Yolcu360 Blog
yenilenmis-telefon-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Yenilenmiş Telefon Nedir? Yenilenmiş Telefon Alınır mı?

Yenilenmiş Telefon Nedir? Yenilenmiş Telefon Alınır mı?

Cep telefonları, hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Hemen her yaştan insan, iletişim ve sosyalleşme ihtiyacı için akıllı cihazları kullanıyor. 1990’ların sonunda üretilen cepte taşınan telefon teknolojisi, çok kısa sürede geniş kitlelere ulaştı. Bugün, hemen her bütçeye uygun bir cep telefonu seçeneği var. Neredeyse ikinci el araba fiyatına satılan telefonları, oldukça uygun fiyatlı modeller, ikinci el cep telefonları gibi farklı seçenekler söz konusu. Bütçesi sınırlı olan ama üst model telefon kullanmak isteyenler için de yenilenmiş telefonlar var. Son yıllarda cep telefonu markaları, yenilenmiş telefon modelleri sunuyor. Peki, yenilenmiş telefon nedir?

yenilenmis-telefon

Seyahatlerinizde üst model bir akıllı telefonun görüntü kalitesine ya da kamera yeteneklerine ihtiyaç duyabilirsiniz. Bütçeniz kısıtlı ise de yenilenmiş telefon modellerini değerlendirmek isteyebilirsiniz. Bu nedenle yenilenmiş telefon almak mantıklı mı gibi sorularınız olabilir. Merak edenler için yenilenmiş telefon nedir, yenilenmiş telefon alınır mı konusunu ele alıyoruz. 

Yenilenmiş Telefon Nedir?

Yenilenmiş telefonlar,  ambalajından çıkarılmış telefonlardır. Bu ürünleri kullanıcı, bir sebeple  firmaya geri gönderir. Ardından teknisyenler, telefonun donanım ve yazılım ayarlarını sıfırlar. Marka, bu haliyle telefonu yeniden satışa çıkarır. 

Bu tür telefonlar genellikle, çok sık telefon değiştirenlerden geri dönen ürünlerdir. Ayrıca teşhir ürünleri ve kampanyalı ürünler de yenilenir. Yenilenmiş telefon fiyatı, sıfır telefona göre uygundur. 

ABD’’de yenilenmiş telefon kullanımı çok yaygın. Giderek Türkiye’de de kullanıcılar bu ürünleri tercih ediyor. Futuristik yazarlar, sürdürülebilirlik adına gelecekte bu telefonların daha fazla tercih edileceğini söylüyor. Bu tür telefonların kullanımı Türkiye’de de yaygın hale geldi. Öyle ki Ticaret Bakanlığının yetkilendirdiği yenileme merkezleri bulunuyor. Bu merkezlerde, donanımda bir sorun varsa düzeltiliyor. Telefonlar gerekirse yazılım sıfırlanarak satılmak için yeniden ambalajlanıyor.  Markalar, en az 12 ay garanti süresi sunuyor. Peki, teknisyenler, bu telefonları hangi aşamalardan geçiriyor.  

Yenilenmiş Telefon Hangi İşlemlerden Geçer? 

Yenilenmiş telefonların, ikinci el telefonlardan farklılıkları var. İkinci el telefonlarda firmanın garantisi olmaz. Bu tür telefonlar da sorunlar bulunur düzeltilir ve bilgiler sıfırlanır. Yenilenmiş telefonlarda yazılım ve kozmetik, orjinal ayarında ve garantili olarak satılır. Yenilenen bu telefonlar genelliklle rağbet gören telefonlardan oluşur. İşlem görecek cihazın yazılımı, donanımı ve gövde kısmı yenilenir. Telefonu fabrika çıkışı standartlarına getirmek için işlemlerden önce bazı testler uygulanır. Donanım bakımından; mikrofon, flaş, batarya, ses kalitesi, sim kart girişi, dokunmatik gibi parçalara bakılır. Yazılı bakımından ise, Bluetooth, 4G/4.5G, bellek, ram, işlemci gibi tüm yönleriyle kontrol edilir. Teknisyenler, arızalı veya gerektiği gibi çalışmayan tüm parçaları yeniler. Görüntü açısından cihazda bozukluk varsa giderir. Özel geliştirilmiş programlar sayesinde bütün verileri kalıcı olarak siler. Cihazın çalıntı olup olmadığını kontrol eder. Cihazdaki virüsleri, uygulamaları, temaları, fotoğrafları sıfırlar. Cihazı, özel temizleyici maddelerle temizler. Daha  sonra ambalajlar. Peki, yenilenmiş telefonların sıfır telefondan farkları neler?

2022 Trafikte Telefonla Konuşma Cezası ve İtirazı yazımızı okumak için tıklayın.

Yenilenmiş Telefon ve Sıfır Telefon Farkları

Yenilenmiş telefonlar, donanım, yazılım ve kozmetik olarak yenilenen cihazlardır. Kapsamlı bir bakımdan geçen bu cihazlar, sıfır telefondan farksız hale geliyor. Ancak, bazı noktalarda farklılık gösterebiliyor.

  • Yenilenmiş telefonlar, sıfır telefonlara göre daha ucuz.
  • Yenilenen cihazlar, işin profesyonelleri tarafından kontrol edilir ve yenilenir. 
  • Yenilenen telefonların en az bir yıl garanti süresi bulunur.
  • Sıfır telefonların yenilenmiş sürümüne sahip olmak için bir süre beklemek gerekir. 
  • Garanti kapsamında sıfır telefon daha avantajlı halde.
  • Yenilemenin nasıl yapıldığına bağlı olarak cihazda çizikler görülebilir.

Yenilenmiş Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Yenilenmiş telefonların kullanımı oldukça popüler hale geldi. Sıfır telefonların çok pahalı olması bunun başlıca nedeni. Bir başka sebep ise az parayla teknolojiden çok daha fazla yararlanma isteği. Bunun gibi sebeplerle yenilenmiş telefonların kullanımı artıyor. Ancak bu tür cihazları alırken bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Nedir bunlar?

  • Garanti Belgesi

Bu cihazların satılması, garanti kapsamındadır. Bu nedenle yenilenmiş telefon alırken garanti belgesi isteyebilirsiniz.  

  • Yenilenme Derecesi

Yenilenmiş telefon alırken yenilemenin hangi durumları kapsadığını bilmek gerekir. Nasıl bir yenileme yapıldığını sorabilirsiniz. 

  • Telefonun Durumu

Yenilenmiş cihaz, bütün fonksiyonlarını sorunsuz yerine getiriyor mu öğrenin. Ayrıca, parmak izi, kamera, dokunmatik ekranı sorunsuz çalışıyor mu diye bakın.

  • Fiyatlar

Bir ürün alırken fiyat araştırması yapmak önemli. Yenilenmiş telefon almadan önce orjinalinin de fiyatına bakabilirsiniz. Ardından bir fiyat değerlendirmesi yapabilirsiniz. 

  • Avantajlar

Satıcı firmanın sağlayacağı avantajları da değerlendirebilirsiniz. Bu avantajlardan yararlanmak, çok daha uygun fiyata ürün almanızı sağlayabilir.

  • Teknik Destek

Satıcı firmanın sağlayacağı teknik destek konusunu da araştırın. Böylece herhangi bir problem karşısında hızlı çözüm alabilirsiniz.

  • Satıcı Firma Konusu

TSE hizmet yeri yeterlilik belgesi’ almış ve Ticaret Bakanlığınca yenileme merkezi olarak adlandırılmış firmalardan ürün alın. 

Yenilenmiş Telefon Alınır mı?

Yenileme işlemleri Türkiye’de yaygınlaşıyor. Bu tür telefonların uygun fiyatlı olması rağbeti arttırıyor. Bu cihazlar satışa çıkmadan önce kapsamlı pek çok testten geçiyor. Veri koruma yasasının uyarıları dahilinde tüm veriler siliniyor. İşletim sistemi son sürümüyle güncelleniyor. Kulaklık, şarj aleti, kullanım kılavuzu gibi aksesuarlar genelde kutu içerisinde olabiliyor. Yenilenmiş telefon fiyatları; markaya, modele, üretim tarihine göre değişiklik gösteriyor. İkinci el kadar uygun olmasa da cazip fiyat etiketi ile sıfır telefondan farksız deneyim yaşatıyor. Ucuz fiyatlı ama çok özellikli telefon sahibi olmak isteyenler için güzel bir alternatif oluşturuyor. Neredeyse sıfır telefondan farksız hale geldiği için güvenle yenilenmiş telefonları deneyebilirsiniz. Yenilenmiş telefon alacaksanız garanti veren güvenilir firmaları tercih edebilirsiniz. 

Yenilenmiş telefonlar, geçirdikleri işlemler ve testlerden sonra sıfır telefondan farksız hale geliyor. Uygun fiyatlı olması, garanti kapsamında olması bu tür telefonlara yönelimi arttırıyor. Yenilenmiş telefon almak bütçesi kısıtlı kişiler tarafından düşünülebilir bir alternatif. Yenilenmiş telefon alınır mı sorusuna yanıt bulacağınız yazıda bu telefonlar hakkında bilinmesi gerekenlere ışık tuttuk.

Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle