Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Seyahat Konulu En Güzel 25 Yabancı Film

Seyahat Konulu En Güzel 25 Yabancı Film

Seyahat konulu en güzel yabancı filmler ile karşınızdayız! Oturduğunuz yerden sizi Amerika’dan Avrupa’ya her yeri gezdirecek bu harika film detaylarını umarız keyifle okursunuz. Şimdi sahne sizin. 🙂 İyi seyirler!

  • IM JULI (2000)-IMDb 8,7

Romantik komedi türünde olan “Im Juli” aynı zamanda bir yol filmidir. Genç bir öğretmen olan Daniel, karakteri dolayısıyla öğrencileriyle asla yakın ilişkide olan biri değildir. Juli ile tanışmasıyla hayatı değişmeye başlar. Daniel, Juli’nin baktığı fal ile hayatının aşkını bulacağına fazlasıyla inanır. Türk kızı olan Melek ile tanışır ve peşinden Hamburg’tan birçok noktaya uğrayarak İstanbul’a geldikleri film tam bir yol komedisidir. Her ne kadar Alman filmi olsa da, filmin yönetmeninin Fatih Akın olması ve Türkiye’yi de kapsaması dolayısıyla Türk filmi olarak kabul edenimiz çok. Birçok festivalde yer almış ödüllü bir film olduğunu da belirtmek isteriz.

  • INTO THE WILD (2007)-IMDb 8.1

seyahat-konulu-yabancı-filmler

Atlet olan Christopher, iyi bir üniversiteden mezun olmuştur. Hayatında değişime gitmeye karar verir ve tüm mal varlığını bağışlayarak, şehir hayatından kendini vahşi doğanın ellerine bırakır.

  • BEFORE SUNRISE (1995),BEFORE SUNSET (2004),BEFORE MIDNIGHT (2013)-IMDb 8.1 / IMDb 8.1 / IMDb 8.0

Tarzları ayrı olan Fransız Celine ile Amerikalı Jesse’nin Viyana treninde tesadüfen yolları kesişir. Viyana’da trenden birlikte inip tüm sokakları birlikte keşfetmeye karar verirler. Dile getirmeseler de bu esnada birbirlerine karşı çok şey hissederler. Masalsı aşkla mest eden “Before Sunset” filminin çok beğenilmesiyle devam filmleri çekilmiştir. Yabancı seyahat fimleri arasındaki bu harika üçleme kaçmaz, bizden söylemesi.

  • KNOCKIN’ ON HEAVEN’S DOOR (1997)-IMDb 8.0

Kanser hastası olduklarını öğrenen Martin ve Rudi, hastanede tanışıp arkadaş olurlar. Hikaye, ikisinin de hastalığının ileri seviye de olduğunu öğrenmesiyle başlar. Rudi’nin daha önce hiç okyanus görmediğini söylemesiyle kaybedecek bir şeyleri olmadığını bildiklerinden araba çalıp rotalarını deniz kenarına çevirirler. Ancak planlamadıkları bir şeyle karşılaşırlar. Torpidoda buldukları silahla şaşkına uğrayan ikili arabanın gangster çetesine ait olduğunu öğrenmesiyle aksiyon dolu bir yolculuğa başlarlar.

  • LIFE OF PI (2012)-IMDb 7.9

Hindistan’dan Kanada’ya giden bir yük gemisi, okyanusun ortasında batar. Gemiden kurtulanlar ise 16 yaşındaki Pi Patel, bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan ve Richard Parker adında 300 kiloluk bir bengal kaplanıdır. Dev kaplana yem olmamak adına onunla iletişime geçmenin bir yolunu bulmaya çalışan macera ve keşiflerle dolu yolu konu alan film kesinlikle listenizde olması gereken yolculuk filmlerindendir. Film aynı zamanda 11 dalda ödüle aday gösterilip, 4 dalda başarılı olmuştur.

  • MOONRISE KINGDOM (2012)-IMDb 7,8

Anne ve babası vefat eden Sam başka bir aileye evlatlık verilir. Her zamanki gibi yaz aylarını geçirmesi için izci kampına gönderilir. Önceki yaz yine izci kampındayken, adanın diğer tarafında oturan Suzy ile tanışan Sam bir araya gelirler ve kaçarlar. Bu saf duygularla dolu filmi izlemek gününüzü kesinlikle keyiflendirecek şeylerden biri olacak.

  • LITTLE MISS SUNSHINE (2006)-IMDb 7,8

Modern bir Amerikan ailesi olmalarına rağmen zıt karakterlerle dolu bir evdir. Evin küçük kızının hayallerini süsleyen bir yarışma için hep birlikte eski bir minibüs ile çıktıkları yolda birbirlerine dair yeni güzellikler fark edeceklerdir. Dram, komedi türündeki bu film, en iyi film kategorisi dahil 4 dalda akademi ödüllerine aday olurken bunlardan ikisini kazandı.

  • THE MOTORCYCLE DIARIES (2004)-IMDb 7,8

Amaçları 4 ayda 8000 km yapmak olan iki üniversite öğrencisinin Güney Amerika’yı keşfetmek amacıyla motorla çıktıkları macerayı anlatan bu film, harika yol filmlerindendir.

  • MIDNIGHT IN PARİS (2011) -IMDb 7.7

Nişanlı Amerikalı iki genç çift Gil ve İnez’in, Paris’e ufak bir Avrupa tatili kaçamağı yapmasıyla başlar hikaye… Damat adayı olan Gil’in Paris sokaklarında gece yarısı gezerken yaşadığı gerçeküstü bir olay her şeyi değiştirecektir.

  • THE BUCKET LIST (2007)-IMDb 7.4

Ülkemizde “Şimdi ya da Asla” ismiyle tanınan film, ölümcül hastalığa yakalanan Edward ve Carter’ın hastane odasında tanışmasıyla başlar. Hayatlarının son zamanlarını yaşarken, yapmak isteyip yapamadıkları her şeyin listesini yapıp yola koyulurlar. İnsanın içini ısıtan türden bir film…

  • THE SECRET LIFE OF WALTER MITTY (2013)-IMDb 7,3

Büyük bir derginin fotoğraf negatifi bölümünde çalışan Walter’ın derginin son sayısında yer alacak çalışmanın en önemli fotoğrafın kaybolmasıyla hikaye başlar. Kayıp fotoğrafı bulmak için hayallerini gerçekte yaşayan Walter’ın komedi ve macera dolu yaşadıkları izlemeye değer.

  • WILD (2014)-IMDb 7,1

Cheryl, annesinin ölümüyle hayatı alt üst olan, uyuşturucu batağında evliliği bitmiş bir kadındır. Farklılık olması adına 1770 km uzunluğunda ki Amerika’nın en uzun ve tehlikeli yolunu yürümeye karar verir. Yaşadığı zorluklarla hayata bir kez daha tutunacaktır.

  • ONE WEEK (2008)-IMDb 7

Yabancı seyahat filmleri arasındaki One Week, yaşama ihtimali %10 olan kanser hastası Ben Tyler, nişanlısı dahil her şeyi geride bırakıp aldığı 2. El motorla Toronto’dan batıya doğru ilerlemesini anlatıyor.

  • BEACH (2000)-IMDb 6,7

Leonardo di Caprio’nun başrolünde oynadığı film, Tayland’a gelen Amerikalı gencin hikayesini anlatıyor. Teknolojiden uzakta bir maceraya atılmak isteyen Richard, sizi Tayland’ın güzel kumsallarına götürecek. Bizim de balayımızın geçtiği yerler olduğu için ayrı bir keyif ve özlemle izlediğimiz bir gerçek.

  • EUROTRIP (2004)-IMDb 6,6

Kız arkadaşı tarafından terk edilen gencin Almanya’daki arkadaşının yanına gitmek istemesiyle başlayan hikaye, Londra, Roma, Paris ve Prag’da geçiyor. Bu süreçte başına gelen her şeyi komik bir dille anlatan film tam bir gençlik komedisidir.

A Map For Saturday (2007) IMDb 7,8

Türkiye’de “Bir Cumartesi Haritası” adı ile gösterime sunulan film, belgesel tarzında olup gerçek bir seyahati belgeleyerek izleyiciye sunuyor. Film, bir yıl boyunca dünya çapında seyahat eden ve bu süreci belgeleyen bir Amerikalı’nın hikayesini anlatıyor. Yönetmen bu bağımsız yapımında kendi seyahat deneyimlerini, duygularını, seyahat etmenin etkilerini anlatıyor. Kendi çektiği görüntülerle hazırladığı belgesel, dünyanın farklı köşelerini keşfetmenin getirdiği deneyimleri meraklılarının beğenisini kazanıyor. Bu filmde Nepal’deki misafirhanelerin neden boş olduğunu ya da Brezilya’daki trafik ışıklarının neden göz ardı edildiğini öğrenebilirsiniz. Dört kıtaya uzanan bu seyahat, farklı kültürleri, anıları, sıra dışı deneyimleri bir araya getirerek izleyenlerine unutulmaz bir yolculuk sunuyor. Yönetmenin özgün bakış açısı ve görsel anlatım tarzı filmin çekiciliğini artırıyor. Sırt çantalı seyahat kültürünü anlatan film, izleyenlerine dünyanın çeşitliliğini anlamak için fırsat sunarken, gezgin olmaya da teşvik ediyor.

Lost in Translation (2003) IMDb 7,7

Sofia Coppola tarafından yazılan ve yönetilen filmin başrollerini Bill Murray ve Scarlett Johansson paylaşıyor. En iyi özgün senaryo ödülü olan yapım, Oscar Akademi Ödülleri’nde dört dalda aday gösterilmiş. Aktör olan Bob Harris ile Charlotte adındaki genç kadın arasındaki beklenmedik dostluğu anlatan eser, kült filmler arasında bulunuyor. Bu yapım Tokyo’da bir otelde karşılaşan karakterlerin birlikte şehri keşfetmesiyle şekilleniyor. Kendi hayatlarında dönemeçte bulunan karakterler bir araya geldikten sonra birbirlerine destek olarak kimliklerini buluyorlar. Scarlett Johansson’ın ilk büyük çıkışını yaptığı bu eser, Tokyo’nun farklı bölgelerini, kültürel mekanlarını izleyiciye sunuyor. Ayrıca karakterlerin kendilerine yabancı bir yerde, farklı kültürlerle etkileşim içinde olmaları filme derinlik katıyor. Görsel estetikleri ile dikkat çeken filmde Tokyo’nun neon ışıkları ve mekanları önemli rol oynuyor.

180° South (2010) IMDb 7,5/10 

“180° Güney” Jeff Johnson’ın 1968’de Yvon Chouinard ve Doug Tompkins ile Patagonya’ya yaptığı unutulmaz yolculuğu konu alıyor. 2010 yapımı film, doğanın büyüsüne ve maceraya duyulan özlemi etkileyici şekilde öne çıkarıyor. Bu yapım, Chouinard ve Tompkins’in Patagonya’ya yaptıkları macera ve keşif yolculuğunu anlatıyor. İzleyenlere eşsiz doğal manzaraları taşıyan film, doğa koruma çalışmalarına odaklanan ilham verici bir hikaye anlatıyor. Seyircilerini Patagonya’nın muhteşem doğal güzellikleri ile tanıştıran yapım, doğayla kurulan bağın gücünü ve korunmasının önemini vurguluyor. 

The Way (2010) IMDb 7,3/10 

Emilio Estevez’in yazıp yönettiği ve başrolünde babası Martin Sheen’in yer aldığı “The Way,” sıradan bir Amerikalı doktorun maceralarını anlatıyor. Oğlunu İspanya’da bir trafik kazasında kaybeden Tom Avery (Martin Sheen), onun planladığı yürüyüşü tamamlamaya karar veriyor. 

Bu beklenmedik macera Tom’un sadece fiziksel rotayı değil aynı zamanda kendi içsel zorluklarıyla yüzleştiği bir serüven oluyor. El Camino de Santiago’nun muhteşem manzaraları, yerel kültürlerle etkileşim, karakterin diğer yürüyüşçülerle ilişkileri, filmi seyahat hikayesi olmanın ötesine taşıyor.

İzleme listenize ekleyebileceğiniz bu film, etkileyici manzaraları ve karakterlerin kişisel gelişimini işleyen dokusuyla öne çıkıyor. Babanın yolculuğu, sadece oğlunun izinden gitmek olmuyor. Bu yürüyüşte yaşamın anlamını, kayıplarını ve umudu sorgulama sürecini yaşıyor. İspanya’nın güzellikleri ve El Camino de Santiago’nun mistik atmosferi, filmi unutulmaz kılan unsurlar arasında bulunuyor. Duygusal etkileşimler ve farklı kültürlerin bir araya geldiği bu yolculuk izleyenlerine unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.

The Darjeeling Limited (2007) -IMDb 7,2/10

The Darjeeling Limited (Küs Kardeşler Limited Şirketi), ilk gösterimini 2007 yılında Toronto Uluslararası Film Festivali’nde yaptı. Filmde, annelerinin ölümünden sonra bir araya gelen üç erkek kardeşin Hindistan’daki tren yolculuğu konu ediliyor. Bol kahkaha vadeden yapımda simetrik çekimler, canlı renkler, özenli tasarımlar dikkat çekiyor. Darjeeling Limited adlı trende geçen film, farklı karakterlerde kardeşlerin ilişkilerini, duygusal çatışmalarını anlatıyor. Fantastik maceralar yaşayan kardeşlerin kişisel keşifleri seyirciyi sürüklüyor. Zengin oyuncu kadrosu ile çekilen film, Wes Anderson’ın imzasını taşıyor. Hindistan’ın renkli ve karmaşık atmosferini yansıtan eser, görsel olarak etkileyiciliğinin yanında karakterlerin kendi içsel yolculuğu ile seyircisini büyülüyor.

Tracks (2013) IMDb 7,1  

Robyn Davidson’ın aynı adlı anı kitabına dayanan filmin başrolde Mia Wasikowska oynuyor. Davidson’ın 1977 yılındaki gerçek yaşam deneyimini konu alan filmde sanatçı, çölde 2700 kilometrelik yolculuk yapan genç kadını canlandırıyor. Avustralya’nın çöl ortamını keşfedebileceğiniz film, kendi içsel gücünü keşfetme teması ile izleyicilerin dikkatini çekiyor.

Filmin atmosferi izleyiciyi sıcak çöl rüzgarları ve geniş, sakin manzaralar arasında muhteşem bir yolculuğa çıkarıyor. Bu filmde Robyn’in, yürüyüşü sırasında doğanın vahşi güzelliğiyle ve kendi iç çatışmaları ile başa çıkabilme sürecini etkileyici hikaye izleyebilirsiniz. Bu yolda ona eşlik eden dört deve ve bir köpek iki yıllık yolculuğun sembolü haline geliyor. Mia Wasikowska’nın etkileyici performansı, Robyn karakterinin güçlü ve bağımsız duruşunu izleyiciye etkili şekilde yansıtıyor. 

Seven Years in Tibet (1997) IMDb 7,1

Jean-Jacques Annaud tarafından yönetilen filmin başrolünde Brad Pitt bulunuyor. Heinrich Harrer ve arkadaşı Peter Aufschnaiter, İkinci Dünya Savaşı sırasında Himalayalar’da bir dağa tırmanmak için Tibet’e gidiyorlar. Ancak Himalayalar’da da savaş başlıyor ve Harrer esir düşüyor. Kaçmayı başaran karakterler Tibet’e ulaşarak, Tibet lideri Dalai Lama ile tanışıyor ve özel bir ilişki kuruyor. Film, Harrer’in Tibet’teki yedi yıllık yaşamını ve Dalai Lama ile olan dostluğunu anlatıyor. Kültürel etkileşim, kişisel dönüşüm ve arkadaşlık temalarını işleyen yapım,  Avusturyalı dağcı Heinrich Harrer’in otobiyografik kitabına dayanıyor. İzleyenlerine Tibet’in muhteşem manzaraları ve Budist kültürü aktaran film, kült yapımlar arasında bulunuyor.

Vicky Cristina Barcelona (2008) IMDb 7,1 

Türkiye’de “Barselona Barselona” adı ile vizyona giren film, Woody Allen tarafından yazılmış ve yönetilmiştir. Film Vicky ve Cristina adlı iki Amerikalı kadının Barselona’da geçirdikleri yaz tatilinde yaşadıklarını konu alıyor. Tutucu karakter Vicky, özgür ruhlu Cristina’nın romantik ve duygusal maceralarını, komedi ve dram öğeleri ile birlikte bu filmde bulabilirsiniz. Bohem sanatçı Juan Antonio’nun (Javier Bardem) etrafında dönen aşk üçgenini anlatan film, Penelope Cruz’un canlandırdığı Maria Elena karakteri ile renkleniyor. Woody Allen’ın sinematografik şaheserleri arasında yer alan yapım, insan ilişkilerinin karmaşıklığını ve özgürlük arayışını mercek altına alıyor. Barselona’nın güzellikleri, kültürel dokusu ve şehrin atmosferini izleyebileceğiniz filmde karakterler farklı mekanları dolaşarak kültürel etkileşimde bulunuyor.

Leap Year (2010)  IMDb 6,4 

Anand Tucker tarafından yönetilen “Leap Year’da” başrolleri Amy Adams ve Matthew Goode paylaşıyor. 29 Şubat’ta evlilik teklifi yapıldığında ömür boyunca yüzüğün parmaktan çıkmadığına dair inanç 5. asırdan günümüze İrlanda mitleri arasında bulunuyor. Film, bu efsane doğrultusunda erkek arkadaşına evlilik teklifi yapmak isteyen Anna’nın zorlu yolculuğunu ele alıyor. Romantik komedi tarzındaki film, geleneklerle bağlantılı konusu nefes kesen İrlanda manzaralarıyla dikkat çekiyor.

Eat Pray Love (2010) IMDb 5,8

Elizabeth Gilbert’ın aynı adlı çok satan anı kitabına dayanan film Türkiye’de “Ye Dua Et Sev” ismiyle gösterime sunuldu.  Başrolde Julia Roberts’ı oynadığı yapım, Elizabeth Gilbert’ın kendi gerçek yaşam hikayesine dayanıyor. Boşluğa düşerek hayatının anlamını bulmaya karar veren Elizabeth, dünyayı dolaşarak farklı kültürleri keşfetmeye karar veriyor. Üç aşamadan oluşan bu yolculuk, İtalya’da yemek, Hindistan’da ibadet ve Bali’de aşk teması etrafında şekilleniyor. Film izleyicilerine İtalya’nın güzelliklerini, Hindistan’ın mistik atmosferini ve Bali’nin egzotik manzaralarını sunuyor.

Yorum ekle