Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Volvo XC60 D4 AWD İnscription İncelemesi

Volvo XC60 D4 AWD İnscription İncelemesi

Yeni Volvo XC60 D4 AWD İnscription nasıl görünüyor, Volvo XC60 alınır mı ve 2018 model Volvo XC60 kaç para. Peki Volvo XC60 ne kadar yakıyor, bagaj hacmi nasıl, Volvo XC60 EuroNCAP’ten kaç aldı…

Volvo XC60 D4 AWD İnscription İncelemesi

Detaylı bir Volvo XC60 incelemesi yaptık. Can çektiren Volvo XC60 görselleri ve teknik detaylarla Volvo XC60 test sürüşü izlenimleri…

Volvo XC60 Hakkında

Her otomobil markası, yeni bir yıla girerken farklı modeller üretiyor ya da mevcut modelleri üzerinde yenilikler yapıyor. İşin bu kısmı biraz da pazarlama ile ilgili. Zira, hep aynı modeli vitrine koymak olmaz. Ama bu sayede otomotiv endüstrisi sürekli bir yarış içinde gelişim gösteriyor. Neyse dediğimiz gibi markaların modellerinde ufak değişiklikler yapıp yeni yılda piyasaya sürüyorlar. Buna alışkınız. Ama hiç bir markanın yaptığı makyaj operasyonları Volvo kadar heyecan uyandırmıyor. Çünkü Volvo, her makyaj ya da değişiklik sonrasında özellikle güvenlik odağında tüm otomotiv dünyası için yeni devir başlatıyor. Bu nedenle 2018 model Volvo XC60 çok önemli.

2018 Model Volvo XC60 Tasarım Özellikleri

En önemli tasarım detayı bütünsel olarak daha sportif bir algının hakim olması ancak daha önce Volvo XC40 modelinde de bahsettiğimiz Thor Çekici farlar en vurucu kısım. Geçtiğimiz yıl Volvo, Volkswagen’in baş tasarımcısı Thomas Ingenlath’ı transfer etmişti. Bu da hem 2018 model Volvo XC60 için hem de Volvo XC40 için çok belirgin bir tarz farklılığı yaratmış. Bunu “daha duygulu” şeklinde özetleyebiliriz.

 

Öncelikle Volvo XC60 modelinin tasarımı, tıpkı Volvo XC90 ve Volvo XC40 gibi serttir. Bu üç SUV de sert, güçlü, maskülen aşırı erkeksidir. Bu durum yine değişmemiş. Üstelik bu Thor Çekici adı verilen LED gündüz farları ile daha da bir erkeksi olmuş Volvo XC60 2018 modeli. Arkaya doğru yükselen omuzları ile 2018 model XC60 adeta spordan yeni çıkmış bir genç gibi.

Volvo XC60 2018 Modelinin İç Mekanı Nasıl?
Volvo XC60 İç mekan

İç mekanda konfor, güvenlik kol kola sizi sarıp sarmalıyor. Volvo XC60’ın malzeme kalitesi nasıl diye soramayın bile, etkileyici derecede iyi. Hem malzeme kalitesi hem de işçilik kalitesi Volvo XC60 iç mekanında kendinizi özel hissetmenizi sağlıyor. Hem ön hem de arka koltuklar son derece rahat ve geniş. Arka koltukların yanlarında hafif bir çıkıntı var. Bu çıkıntı, yolcunun baldırını destekleyerek yol boyunca oturmaktan yorulmasını önlemeyi hedefliyor. Çok uzun yolculuklarda “yol yorgunuyum” deriz ya, o yorgunluğun nedeni vücudumuzun desteksizce dik pozisyonda oturuyor olmasıymış. Bu nedenle Volvo 2018 modellerinde buna ekstra önem vermiş.

Volvo XC60 multimedya ekranı orta konsola dik olarak yerleştirilmiş ve 9 inç genişlikte. Sistemin dokunma hassasiyeti, çözünürlüğü ve fonksiyonerliği oldukça iyi. Start/Stop kumandasını düğme şeklinde basılan bir araç değil de çevirilen bir botun şeklinde tasarlanmış. Bu da daha kontrollü hissettiriyor.

 

Açılabilir panoramik cam tavanın ferahlığı, iç havalandırma ızgaralarının iyi optimize edilmiş konumu da önemli.

Volvo XC60 D4 AWD Inscription Süspansiyon Özellikleri Nasıl?

Süspansiyon konusunda net olarak ayakları yere sağlam basan bir aracın içindeyiz. Havalı süspansiyon sistemi var ve sürüş tercihine göre değişiklik yapılabiliyor. Saniyede 500 kere yol koşullarını, sürücüyü ve otomobili inceleyerek karar alan otomatik bir süspansiyon bildirim merkezin sahip olan otomobilde güvenli sürüş önemsenmiş. Elektrik destekli hidrolik direksiyon, elektronik sürüş güvenliği, Adaptif hız sabitleyici, Pilot Asist, İntelliSafe Assist de var.

Volvo XC60’ın Rakipleri Kimler?
2018 Audi Q5 Görseli

Audi Q5 ve BMW X3 modeli Volvo XC60’ın rakipleri. Üçünü fiyat konusunda kıyaslamak gerekirse:

Audi Q5’in fiyatı (baz fiyat): 418.134 TL

BMW X3 2018 modeli

BMW X3’ün fiyatı (baz fiyat): 482.400 TL

Volvo XC60’ın fiyatı (baz fiyat): 378.365 TL

2018 Model Volvo XC60 D4 AWD Inscription Ne Kadar Yakıyor?

2018 Model Volvo XC60 D4 AWD Inscription modelinin yakıt tüketimi şehir dışında ortalama 6,2 litre, şehir içinde 4,7 litre. Fabrika verilerine göre ortalama yakıt tüketimi 5,3 litre.

Araç kiralama ve kiralık araba seçenekleri için tıklayın.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle