Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Yukarı Düden Şelalesi | Yukarı Düden Şelalesi Nerede?

Yukarı Düden Şelalesi | Yukarı Düden Şelalesi Nerede?

Doğal güzellikler bakımından ülkemizin en zengin şehirlerinden biri hiç şüphesiz Antalya. Ziyaretçilerine dört mevsim bambaşka güzellikler sunan Antalya, mavi ve yeşilin eşsiz uyumuna sahip doğa harikalarıyla ilgi çekiyor.

Yukarı Düden Şelalesi Nerede?

Antalya kent merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarı Düden Şelalesi gezginlerin mutlaka uğraması gereken keşif noktalarından biri. Kepez ilçesinin Varsak Mahallesi’nde yer alan Düden Şelalesi’nin Aşağı ve Yukarı Düden olmak üzere iki farklı kolu bulunuyor. Adını Düden Çayı’ndan alan şelalenin denize akan kolu Aşağı Düden Şelalesi. Burası Antalya’nın Lara mevkiinde yer alıyor, aynı zamanda Karpuzkaldıran Şelalesi olarak da biliniyor. Yukarı Düden Şelalesi ise mesire ve piknik alanı olduğu için zaman geçirmesi ve gezmesi çok daha keyifli. Yukarı Düden Şelalesi’ni gördükten sonra Lara’ya uğrayarak Aşağı Düden Şelalesi’ni de görmenizi tavsiye ederim.

Antalya merkez araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yukarı Düden Şelalesi Hakkında Bilgiler

Kuş sesleri, gürül gürül akan su, Antalya’nın sıcağına inat serin bir hava ve bol yeşillik… Şelale özellikle yaz aylarında keyifli vakit geçirebileceğiniz yerlerin başında geliyor. Şehir merkezinde 40 dereceyi aşan sıcakta burası püfür püfür esiyor, şelalenin yarattığı serinlikte burası adeta bir cennet. Yaklaşık 20 metre yükseklikten dökülen şelale görsel bir şölene sahne oluyor. Dilerseniz mağaranın içine girip şelalenin arka kısmına geçerek harika fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Şelalenin oluşturduğu doğal havuzlar da ayrı bir güzellik sunuyor.

Burası aynı zamanda geçmişi yüzyıllar öncesine uzanan antik kent kalıntılarına da ev sahipliği yapıyor. Tabelaları takip ederek kaya mezarlarını görebilirsiniz.

Yukarı Düden Şelalesi’nde Piknik

Burası aynı zamanda mesire alanı. Yanınıza yiyecek-içeceğinizi alarak ağaçların altına yerleştirilmiş olan masalarda piknik yapabilirsiniz. Şelale içerisinde kahvaltı yapabileceğiniz restoranlar da mevcut. Alabalık ve et yemekleri de restoranlarda servis ediliyor. Yemek yemeniz şart değil, kuş sesleri eşliğinde bol köpüklü bir Türk kahvesi içip serin havanın tadını çıkarabilirsiniz.

  • Yukarı Düden Şelalesi Giriş Ücreti

Yukarı Düden Şelalesi’ne giriş ücreti tam 5 TL, öğrenci 3 TL. 65 yaş üzeri ise ücretsiz. Şelalenin yan tarafında aracınızı park edebileceğiniz ücretli bir otopark da mevcut.

  • Ziyaret Saatleri

Şelalei haftanın her günü ziyarete açık. Şelale için ziyaret saatleri yaz döneminde 08.00-19.00, kış döneminde 08.00-18.00.

Antalya Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yukarı Düden Şelalesi’ne Nasıl Gidilir?

Düden Şelalesi Antalya şehir merkezine ortalama 10 kilometre uzaklıkta, 20 dakikalık bir araba yolculuğu ile bu doğal güzelliğe ulaşım sağlayabilirsiniz. Varsak Yolu’nu takip ederek tabelaların yönlendirmeleriyle şelaleyi kolayca bulabilirsiniz. Şelalenin konumunu buradan görebilirsiniz.

 

 

 

 

1 yorum

  • Harika bir anlatım olmuş 🙂 eklemek istediğim bir detay var,
    Düden Şelalesi’nin denize döküldüğü noktayı da görmenizi tavsiye ederim. Konum olarak Lara’da yer alıyor.