Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin Doğa Harikaları: Yerköprü Şelalesi

Türkiye’nin Doğa Harikaları: Yerköprü Şelalesi

Yerköprü Şelalesi hakkında bilgi arayanlar için bu muhteşem doğa olayını inceledik. Türkiye’nin Doğa Harikaları yazı dizimizin konusu: Yerköprü Şelalesi. Bakalım Yerköprü Şelalesi nerede, neden önemli ve Yerköprü Şelalesinin özelliği ne?  Araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, sizde Yerköprü Şelalesi için yola çıkmaya ne dersiniz? Yerköprü Şelalesi gezi yazısı Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Türkiye’nin Doğa Harikaları: Yerköprü Şelalesi

Türkiye, hem tarihi mirası hem de doğa mirası açısından çok zengin bir ülke. Sadece bu kaynakların bile bize yetmesi gerekirken belki yanlış politikalar ya da biliçsiz nesiller bizi dışa bağımlı kılıyor, demeden edemiyoruz. İşte bu bakış açısıyla Türkiye’nin doğa harikası noktalarını tek tek inceledik. Müthiş bir deneyim yaşadık. Siz de gezdikçe, keşfettikçe ve ülkemizin aslında ne kadar zengin olduğunu fark ettikçe bizimle aynı fikirde olabilirsiniz. İşte bu zenginliklerden biri de Yerköprü Şelalesi. Peki, Yerköprü Şelalesi’nin özelliği ne?

Yerköprü Şelalesi Hakkında

İki nehrin dans ettiği yer olarak bilinen Yerköprü Şelalesi, Türkiye’nin doğa harikalarından biri. Biri yer altında ve biri yer üstünde birbirine paralel ilerleyen iki akarsu düşünün. Göksu nehri dipten akarak bir noktada yüzeye çıkıyor. Tam da bu noktada üstten akan nehrin şelale olarak yere döküldüğü görülüyor. Var mı bunun eşi benzeri…

Şelaleden dökülen Karasu nehri ile mağaradan fışkıran Göksu nehri aynı noktada birleşerek muhteşem bir göl yaratıyor. Bu doğal havuzun derinliği 6 metre. Daha doğrusu en derin yeri 6 metre. 

Yerköprü Şelalesi Nerede?

Konya ili Hadim ilçesi yakınlarındaki bu muhteşem doğa olayı, dalgıçları bölgeye çekiyor. Konya Yerköprü Şelalesi arası 110km. Karaman’dan Yerköprü Şelalesi’ne ulaşım daha kolay. 

Yerköprü Şelalesine Arabayla Nasıl Gidilir?
  • Konya-Hadim yolunu takip edin.
  • Hadim’e 10km kalan soldan devam edin. Yani Aladağ Köyü yoluna girin.
  • 30km sonra sağda Bademli köyü yol ayrımı var, buraya girin.
  • 600metre sonra Yerköprü Şelalesi karşınızda. 
Konya Araç Kiralama Fiyatları

Konya’ya havayoluyla geldiyseniz ya da aracınız yoksa ve Yerköprü Şelalesine arabayla gitmek istiyorsanız ki toplu taşıma ile buraya varmak çok zor, Konya merkezden araba kiralama/ Konya Havalimanından araba kiralama ya da Karamandan araba kiralama yapabilirsiniz. Konya araç kiralama fiyatlarına yolcu360.com üzerinden hızlıca bakabilirsiniz. Benzer şekilde Karaman araç kiralama fiyatları için de karşılaştırma yapabilirsiniz. Ayrıca Konya Havalimanı araç kiralama fiyatları için pratik bir biçimde karşılaştırma yapabilir, kredi kartına taksitle araç kiralayabilir ve keyifli bir seyahat geçirebilirsiniz. 

yolcu360.com Yazı Dizileri İle Keşfet!

yolcu360.com nedir, araması çok yapılıyor. yolcu360 sistemi, online araç kiralamayı fiyatları ve araç özelliklerini karşılaştırarak yapabileceğiniz bir platformdur. Bu platform, en ucuza araba kiralama avantajına en hızlı biçimde ulaşmanıza odaklanıyor. Diğer yandan yolcu360.com, keşfetmeyi, öğrenmeyi, seyahat etmeyi sevenleri buluşturan bir klup gibi. Bu yönüyle de blog sayfasında sürekli ülkemizin güzelliklerine dikkat çeken yazı dizileri hazırlıyoruz. Türkiye’nin Antik Sahilleri yazısı dizisi, Gaziantep’te Ne Yenir Yazı dizisi, Türkiye’nin Tarihi Kaleleri yazı dizisi gibi.  Bu yazı dizilerini akademik araştırmaları göz önüne alarak yazıyoruz ve keşfetmek için rehber edinmenizi tavsiye ediyoruz…

Yorum ekle