Yolcu360 Blog
yolculukta-izleyebileceginiz-filmler-2
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Yolculukta İzleyebileceğiniz Filmler

Yolculukta İzleyebileceğiniz Filmler

Seyahat etmek herkes için heyecan verici! Fakat yolda geçirilen zaman, bazen yorucu ya da sıkıcı olabiliyor. Hususi araba, kiraladığınız bir araç, otobüs, tren hangi ulaşım aracını tercih etmiş olursanız olun, camdan etrafı izleyerek saatler geçmiyor. Üstelik bir de yolculuk esnasında uyuyamıyorsanız bir meşgale bulmalısınız. Birkaç saat sizi bulunduğunuz yerden alıp başka yerlere götürecek bir film izlemeye ne dersiniz, iyi fikir değil mi? Sizi film seçme derdinden kurtarmak istiyoruz. Dolayısıyla sizler için yolculukta izleyebileceğiniz filmler listesi hazırladık. Yol filmleri nedir, uzun yolda izlenecek filmler hangileri, otobüs yolculuğunda izlenecek filmler hangileri ve seyahat temalı filmler var mı gibi sorulara cevap verelim. 

Gelin hep birlikte sizler için hazırladığımız listede hangi seyahat temalı filmler var, bir bakalım. 

yolculukta-izleyebileceginiz-filmler

Yolculukta İzleyebileceğiniz Filmler: The Sheltering Sky

(Çölde Çay)

Yönetmen: Bernardo Bertolucci

Konu: Dram, Macera

Oyuncular: Debra Winger, John Malkovich, Campbell Scott

IMDb: 6.8 (1990)

İlginç bir yolculuk filmi Çölde Çay. Detaylara değinip spoiler vermeden çok kısa şekilde konusunu anlatmaya çalışalım. 

Film aslında New Yorklu bir çiftin Afrika’ya seyahat edişini anlatıyor. Daha çok kötü giden bir aşkı düzeltmek için yolculuktan medet ummak gibi düşünebiliriz. İlginç bir film.

Çift, ilişkilerindeki anlaşmazlıkları monotonluktan sıyrılarak yeni heyecanlarla düzeltmek istiyor. Fakat yolculukları esnasında Sahra Çölü’ne geldikleri andan itibaren her şey değişiyor. Daha fazlasını anlatmak acımasızlık olur, filmi izlemenizi tavsiye etmeden geçmeyelim.

Yolculukta İzleyebileceğiniz Filmler: On The Road

(Yolda)

Yönetmen: Walter Salles

Konu: Dram

Oyuncular: Garrett Hedlund, Sam Riley, Kristen Stewart

IMDb: 6.1 (2012)

Filmin adından da anlaşılacağı üzere tam bir yolculuk filmi Yolda. Aslında beat kuşağı yazarlarından Jack Kerouac’ın bir romanının filme uyarlanmış hali. Kitabını okuyanlar varsa filmi de biz önermiş olalım. 

Çok detay vermeden anlatmak gerekirse film, aykırı ve özgürlükçü üç gencin seyahatlerini anlatıyor. Yolculuk ve kendini bulma ekseninde filmler izlemek isteyenler için iyi bir tercih.

Bu seyahatler sırasında başlarına gelen olaylar, o dönemde Amerika ve beat kuşağı akımı gözler önüne seriliyor. Yolculukta izleyebileceğiniz seyahat temalı filmlerden bir tanesi.

Yolculukta İzleyebileceğiniz Filmler: The Beach

(Kumsal)

Yönetmen: Danny Boyle

Konu: Macera, Gerilim

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Virginie Ledoyen, Guillaume Canet

IMDb: 6.6 (2000)

Gösterime girdiği yıllarda büyük ses getiren ama aynı zamanda da eleştirilen bir film. Aslında oldukça gizemli ve macera dolu. Filmin felsefi birçok noktası bulunuyor. 

Tam bir seyahat filmi. Bu dünyadan sıkılan ve her şeyin çok yapmacık olduğunu düşünen Richard’ın seyahate çıkmasıyla başlıyor. Fakat bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmuyor. 

Film Tayland’ın meşhur adalarında çekiliyor. Bakalım filmi izledikten sonra da burada tatil yapmak isteyecek misiniz? Bu hem ilginç hem de heyecanlı filmi, tavsiye etmeden geçmeyelim. 

Yolculukta İzleyebileceğiniz Filmler: A Good Year

(İyi Bir Yıl)

Yönetmen: Ridley Scott

Konu: Dram, Romantik

Oyuncular: Russell Crowe, Albert Finney, Marion Cotillard

IMDb: 7.0 (2006)

Aksiyon filmlerinin vazgeçilmez aktörü Russell Crowe, bu defa romantik bir hikaye ile ekran karşısına geçiyor. Oldukça duygusal ve enteresan bir film. 

Kahramanımız Max bir kadına aşık oluyor. Bu olaydan sonra işler karışmaya başlıyor. Bir üzüm bağı meselesi var. Daha fazla anlatmayalım, bu kötü kalplilik olur. 

Seyahat konulu, tam yolda izleyebileceğiniz türden bir film. Üzüm bağının sahibi olduğunu iddia eden kadından hiç bahsetmiyoruz. Biz anlatmayalım, en iyisi siz filmi izleyin diyebiliriz. 

Yolculukta İzleyebileceğiniz Filmler: The Secret Life of Walter Mitty

(Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı)

Yönetmen: Ben Stiller

Konu: Komedi, Macera

Oyuncular: Ben Stiller, Kristen Wiig, Shirley Maclaine

IMDb: 7.3 (2013)

Yolculukta izleyeceğim film komedi olsun diyenler ekran başına! Hem bir seyahat filmi izlemeye hem de doyasıya gülmeye kendinizi hazırlamalısınız. 

Fazla detay vermeden anlatmak gerekirse, Walter bir hayalperest. Life isimli bir dergide çalışıyor. 

Bir gün bir şey oluyor ve hayal kurmayı bırakıp hayatı gerçekten yaşamaya başlıyor. Elbette sonra olayların seyri değişiyor. Dolayısıyla biraz eğlenmek, gülmek isteyenler için son derece iyi bir tercih. 

Yolculukta İzleyebileceğiniz Filmler: The Bucket List

(Şimdi ya da Asla)

Yönetmen: Rob Reiner

Konu: Dram, Macera, Komedi

Oyuncular: Jack Nicholson, Morgan Freeman, Sean Hayes

IMDb: 7.4 (2007)

Oldukça klişe bir konu anlatılıyor filmde: Ölüm! Fakat öyle güzel işleniyor ki izlemeye doyamıyorsunuz. 

Ölüm konusu filmde seyahat temasıyla eşleştiriliyor. Kahramanlarımız ölmeden önce yapılacaklar listesi tutuyor. 

İsçi ve milyoner iki kanser hastasının yolları hastanede kesişiyor. Birlikte macera dolu bir yolculuğa çıkıyorlar. 

Roma’da Çin Seddi’ne, dünyada gezilmedik yer kalmıyor, dolayısıyla tam bir seyahat filmi diyebiliriz. Neyse daha fazla anlatmayalım ama izlemenizi tavsiye edebiliriz. 

Yolculukta İzleyebileceğiniz Filmler: Into The Wild

(Özgürlük Yolu)

Yönetmen: Sean Penn

Konu: Macera, Dram

Oyuncular: Emile Hirsch, Marcia Gay Harden, William Hurt

IMDb: 8.1 (2007)

Christopher özgürlüğüne düşkün, şehir hayatından sıkılmış bir genç. Yaşadığı hayatın kendi istekleriyle alakası olmadığını görüyor. Bu fark edişten sonra bir daha hiçbir şey aynı olmuyor. 

Birdenbire tüm servetini bağışlayıp bir yolculuğa çıkmaya yelteniyor. Her zaman hayalini kurduğu Alaska’nın doğal yaşamına uyum gösteriyor. 

Başta gezginler olmak üzere herkesten büyük beğeni toplayan filmi, daha fazla anlatmayalım. Özgürlük Yolu, yolculukta izlenecek seyahat temalı filmlerden bir tanesi. 

Kendine yolculuğun Alaska hayaliyle iç içe geçtiği film dolayısıyla bu yönüyle size de yeni kapılar açabilir. Seyahat temalı, macera dolu bu filmi de izleyebilirsiniz. 

yolculukta-izleyebileceginiz-filmler-1

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle