Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Yeniköy’de Kahve Bahane Dedirtecek En İyi 10 Mekan

Yeniköy’de Kahve Bahane Dedirtecek En İyi 10 Mekan

Yeniköy hem konumu hem de mekanlarının kalitesiyle İstanbul’un en sevilen noktalarından biri. Özellikle Avrupa yakasında oturanlar için Yeniköy, şöyle bir kahve keyfi yapmak isteyenlerin uğrak noktası. Sizler için Yeniköy’ün altını üstüne getiren yazarımız Dilara Ayaşlıoğlu kahve bahane dedirten en iyi 10 mekanı turladığı bir gezi rehberi hazırladı. İşte Yeniköy’ün en iyi 10 mekanı!

Yeniköy bir semt değil de insan olsaydı…

Yeniköy’ü bir insan olarak betimlemem gerekseydi, kesinlikle eğlenceli, kendinden emin bir o kadar da mütevazi bir kişilik derdim. Hem de her derdinize derman olacak muhteşem bir dost!! Ister salaş, ister şık Yeniköý her ruh halinize göre size ayak uydurabilecek nitelikte! Bu hafta masalımsı yalılarıyla meşhur bu güzel semtin mekanlarını sizin için keşfettim. Buradaki her mekan birbirinden apayrı karakterde, her biri ayrıca favori gösterilmeye layık! Bu sebeple en iyisi diyebileceğim bir nokta yok.

Öncelikle İstanbul’a şehir dışından gelenler ve araç sahibi olmayanların Yolcu360’tan uygun fiyatlı kiralık araç seçeneklerine bakmalarını öneririm. Çünkü Yeniköy’e giderken ve dönerken şöyle bir boğaz turu atmak da hiç fena olmayacaktır. Hazırsanız Yeniköy kahve turumuz başlıyor…

 

Sırçacı 14


Söz konusu Yeniköy olunca tereddüt etmeden önce ķoşa koşa 101 Lezzet Festivali’nde yoğurt soslu sıcacık çıtır mücverleriyle aklıma kazınan Sırçacı 14’e  gittim. Amacım sadece kahve içmekti ama beni iyi tanıyanlar bunun sadece bir bahane olduğunu bilir. Özellikle mevzu iyi bir mekanda kahve içmek ise amaç ya doyurucu bir atıştırmalık ya da alışılagelmedik bir tatlı denemektir. 🙂 İyice bastıran açlığıma yavaş yavaş yenik düşerken beni birden upuzun tahta bir tabakta kuru domates çeşnili, zeytinyağı sosu eşliğinde Gaziantep’teki değirmenlerinde özel olarak ürettikleri unla yapılmış birbirinden farklı minik ekmekler selamĺadı.

Yeniköy’deki ilk durağımda hem gözümü hem de karnımı doyurmaya yeten bu muazzam iştah açıcı sonrasında işletmeci Oğuzhan Bey’in tavsiyesi ile öyle bir salata yedim ki tadı damağımda kaldı: Şeftalili rokfor salatası… Bu kadar lezzetli bir semizotu salatası oluşunu mu övsem yoksa içindeki hafif yanık krem kıvamında cevizlerini mi veya lezzetine lezzet katan çam fıstığını mı… Kesinlikle mükemmel bir buluş! Eğer kahvaltıya gitmeyi düşünürseniz “Bir sörfçünün rüyası”nı tatmanızı öneririm, hem çırpılmış yumurtası hem de kızarmış ekmeğin üzerine bolca sürülmüş avokadosuyla güne bomba gibi başlamanızı sağlayacak.

Sırçacı 14 ile ilgili sayfalarca yazabilirim sanırım ama öyle bir bilgi edindim ki iyice neşelendim; mekanın işletmecisi Oğuzhan Bey opera sanatçısıymış!! Hem kaliteli lezzetleri, hem sevimli atmosferi  hem de güzel, sanatçı insanlarıyla öne çıkan bu mekanı desteklemek de bizim boynumuzun borcu!!

Nanny’s

Hikayesiyle beni en çok etkileyen mekanlardan biri “Nanny’s” yani “Nanny’nin yeri”… Ganalı Nanny, 1700’lü yıllarda Jamaika’daki bir plantasyonda çalıştırılmaya zorlanan kölelerden biri…  İngiliz sömürgecilere karşı gösterdiği direniş sayesinde yüzlerce köleyi özgürlüğe kavuşturan bu devrimci kahraman, birlik ve bütünlükten doğan gücü temsil eden iyi kahramanları yaşatacak daha çok mekan olsa keşke dedirtiyor!

 

Afrika’ya özgü egzotik ahşap objelerin etrafı süslediği ve loş ışık eşliğinde huzur veren kahverengi tonların hakim olduğu adeta bir anıt niteliğindeki bu güzel mekan sizi Yeniköy’ün ortasından bambaşka bir atmosfere ışınlayacak. Kesinlikle Nanny’nin portresine karşı oturup bir kahve içmelisiniz.

 

Apartıman

Yeniköy’de kendine özgü Iskandinav tarzı modern stiliyle öne çıkan ve organik çiftlik malzemelerinin kullanıldığı, Ahududulu somon gravlaks gibi leziz tatları içeren enteresan menüsüyle kahvenin bahane, yemekleri kadar biranın da şahane olduğu bir mekan Apartıman!! Alt katında yer alan kuzineli kısmında ise kaligrafi, table styling gibi değişik workshoplar organize ediliyor, kaçırmayın derim! Bu arada laf aramızda hamburgerleri enfes!

 

Cafe Society

Cafe Society önünden geçerken ne kadar da eğlenceli gözüküyor dediğim ve ne zaman gitsem gençlerle dolup taşan hem çalışanların yaydığı hem de tam da mekanın ruhuna uygun çaldıkları Funk müziğin verdiği pozitif enerjiyle uğramadığınız takdirde aklınızın kalacağı sıcacık bir ortama sahip… Gazete şeklinde hazırlanmış menünün konsepti ise mekanın kendisi kadar eğlenceli ve demleme kahvenin türüne, içeriğine dair özet bilgilerle dolu, hakkını veren neşeli bir 3. nesil kahve dükkanı…

Yeniköy Kitapçısı

Beni şaşkınlığa düşüren mekanlardan bir diğeri de Yeniköy Kitapçısı oldu. Gitmeden önce sağlam bir kitap koleksiyonuyla karşılaşacağımı tahmin etmiştim. Fakat öyle renkli bir kütüphane ortamı düşünün ki evinizde sahil manzarasına karşı koltuğunuza yayılarak saatlerce kitap okuyabileceğiniz kadar samimi, yanı başınızda duran gitarı alıp çalabileceğiniz kadar rahat… Hatta gitar demişken sıkı durun: burada Can Kazaz, Nilipek gibi yeni nesil sanatçıların kayıtları da yapılıyormuş, bu kayıtları Youtube’da “Kitapçı” hesabından takip edebilirsiniz, kısacası kahve burada sadece hikaye

Sedona Concept

Ülkemizde bildiğim kadarıyla eşi benzeri olmayan bir konseptle; bisiklet ve kahve kültürünü yanyana getiren bir mekan; Sedona Concept!

İlk bakışta mekan girişinin küçük olması sizi yanıltmasın, burası 3 katında da bisikletle ilgili  giysi, aksesuar gibi her türlü ekipmanı bulabileceğiniz, bisikletinizi getirip tamir ettirebileceğiniz ve diğer bisiklet meraklılarıyla biraraya gelebileceğiniz oldukça geniş bir mekan, hatta en üst katında yer alan üç boyutlu scanleme ve dijital ölçüm yöntemiyle çalışan özel bir cihazla bisikletinizi  sadece sizin anatominize uyacak şekilde ayarlatabilirsiniz.

Ayrıca dilerseniz günlük veya saatliķ bisiklet kiralayabileceğiniz bu mekanın demleme kahveleri de pek lezzetli, japanese syphon’u öneririm.

 

Emek Cafe

Nasıl akla Cihangir denince kedileri, Ortaköy denince kumpiri, Üsküdar denince Kız Kulesi geliyorsa Yeniköy denince de aklıma hep yılların eskitemediği hem güzel manzarasıyla hem de küçük tavalarda sunulan kaşarlı menemeniyle meşhur Emek Cafe gelir… Yıllar sonra enfes manzaranın tadını Türk kahvesi eşliğinde çıkarmak için geldiğim bu nostaljik mekanda menemeni tatma fırsatım bu sefer olmasa da denizle bütünleşmiş aceleyle masama uğrayıp selam veren misafirperver serçeler ve Yeniköy İskelesi’ne yanaşan teknelerin savurduğu, beni her defasında daha da fazla ıslatmaya çalışan coşkulu dalgalarla ferah ve zevkli bir vakit geçirdim. Kısacası Emek Cafe, Yeniköy’de kahve denilince olmazsa olmazlardan!!

 

Yeniköy Kahvesi

Yeniköy’le bütünleşen nostaljik mekanlardan bir diğeri ise asmalarıyla ünlü Yeniköy Kahvesi! İçinde Istanbul’un en güzel sokaklarından biri olan ünlü Kürkçü Faik sokağının eski Rum İlkokulu’na uzandığı bu tarihi mekanın henüz girişindeki arnavut kaldırımlarına ayak basar basmaz heyecanlanıyor,  yeşillikler içindeki bilinmeze götüren basamakları yavaş yavaş çıkarken adeta saklı bir hazine keşfediyormuş hissine kapılıyorsunuz. Yazın asmaların ve erik ağaçlarının arasından yanağınıza deniz kokulu bir öpücük konduran Boğaz meltemi, baharda deniz manzarasına karşı bakıp size hayatı sorgulatacak yağmuruyla ve kışın şömine başında içinizi ısıtacak sahlebiyle burası her mevsim romantik ve gelmeye değer…

Tasse

Yeniköy’deki kahvecilerden bahsederken yeni açılmasına rağmen özel olarak hazırlanan pure over demlemeleri sayesinde bol rağbet gören Tasse’ye değinmeden olmaz. Daha önünden geçerken adeta demleme kahvenin kokusu ve Caz’ın Anası olarak anılan Sevinç Tevs’in “Ve ben yalnız” parçasının tınısı birbirine karışıp sizi içeriye davet ediyor. Evinizin salonu kıvamındaki bu butik kahve dükkanı hem laptopunuzun başında saatlerce çalışabileceğiniz kadar huzurlu ve rahat hem de iş toplantıları yapabileceğiniz kadar şık…  Ama müziği çok sevdiğim ve mekanların karakterlerini çaldıkları müzikle bağdaştırdığım için bahsetmeden geçemeyeceğim; saykodelik Türk rock çaldıkları muhteşem bir  playlistleri var! Burayı açma amacınız nedir sorusuna ise yanıt öz ve net: “Misyonumuz kahveyi sevdirmek!”

Son durak: Yeniköy sahili!

9 güzel mekana uğradıktan sonra hala daha kahveyi bahane edip Yeniköy’e gidesiniz gelmiyorsa, termosunuzu alın yanınıza spor niyetine vurun kendinizi Yeniköy sahiline. Hem sporunuzu yapın hem manzaranın keyfini çıkartın, termostaki kahveniz de bahaneniz olsun. Belki de dönüş yolunda karnınız acıkır ve bu 9 mekan tavsiyemize bir göz atmak istersiniz. Bir sonraki turumuza kadar görüşmek üzere…

 

Yorum ekle