt dışı seyahat uygulamaları için XE Currency en sevdiğimiz seyahat uygulamalarından biri. Bizdeki ekonomi işleri Furkan’da olduğu için Onun telefonunun her daim başköşesinde olduğunu söylersek ne demek istediğimizi biraz daha açmış oluruz sanırım.

Kullandığımız para birimini gittiğimiz ülkelerdeki para birimine çevirmek konusunda daha kullanışlı, yurt dışı seyahat uygulamaları arasında her daim güncel ve ücretsiz başka bir telefon uygulaması daha bilmiyoruz açıkçası. Nasıl bağladıysa bizi artık kendine, bu konuda farklı bir şeyler araştırma gereğini de hiç duymadık.

Uzun lafın kısası XE Currency, yurt dışı seyahat uygulamaları konusunda her gezginin telefonunda mutlaka bulunması gerekmekte.

 

Yorum ekle