Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Yeniden Üretilse Alınacak Otomobiller: Toyota Scion 

Yeniden Üretilse Alınacak Otomobiller: Toyota Scion 

Yeniden üretilse alınacak otomobiller deyince akla neler gelmiyor ki…Hummer, Saab, Pontiac vs. Yeniden üretilse alınacak arabalar deyince bir de Toyota’nın alt markası Scion geliyor akıllara. Geçtiğimiz birkaç yıl içinde üretimi duran Scion marka arabalara ne oldu? Haberimiz, Toyota Scion marka otomobilleri hakkında. “Toyota Scion ne efsaneydi” diye düşünenlere gelsin….

Yeniden Üretilse Alınacak Spor Otomobiller içeriğini de inceleyebilirsiniz.

Toyota Scion 

Bazı otomobiller, kullanıcı tarafından çok sevilir. Kemik bir kitle yaratmayı başarır. Öyle ki o kiyle, o markadan başka marka araba almaz. Bakınız; Alfa Romeo, Mini, DS böyledir…2000 yılında Toyota da böyle bir marka yaratmak istedi ve kolları sıvadı. İşte o hedefle bir dizi çaba gösterildi ve 2003 yılında Toyota altında Scion markası kuruldu. Peki, Scion arabalara ne oldu?

Toyota’nın Lüks Spor Otomobil Markası: Scion

Japon otomobil devi Toyota, özellikle 2000 yılların başlarında gençlerin gözünde biraz “sıkıcı” bir imaja sahipti. Açıkçası gençler, Toyota arabaları çok tutmuyordu. Bu dönemde bir markanın genç kitlenin gözünde sıkıcı-demode- baba arabası gibi bir algısının olması oldukça kaygı verici. Diğer yandan o dönemde de Toyota, dünyanın en çok satan markalarından biriydi. Ancak marka, genç müşterileri yakalaması gerektiğini iyi biliyordu. Bu amaçla marka adı bambaşka olan yeni bir proje geliştirdi ve yeni bir markayı pazara sunmak üzere çalışmaya başladı. 

2003 yılında Scion marka otomobillerin tanıtımı yapıldı. Toyota, Scion marka otomobilleri pazara sunarken de dikkat çekici bir politika izledi. Tek donanım ve tek fiyat sundu. Aslında teknik açıdan Toyota’nın diğer otomobilleri ile aynı olan Scion otomobiller, tasarımları ile ayrışıyordu. 

Toyota Scion Yeterince Karlı Değil!

2006 yılında 173.034 adet Scion araba satışı yapıldı. Bu, gerçekten büyük bir başarıydı. Ancak 2008 global krizi baş gösterince önce bayilerin karlılığı düştü sonra da üretim çok da karlı olmamaya başladı. 

2016 yılında Toyota, yeni bir karar aldı. Buna göre artık Scion marka otomobil üretilmeyecekti. Çünkü Scion markası yeterince karlı değildi. Ancak Toyota marka otomobillerde gençlerin tercih edeceği dev makyaj operasyonları yapılacaktı. Böylece Scion da tarihe karışmış oldu…

Scion otomobillerin tasarımına baktığımızda bugün bile çok trend duruyorlar. Yeniden üretilse alınacak spor otomobillerden biri olduğu kesin…

2021 | Toyota Yaris Cross Özellikleri ve Fiyatı

2019 Toyota Corolla Hybrid İncelemesi

Yorum ekle