Yolcu360 Blog
yol-kitaplari-2
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Tüm Zamanların En İyi 10 Yolculuk Kitabı

Tüm Zamanların En İyi 10 Yolculuk Kitabı

Yolculuk deyince aklınıza neler geliyor? Kulaklığı takıp yol kenarındaki manzaralara dalmak, denize ulaşmak, özgürlük, hayaller, kitaplar..? E şıkkı hepsi diyorsanız bu yazımızda sizler için yola çıkma arzusu uyandıracak ve zihninizde yolculuk yapmanızı sağlayacak kitapları derledik. Farklı perspektiflerde, birbirinden keyifli yolculuklar için sayfaları çevirmeye hazır olun. İşte, tüm zamanların en iyi 10 yolculuk kitabı!

En İyi Sesli Kitaplar: Uzun Yolda Dinleyebileceğiniz 5 Sesli Kitap yazımızı okumak için tıklayın.

Seyahat Sanatı / Alain de Botton

Yolculuk kitabı deyine akla gelen kitapların başında Seyahat Sanatı yer alıyor. Kitap beş bölümden oluşuyor; Kalkış, nedenler, doğa, sanat ve dönüş. Bu bölümlerde Alain de Botton, yolculukların bir yerden başka bir yere gitmekten daha fazlası olduğunu, seyahat etmenin ruhu dinlendirici ve hatta iyileştirici yanını  da ele alıyor. Hayali rehberler eşliğinde gidilecek yerleri görme vakti! “Peki, neden seyahat etmeliyiz?”. Cevabı kitapta bulabileceğinizi düşünüyoruz. Ayrıca, kitabın belgesel halini de izlemek isterseniz buraya gidebilirsiniz.

“Yolculuklar düşüncelere gebedir. Hareket eden bir uçak, gemi ya da tren kadar bizi kendimizle konuşmaya sevk eden pek az şey vardır. Önümüzdeki manzarayla aklımızda gelip giden düşünceler arasında garip bir bağlantı vardır: geniş düşünceler geniş manzaralara yeni düşünceler yeni mekanlara ihtiyaç duyar.”

Yolda / Jack Kerouac

Amerika’yı bir uçtan bir uca gezmeye ne dersiniz? Gerçek karakterlerin izinde müzik, mistik arayışlar ve daha nice serüven. Yolda, Yolda okumak! Bu ikiliye bayılacaksınız 🙂 Favori yolculuk kitabı Yolda olanlar arasına bekleniyorsunuz.

”Gökyüzü geniş, hayat kısa, hayaller sonsuzken yol özgürlüktü. Yol dostluktu, maceraydı; sonsuz olasılığın toplamı, yaşamın kaynağıydı.”

80 Günde Devri Alem

Çocukluğumuzdan beri duyduğumuz, bildiğimiz o kitaba geldik; 80 Günde Devri Alem. Her ne kadar çocuk kitabı olsa da içimizdeki çocuk için her yaşımızda uygun diye düşünüyoruz. İngiliz centilmen Phileas Fogg bu yolculukta rehberimiz oluyor. 80 günde dünyanın etrafını dolaşacağına dair girdiği iddiayı kazanmak için 21 Aralık 1872 Cumartesi günü saat 20:45’te kulüpte olması gerekiyor! Peki, kazanmış mıydı?

“Şimdi bize sırtını dönen talih, son anda yüzümüze güler belki.”

Motosiklet Günlükleri / Che Guevara

Amerika’yı keşfetmeye hazır mısınız? İşte, Che’nin 23 yaşında, arkadaşı Alberto Granado ile bir motosiklete atlayıp Güney Amerika’ya doğru sürdükleri keşif dolu seyahate geldik. İkilinin, yol boyunca yaşadıklarından, bölge insanına ve daha nice detaya kadar yol hikayelerine dahil olabileceğiniz; Motosiklet Günlükleri. Kitabın, Gustavo Santaolalla ezgileriyle taçlanmış bir de filmi var. Filmi izlemek size kalmış ama kitabı film müzikleri ile de okumanızı öneriyoruz.

“Onda aklına koyduğu her şeyi yapma potansiyeli vardı. Ne var ki, potansiyel her zaman yeterli bir etken değildir. Hayalleri, planları ve umutları gerçekliğe çevirmek, işin en güç kısmıdır.”

Yabana Doğru / Jon Krakauer

İki gezgin yan yana gelince muhabbet bir şekilde döner dolaşır ve buraya gelir. “Into The Wild’ı izlemiş miydin?” Eddie Vedder’ın müzikleri eşliğinde toplumun genelgeçer kurallarını geride bırakıp yabana, Alaska’ya doğru yapılan bir seyahati ele alıyor. Chris, “hayatı namına koşması gerekirse diye asla sırtında taşıyabileceğinden daha fazlasına sahip olmamaktan yanaydı.” Yüklerinizi indirin, yabana doğru yola çıkıyoruz!

“Neşe ve mutluluğun yalnızca insan ilişkilerine dayandığını düşünüyorsan yanılıyorsun. Tanrı bu hazzı her yere saçmış durumda. Yaşadığımız her şeyin içinde bulabilirsin bunu. Tek ihtiyacımız olan, alışkanlıklarla örülü yaşam tarzımıza sırtımızı dönüp yepyeni bir yaşama adım atmamızı sağlayacak cesaret.”

Bir Çift Yürek / Marlo Morgan

Amerikalı bir kadının Avusturalya’daki ruhsal yolculuğunu ele alan Bir Çift Yürek; bizi Aborjinler ile aylarca süren bir çöl yolculuğuna, oradan da 50.000 yıllık bir kültürün bilgeliğine götürüyor.

“Yalnızca son ağaç kesildikten, son ırmak zehirlendikten, son balık yakalandıktan sonra… Ancak ondan sonra paranın yenmeyeceğini anlayacaksınız.”

Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri / Mehmet Genç

Bu kez plan yok, rota yok! “Bir çadır ve biraz cesaretimiz var, gerisini de buluruz.” diyorsanız Rotasız Seyyah ile tanışmalısınız. Keşif, gerilim, aksiyon ve eğlence dolu yolların hikayelerini okumaya hazır mısınız? Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri 2’nin de olduğunu söylemeden geçmeyelim. Anlayacağınız, bu yol biraz uzun 🙂

“Parayla sağlığı, arkadaşlığı, gerçek bir gülüşü, mutluluğu ve iyi bir uykuyu satın alamazsın…”

İlber Ortaylı Seyahatnamesi / İlber Ortaylı

Çok gezen mi daha iyi bilir yoksa çok okuyan mı? Seyahatname okuyan? 🙂 İlber Ortaylı’nın bilgileri eşliğinde hangi ülkeleri gezmek isterdiniz, bakalım kitapta yer alıyor mu? Ülkeler; Suriye, Ürdün, İsrail, İran, Azerbaycan, Rusya, Kırım, Özbekistan, Tuna, Bosna, Makedonya, Arnavutluk, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Macaristan, Romanya, Eski Avusturya, Yunanistan, İtalya, Malta, İspanya, Portekiz, Litvanya, Estonya, İsveç, Hindistan, Japonya ve Singapur.

“Türkiye gibi önemli bir coğrafyayı ve tarih alanını öğrenmek için onun kuzeyindeki Güney Rusya ve Kafkasya, doğusundaki İran ve Hindistan, güneyindeki Suriye, Filistin ve Mezopotamya’nın yanı sıra Balkanları ve Akdeniz ülkelerini anlamak da kaçınılmazdır”

Tibet’te Yedi Yıl / Heinrich Harrer

Tibet’te 7 Yıl deyince kitabın mistik bir yolculuğu konu edindiğini tahmin etmek güç değil. Peki, yolcunun Avusturyalı dağcı ve Nazi SS çavuşu olduğunu da söylesek? Heinrich Harrer, İkinci Dünya Savaşı sırasında ve savaş öncesi ara dönemdeki deneyimlerine dayanarak otobiyografik bir seyahat kitabı yazmış. Sizce de merak uyandırıcı değil mi?

“Tibet’te bir söz vardır: Eğer bir problem çözülebiliyorsa endişe etmeye gerek yoktur. Eğer çözülemiyorsa endişe etmenin bir yararı olmaz.”

Tek Başına Dünya Gezisi / Benian Çulhaoğlu

Herkese ve her şeye rağmen! 4 kıtada 40 ülke gezmiş Benian Çulhaoğlu, deneyimlediklerinden ve tecrübelerinden yararlanarak “Tek Başına Dünya Nasıl Gezilir?” bu kitapta anlatıyor. Tek başınıza yola çıkmak istiyor ama emin olamıyorsanız bu kitap size iyi gelebilir 🙂

“Seyahat alışkanlığı gelişen insanlar yalnız yola koyulmaktan çekinmezler. Paylaşılan yalnızlıkların bir başına yaşanılanlardan daha ağır olabileceğini bilirler.”

Yolculuk kitabı listesi:

  • Zaman Makinesi – G. Wells.
  • Sonsuzluğun Sonu – Isaac Asimov.
  • Ye, Dua Et, Sev – Elizabeth Gilbert
  • 80 Günde Parasız Devri Alem – Muammer Yılmaz
  • Hayata Yolculuk – Hasan Söylemez
  • Sonsuzluğun Sonu – Isaac Asimov
  • Patagonya Ekspresi – Luis Sepulveda
  • Bir Dinozorun Gezileri – Mina Urgan
  • Beş Şehir – Ahmet Hamdi Tanpınar
  • Çöl Kraliçesi – Janet Wallach
  • Gulliver’in Gezileri – Jonathan Swift
  • Yol Arkadaşım – Gündüz Vassaf
  • Koltuk / Benjamin Parzybok
  • Satürn’ün Halkaları / W.G. Sebald
  • Doğu Avrupa’ya Yolculuk – Gabriel Garcia Marquez
  • Otostopçunun Galaksi Rehberi – Douglas Adams
  • Köpeğim Charley ile Amerika Yollarında – John Steinbeck

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle