Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > En İyi 7 İngilizce Öğrenme Programı

En İyi 7 İngilizce Öğrenme Programı

İngilizce öğrenmek zamanın en büyük gerekliliklerinden biri. Oldukça yaygın bir dil olması sebebiyle İngilizce öğrenerek birçok farklı fırsata erişmek de mümkün. Bu kadar popüler olması da öğrenilmesi için farklı birçok alternatifin ortaya çıkmasına sebep oluyor. En iyi İngilizce öğrenme programlarını listeledik!

İngilizce Öğrenme Uygulamaları

Dil öğrenmek için en önemli kuralın fazlaca pratik yapmak olduğunu unutmamak gerekir. Bu sebeple İngilizce öğrenmek için seçeceğiniz yol, sadece kural öğretmekle kalmamalı hayat akışınıza da dahil olmalı. Mobil cihazlar üzerinden kullanılabilen İngilizce öğrenme programları bu açıdan oldukça avantajlı. Sizler için en iyi İngilizce öğrenme programlarını inceledik.

ingilizce-ogrenme-programlariDuolingo’yu bu derece popüler yapan özellikleri hem ücretsiz hem de eğlenceli olması. Adeta bir oyun oynar gibi dil gelişimini destekleyen uygulama ücretsiz olmasıyla da çok tercih ediliyor. Kategoriler halinde dil eğitimi gerçekleştirmeniz mümkün. Böylece belirli bir alan üzerinden de eğitim alabiliyorsunuz. Genel olarak verilen yanlış cevaplarla can kaybederek ilerlenen uygulamada ücreti versiyona geçerek sınırsız deneyim hakkı da kazanabiliyorsunuz. Ancak ücretsiz versiyonu da oldukça yeterli bir şekilde ilerleme kaydetmenizi sağlıyor.

Sadece yazma yeteneklerinizi değil, sesli kısımlarla konuşma becerilerinizi de geliştirebiliyorsunuz. Dil gelişiminde konuşmanın önemi büyük olduğu için bu kısım da oldukça önemli. Duolingo ile İngilizce öğreniminizi tamamladıktan sonra farklı diller üzerinden de kendinizi geliştirebilirsiniz.

ingilizce-ogrenme-programlari-1.pngÖzellikle son zamanlarda Cambly uygulaması gündemde. Yabancı eğitmenlerden direkt olarak eğitim alma olanağı sunması ile Cambly birçok uygulamadan farklı bir yöntem sunuyor. Dil öğrenmek için pratik yapmanın öneminden bahsetmiştik. Bu noktada Cambly ana dili İngilizce olan eğitmenlerle görüntülü görüşme üzerinden pratik yapmanıza olanak sağlıyor. Böylece hem duyarak hem de konuşarak dil gelişiminizi hızlı bir şekilde ilerletebiliyorsunuz.

Cambly için de farklı dil seçenekleri mevcut. Direkt olarak dili tecrübe ederek öğrenme imkanı sunduğu için oldukça kalıcı ve etkileyici bir çözüm oluyor. Günün her saati ulaşılabilir olması da İngilizce öğrenmek için zaman yok bahanesinin ortadan kalkmasını sağlıyor. Böylece uygun zaman dilimlerini ayarlayarak dil öğrenme sürecine hızlı bir başlangıç yapabiliyorsunuz. Uygulamanın farklı şekillerde düzenlenmiş ödeme seçenekleri mevcut. Kendiniz için en uygun olan seçenekle ilerlemeniz mümkün.

Flalingo, profesyonel ve alanında en az 3 sene tecrübeli İngilizce öğretmenlerinden görüntülü birebir online İngilizce dersi alabileceğiniz bir platformdur.  Bütün öğrencilerine Oxford University Press’in English File kitaplarına ücretsiz erişim imkanı sağlamasıyla da öne çıkmaktadır.  Dil seviyenizdeki gelişiminizi görebileceğiniz bir takip sistemi mevcuttur, böylece sistematik bir şekilde dil öğrenme imkanı sağlar.

Flalingo’da size en uygun “en iyi öğretmenleri bulmak için” saatlerinizi harcamanıza gerek kalmaz. Yapay zeka destekli akıllı öğretmen algoritması, 1800 İngilizce öğretmeni arasından sizin ihtiyaçlarınıza cevap verecek en iyi öğretmenlerden bir havuz oluşturur. Ayrıca Flalingo’da bütün öğrenciler kendilerine özel eğitim danışmanına sahiptir.

İş İngilizcesi, mülakat hazırlığı, konuşma pratiği, IELTS ve TOEFL sınavlarına hazırlık gibi farklı kategorilerde dersler alabilirsiniz. Flalingo öğrencilerinin Oxford University Press kütüphanesine erişim hakkı vardır ve öğrenciler dersten sonra öğrendiklerini Oxford kütüphanesindeki zengin materyallerle pekiştirebilir.

ingilizce-ogrenme-programlari-2.pngEğer ders ve eğitim kelimeleri sizde negatif bir etki uyandırıyorsa, Voscreen tam size göre bir uygulama. Temelde İngilizce öğrenmek için dizi, film veya belgesel gibi içerikler izlemeniz gerekiyor. Ders ve eğitim kalıplarından uzak bir öğrenme programı sunan Voscreen ile eğlenceli bir şekilde dil öğrenebilirsiniz.

Herkes için öğrenmenin farklı bir biçimi vardır. Kişisel olarak öğrenme alışkanlıklarınıza göre seçim yaparak keyifli ve hızlı bir süreç geçirebilirsiniz. Böylece dil öğrenmek bir zorunluluktan çıkıp bir hobiye dönüşebilir. Voscreen ile kendinize zaman ayırırken İngilizce öğrenebilirsiniz.

ingilizce-ogrenme-programlari-3.pngMemrise dil öğrenme programları arasında yine eğlenceli kategorisinden karşımıza çıkıyor. Genel olarak uygulama üzerinden belirli ilerlemelerle kişisel bir yolculuk oluşturuluyor. Bu sayede size göre şekillenen program farklı deneyimlerle klasik kalıplardan uzaklaşmanızı sağlıyor. Çevrimiçi ve çevrimdışı kullanım seçenekleriyle de eğitime ara vermeden ilerlemenize olanak sağlıyor. 

Memrise sayesinde konuşma becerilerinizi de geliştirmeniz mümkün. Sesli girişlerin bulunduğu ilerleme kısımlarında konuşma yeteneklerinizi test edebilirsiniz. Böylece dil öğrenimini bir bütün olarak ilerletebilirsiniz.

ingilizce-ogrenme-programlari-4.pngVideo izleyerek dil öğrenmek mümkün olduğu gibi kitap okuyarak öğrenmek de mümkün. Kişisel tercihlere göre öğrenme deneyimlerini değiştirebilmek için güzel bir fırsat. Sesli kitap uygulamalarına farklı bir boyut kazandıran Beelinguapp, dil öğrenme becerilerini sesli kitaplara taşımış. Aynı anda iki dil üzerinden seslendirilen kitaplar ile dil öğrenmek oldukça keyifli bir sürece dönüşüyor.

Kendi dilinizde metinlerle takip edebileceğiniz seslendirmeler, eş zamanlı olarak öğrenim gerçekleşmesini sağlıyor. Aynı zamanda sadece dinleme moduyla her an kitaplara erişmeniz de mümkün. Aşina olduğunuz hikayeler üzerinden başlangıç yapmanız da kolaylık. Süreci kişisel olarak en kolay şekilde ilerletebilmek için birçok alternatif Beelinguapp’te.

  • Skyeng

ingilizce-ogrenme-programlari-5.pngSkyeng bir dil okulu formatında öğrenmenin birçok farklı alternatifini bir uygulama üzerinden sunuyor. İstenildiği zaman çevrimdışı platformlardan öğrenim gerçekleştirmek mümkün. Aynı zamanda online olarak öğretmenlerle görüşme yapılarak aktif öğrenme de sağlanıyor. Bu açıdan neredeyse hepsi bir arada bir uygulama olarak öğrenmeyi destekliyor.

Saat olarak da bağımlı kalınması gereken bir düzen yok. Her an her yerde dil öğrenmek için uygun bir fırsat bulabilirsiniz. Böylece kendi kişisel öğrenme yolunuzu oluşturabilirsiniz. Bu açıdan günlük hayat şartlarınızı değiştirmenize gerek kalmadan dil edinmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Dil öğrenme programları arasında popüler ve farklı alternatifleri sizler için derledik. Kendi talepleriniz doğrultusunda bu programlardan biriyle başlangıç yapabilirsiniz. İngilizce öğrenmek için bu programlar oldukça yeterli seçenekler. Sizde kendi sürecinizi büyük ölçüde bu programlar üzerinden ilerletebilirsiniz. 

Gerektiği durumlarda farklı programları beraber kullanabilirsiniz. Bu sayede farklı alanlarda gelişiminizi desteklemiş olursunuz. Örneğin sadece konuşma üzerine yoğunlaşan programları, okuma temelli programlarla destekleyebilirsiniz. Böylece İngilizce öğrenme sürecinizi farklı noktalardan da ilerletmiş olursunuz.

Bu programlardan hangisi ile başlangıç yapacağınıza karar vermek zor olabilir. Karar verme aşamanızı kolaylaştırmak için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. İngilizce öğrenirken dikkat edilmesi gereken başlığı altında bu noktaları bulabilirsiniz. Böylece seçimleriniz çok daha doğru ve kolay olur.

İngilizce Öğrenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İngilizce veya herhangi başka bir dil öğrenirken bu süreci dikkatli bir şekilde planlamak gerekir. Doğru seçimler ile ilerlediğiniz zaman gerçek kazanımlar elde edebilirsiniz. Bunun için birkaç noktaya dikkat etmeniz gerekir:

  • İngilizce Öğrenme Yöntemi

Programlar eşliğinde İngilizce öğrenmenin en avantajlı noktası öğrenme yönteminizi seçebiliyor olmanız. Bu sebeple kendi öğrenme alışkanlıklarınızı iyi belirlemeniz gerekir. En iyi nasıl öğreniyorsanız, bu metodu kullanan uygulamalar üzerinden ilerlemeniz daha faydalı olur.

  • Eğlenceli İngilizce Öğrenme

Sıkıcı olan bir yöntem, uzun soluklu olmayabilir. Dil öğrenme sürecinin ise kararlı ve uzun soluklu yürütülmesi gerekir. Bu sebeple keyif alacağınız alternatifler üzerinden ilerlemeniz süreç açısından önemlidir. Zaman kaybı yaşamadan ideal bir öğrenme gerçekleştirmek bu şekilde mümkün olabilir.

  • Güvenilir Kaynaklar Bulmak

Dil öğrenimi sırasında kullandığınız kaynakların güvenilir olması gerekir. Bilmediğiniz bir dili öğrenirken bilgilerin doğruluğu araştırmak için zaman kaybetmeniz süreci olumsuz etkiler. Bu sebeple doğruluğundan emin olduğunuz bir kaynak üzerinden çalışmalarınızı yürütmeniz gerekir.

  • Öğrenme Amacını Belirlemek

Eğer özel bir amaç üzerine dil öğrenmek istiyorsanız programların içeriğine bakmanız gerekir. Örneğin bir sınav için dil öğrenimi sağlayacaksanız, buna uygun bir yoldan ilerlemeniz gerekir. Konuşma üzerine gelişim sağlamak istiyorsanız da yine bu doğrultuda içeriklere sahip uygulamalar daha faydalı olur. Dil öğrenme amacınızı iyi belirleyerek yapacağınız başlangıçlardan maksimum verim almanız da mümkün olur.

İngilizce öğrenmek için çıkacağınız yolda birçok farklı alternatif sizi bekliyor olacak. Yukarıda sıraladığımız uygulamalar gibi pek çok farklı seçenek üzerinden kendi serüveninizi başlatabilirsiniz. Çevrimiçi veya çevrimdışı kullanım özellikleriyle her an erişime açık olan bu uygulamalar, günlük hayat rutinizin bir parçası haline gelebilir. Bu sebeple öğrenme çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşir. İngilizce öğrenme programlarıyla siz de çok farklı deneyimler edinebilirsiniz.

Yabancı Dilinizi Geliştirebileceğiniz Yurt Dışı Seyahatlerinizde Yolcu360’tan Araç Kiralayabileceğinizi Biliyor Musunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

 

 

1 yorum

  • Ben bir süredir İngilizce uygulaması kullanıyorum ve oldukça da memnunum. Bence kesinlikle önerebileceğim bir speaking uygulaması.