Yolcu360 Blog
yilbasi-filmleri-ve-yilbasi-oyunlari
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Yılbaşı Filmleri Ve Yılbaşı Oyunları (2023)

Yılbaşı Filmleri Ve Yılbaşı Oyunları (2023)

Yılbaşı ruhunu en iyi anlatan filmler hangileri? Yılbaşı temalı filmler arasında neler var? En güzel yılbaşı filmleri neler? Yılbaşı için evde oynanabilecek oyunlar listesinde ne var? En keyifli yılbaşı oyun önerileri neler? Yılbaşında evde oynanabilecek en güzel oyunlar ve izlenebilecek filmler için Yolcu360 ekibi olarak harika bir yazı derledik. Yılbaşı filmleri ve yılbaşı oyunları konusunda sizde bu yazıya göz atmadan plan yapmayın deriz. 😊

Umarız 2024 yılı hepimiz için 2023’ten de daha iyi geçer. Şimdiden sağlıklı ve keyifli yeni bir yıl dileriz.

Yılbaşı Filmleri

Magnolia’da Yılbaşı Partisi

Maggie ve Jack çocukluk arkadaşlarıdır. Filmde ise artık birer yetişkin olarak karşımıza çıkıyorlar. Patronları tarafından Yılbaşı gecesi özel etkinlikleri için bir radyo programı yapmaları isteniyor. Babalarının ortak olarak kurdukları yerel caz kulübü The Magnolia’nın ise mali açıdan zorlandığını bilen Maggie ve Jack, kulüpte düzenlendiği sürece bu özel etkinliği kabul ediyorlar. Yılbaşı gecesi bir çiftmiş gibi davranmalarını ve dinleyicilerini bu haberle şaşırtmalarını öneren patronları ise ikili arasındaki tüm ilişkiyi değiştiriyor.

The Grinch (2018)

Yılbaşının olmazsa olmazlarındandır Grinch. Yılbaşı gününde illa araya dereye sıkıştırılır ve izlenir. 7’den 70’e herkesin sevdiği filmi daha önce seyretmediyseniz mutlaka seyredin. 😊

Aile Bağları

Thomas Bezucha tarafından yazılan ve yönetilen film, Stone ailesinin ilişkilerini ele alıyor. Birbirleri arasındaki manevi uzaklığı, yılbaşı tatili ile kapatan aile üyelerinin çarpıcı ilişkileri ise belki de bir çoğumuzun hayatından kesitler taşıyor.

Kutup Ekspresi

Özellikle çocuklu ailelerin yılbaşında tercih edebileceği bir animasyon filmi. Ana kahramanın bir çocuk olduğu filmin bir de kitabı mevcut. Bizimse filme ait en sevdiğimiz replik ‘’ Görmek inanmaktır ama bazen dünyadaki en gerçek şeyler göremediklerimizdir’’ oldu. 😊

Yılbaşı Gecesi

Senaryosunun Katherine Fugate tarafından yazıldığı filmde New York’ta yaşayan yalnız insanların hayatlarının nasıl birleştiği anlatılıyor. Sarah Jessica Parker, Jessica Biel ve Ashton Kutcher gibi oyuncuların yer aldığı film, yılbaşı gecesinde sizi sıcak ve samimi hayatlara götürüyor.

Disney Yeni Yıl Şarkısı

Çocuklar için en ideal Yılbaşı filmlerinden biri. Neden mi? Çünkü bu animasyon filmde Scrooge isimli bir adamın cimri ve huysuz davranışlarının nasıl değiştiğinden bahsediliyor. Zengin olmasına rağmen paylaşmayı bilmeyen Scrooge, Noel akşamı üç tane hayalet görüyor. Bu hayaletler, Scrooge’a bu kötü davranışlarını değiştirmezse gelecekte nasıl bir hayat yaşayacağını gösteriyorlar. İşte tam da bu noktadan itibaren Scrooge değişmeye başlıyor.

Noel Gecesi Kabusu

Noel Gecesi Kabusu, 1993 yapımı harika bir müzikal animasyon filmi. Belki birçoğumuz bunu izlemişizdir. Hatta defalarca izlemişizdir. Ancak gotik havalı bu filmi izlemekten hiç sıkılmamışızdır. Halloween Kentinin Balkabağı Kralı olan Jack Skellington’ın soluk kesen hikayesini daha önce izlemediyseniz bu yılbaşında mutlaka listenize ekleyin deriz.

The Holiday

Yılbaşı akşamı romantik komedi türünde bir film izlemek isteyenler buraya. 😊İş hayatında başarılı ama özel ilişkilerinde sorun yaşayan iki kadının hayatını konu alan filmin başrol oyuncuları ise Jude Law, Cameron Diaz, Kate Winslet ve Jack Black.

Yılbaşı Oyunları

Monopoly

Herhangi bir tuşa basıp bankayı açın. Banka açılımı tamamlandıktan sonra seçtiğiniz figürün banka kartını alın. Eğer arsa almaya karar verirseniz arsayı bankaya okutun. Kartınızı basın ve ev dikin. Diğer oyuncu arsanıza geldiğinde arsanın kira bedelini size öder.

Jenga

Jenga taşlarını üst üste üçlü olmak kaydıyla dizin. Daha sonrasında bütün yapıyı bo

zmadan taşları çekmeye çalışın. Yapıyı ilk yıkan oyunu kaybeder.

Tombala

Kartların her birinde üç satır ve rakamlar bulunuyor. 1’den 90’a kadar sayıların bulunduğu bir torbadan numaralar çekilir. İlk satır tamamlandığı zaman 1. çinko tamamlanır ve tamamlayan kişi 1. çinko diye bağırır. İkinci satırı da bitiren kişi tombala diye bağırarak oyunu kazanır.

Uno

Her oyuncu 7 kart alır. Kalan kartların en üstünden bir tanesi seçilir ve renk ya da sayıya göre oyuncular ellerindeki kartları ortaya atar. Eğer oyuncuların elinde uygun kart yoksa desteden çeker. Elinde hiç kart kalmayan oyuncu, Uno’yu kazanır.

Yorum ekle