Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Yozgat Gezilecek Yerler / Yozgat Gezi Rehberi

Yozgat Gezilecek Yerler / Yozgat Gezi Rehberi

İç Anadolu Bölgesi içerisinde yer alan Yozgat, tarihi yerleri ve kaplıcaları ile bizi karşılamakta. Sivas, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Amasya, Çorum ve Tokat ile komşu olan şehir, birçok farklı kültürün bir araya gelmesine vesile olmuş. Araç kiralama seçeneklerine göz atarak, bu güzel şehri keşfetmeye ne dersiniz? Yozgat gezi rehberi için Yozgat gezilecek yerler yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Yozgat Gezilecek Yerler

  • Behramşah Kalesi
Behramşah kalesi tarihi hakkında bilgi olarak, Gıyaseddin Keykavus emirlerinden biri olan Necmed-din Behramşah-ı Candar tarafından yaptırıldığı bilinmekte. Kale yüksek bir konumda yapılmış. Ancak Türkiye’deki Kaleler ve Türkiye’nin Tarihi Kaleleri arasındaki neredeyse en küçük kale.
Behramşah kalesi nerede? / Behramşah kalesi nasıl gidilir? Yozgat gezilecek yerler arasında yer alan kale, Akdağmadeni merkezine 11 kilometre uzaklıkta bulunmakta. Behramşah Kalesi, Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinin Muşâli köyünde yer almakta.
  • Çapanoğlu  Camii
Çapanoğlu Camii kim yaptırmıştır sorusu oldukça merak edilmekte. Caminin iç cami kısmı, Çapanoğlu Ahmet Paşa’nın ilk oğlu Mustafa Bey tarafından, dış cami kısmı da kardeşi Süleyman bey tarafından inşa edilmiş. Çapanoğlu Camii tarihi hakkında iç caminin 1779, dış caminin ise 1795 yılında yaptırıldığını söyleyebiliriz. Çapanoğlu Camii’nin en belirgin özelliği ise şehrin her yerinden rahatça görülebilmesi. Yozgat şehrinin sembollerinden biri olan cami, kalem işi süslemeler ile donatılmış. Yozgat gezilecek yerler arasında olan cami mutlaka ziyaret edilmeli.
Çapanoğlu Camii nerededir? İstanbulluoğlu, Cami Sk. No:9, Yozgat Merkez/Yozgat

Yozgat tarihi yerler

  • Karslıoğlu Konağı / Yusuf Karslıoğlu Konağı

Konak 1883 yılında yaptırılmış. Konağa ismini veren ise 1929 ve 1936 yıllarında Yozgat Belediye Başkanlığı yapan Yusuf Karslıoğlu olmuş. Konağı satın alarak burada yaşadığı için konak onun adı ile anılmakta. Yozgat gezilecek yerler arasında olan konak, kültür turizmi kapsamında gezilebilir. 3 Şubat 1934 yılında Atatürk’ün Yozgat’a ilk gelişinde de burada kaldığı bilinmekte.

Karslıoğlu Konağı nerede? İstanbulluoğlu Mahallesi, Sungurlu Caddesi No:12, Merkez.

  • Karabıyık Köprüsü

Yozgat gezilecek yerler arasında yer alan Karabıyık Köprüsü hakkında bilgi olarak, köprünün uzunluğunun 54 metre, eninin ise 4,50 metre olduğunu söyleyebiliriz. 1516 yılında Kanak Suyu üzerine Yavuz Sultan Selim tarafından yaptırılmış. Yozgat’taki tarihi Karabıyık Köprüsü, 2018 yılında restore edilerek, tekrardan kullanıma açıldı.

Karabıyık Köprüsü nerede? Yozgat merkezin Yozgat Boğazlayan yolu üzerinde. Nevşehir turu sonrası rotanızı Yozgat’a çevirdiyseniz, Nevşehir Ürgüp araç kiralama veya Nevşehir araç kiralama seçeneklerine göz atarak, konforlu bir şekilde Yozgat’a varabilirsiniz.

Yozgat gezisi

  • Basilica Therma

Roma Hamamı, Yozgat gezilecek yerler listesinde yer alan Roma dönemine ait Basilica Therma isimli antik kentin bulunduğu alanda bulunmakta. Kaplıca turizmi açısından gidilebilecek bir yer olan Basilica’nın birçok hastalığa iyi gelen şifalı sulara sahip olduğu düşünülmekte. Yapı, Kral Kızı Hamamı ya da Sarıkaya Roma Hamamı olarak da bilinmekte. Sarıkaya kaplıcalarının efsanesi de var. Efsaneye göre, Kayseri’de oturan Roma krallarından birinin kızı amansız bir hastalığa yakalanır. Kral kızının derdine bir türlü çare bulunamaz.  Kız artık yürüyemez bir hale gelir. Yani romatizma hastalığına yakalanır. Kral küçük kızını son çare olarak bu sıcak suyun bulunduğu yere gönderir. Kral kızı bir süre burada kalır ve iyi olmaya başlar. Sonunda kralın kızı tamamen iyileşir. Sarıkaya kaplıcaları faydaları arasında cilt hastalıkları, Romatizma ve böbrek sorunlarına iyi gelmesi var.

Yozgat Tarihi Sarıkaya Kaplıcaları nerede? Bahçelievler, Alperenler Cad. Sarıkaya Kaplıca Tesisleri, Sarıkaya. Sivas üzerinden gelecek olan gezginler, Sivas araç kiralama olanaklarını inceleyerek Yozgat gezilecek yerleri konforlu bir şekilde keşfedebilirler.
  • Yozgat Müzesi / Nizamoğlu Konağı

Müze aslında bir konak. Konak, 1871 tarihinde inşa ettirilmiş ve bir süre konut olarak kullanılmış. Daha sonra, Kız Sanat Okulu ve Tekel Deposu olarak kullanılan bina, 1985 yılında müze olarak hizmete açılmış. Müze içerisinde arkeolojik eserler ve etnografik eserler sergilenmekte.

Yozgat Müzesi nerede? İstanbulluoğlu Mahallesi Müze Caddesi No.19-Merkez. Çorum’dan Yozgat’a rahat bir şekilde ulaşmak isteyenler, Çorum araç kiralama olanaklarını inceleyebilirler.

Yozgat yemekleri / Yozgat nerede ne yenir? / Yozgat nerede yemek yenir?

Yozgat yöresel yemekleri arasında Bulama Çorbası, Arabaşı, Testi Kebabı, İncir Uyutması, Yozgat Böreği, Mayalı Bazlama, Altüst Böreği, Pezzik Cacığı, Çiğdem Pilavı, Çapçup Mantı ve Düğürcük Çorbası yer almakta.

Yozgat’ta ne yenir diye düşünüyorsanız sizin için en iyi 10 Yozgat restoranları listesini hazırladık:

  • Ciğerci Hamza
  • Zafer Türk Mutfağı
  • Sefa Sofrası
  • Bolu Lokantası
  • Soslu Tava
  • Baba Ocağı
  • Başkanın Yeri
  • Çamlık Et Lokantası
  • Hacı’nın yeri
  • Yayla Lokantası
 Yozgat otelleri

Yozgat konaklama için en iyi oteller:

  • Yılmaz Otel
  • Galata Çamlık Hotel
  • Yozgat Öğretmenevi
  • Hitit Otel
  • Grand Surmely Otel 
Yozgat’a nasıl gidilir?

Ankara Yozgat kaç km: İki şehir arası mesafe 216,2 kilometre olup, Ankara araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak 2 saat 32 dakika içerisinde Yozgat gezilecek yerleri keşfetmek için şehre ulaşım sağlayabilirsiniz.

İstanbul Yozgat arası kaç km: İstanbul ve Yozgat arası 661,6 kilometre. İstanbul araç kiralama olanaklarından faydalanarak 7 saat 17 dakika içerisinde Yozgat gezi turunuza başlayabilirsiniz.

İç Anadolu turu için rota önerileri

Yorum ekle