Yolcu360 Blog
Volkswagen Golf Tarihi, jenerasyonları, modeller
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > İlginç bilgiler > Volkswagen Golf Tarihi Hakkında Her Şey

Volkswagen Golf Tarihi Hakkında Her Şey

Volkswagen Golf tarihi hakkında konuşuyoruz. Bu model favorileriniz arasındaysa, yorumlarınızı bekliyoruz! 2021 itibariyle 8 nesil çıkaran VW Golf, birçok kişi tarafından tercih edilen bir hatchback otomobil modeli olarak öne çıkıyor. Şimdi bu modelin tarihçesine kısaca göz gezdireceğiz.

Karşınızda Volkswagen Golf tarihçesi ve Volkswagen Golf nesilleri listesi!

Volkswagen Golf 2020VW Golf Tarihi: Volkswagen Golf Hakkında Bilgiler

Çoğu insan tarafından “otomobil” denince ilk göz önüne gelen otomobil modellerinden biri, Volkswagen Golf. Yani bu tasarım oldukça uzun süredir yollarda. 1974 yılından beri üretimde olan ve sık sık güncellenerek her yeni nesliyle ait olduğu hatchback sınıfına öncülük eden modeller arasında yer alan Golf, bunun yanı sıra otomotiv dünyası için oldukça büyük bir isme dönüştü.  

Volkswagen Golf tarihi oldukça dikkat çekici. İlk olarak 47 yıldır üretimde olan Volkswagen Golf 8. jenerasyon modeli ile Golf severlere sunuluyor. Bunun yanı sıra kökeni Volkswagen Beetle’a dayanan Volkswagen Golf, herkesin kullanabileceği ve çok sayıda kişinin ihtiyacına cevap veren bir hatchback otomobil olmak üzere üretilen ve bu amacını gerçekleştirmeye günümüzde de çalışan bir otomobil modeli oluyor. 

Birçok farklı varyasyonu ile hem uygun fiyatlı bir otomobil isteyenlere hem de performanslı bir otomobil isteyenlere seçenek olarak sunulan Golf, günümüzde de bu özelliğini koruyor. Bununla birlikte Volkswagen Golf nesillerini incelediğimizde hemen her neslin kendi sınıfında büyük başarılara ulaştığını görüyoruz. Alman üretici Volkswagen tarafından ilk satışa sunulduğu zaman 3 kapılı bir hatchback olma özelliğini taşıyan Golf, artık herkesin aşina olduğu 5 kapılı bir hatchback modeli olarak satılıyor. Dünyanın dört bir yanında satılan ve sevilen Volkswagen Golf, birçok farklı markanın da kendince yorumladığı bir hatchback idolü haline gelmiş durumda bulunuyor. 

Volkswagen Golf Üretim Yılları: Volkswagen Golf Tarihi

VW Golf hakkında ilk olarak üretim yıllarına göz gezdiriyoruz. Bu yıllar arasında Golf üretimi aralıksız devam etti. 2009 yılında tasarımcıların radikal yeniliklere doğru gittiklerini gözlemliyoruz. 

Volkswagen Golf Model  Üretildiği Yıllar
1 (Golf I) 1974-1983
2 (Golf II) 1984-1992
3 (Golf III) 1991-1998
4 (Golf IV) 1997-2003
5 (Golf V) 2003-2009
6 (Golf VI) 2009-2012
7 (Golf VII) 2012-2019
8 (Golf VIII) 2019-

volkswagen-golf-tarihi, GOLF MK Iİlk Nesil VW Golf: Volkswagen Golf İlk Modeli Ne Zaman Üretildi? 

Volkswagen markasının temellerini kuran ve dünyanın en iyi bilinen otomobillerinden biri olan Volkswagen Beetle’ın yerini almak üzere 1974 yılında kullanıcılara sunulan Volkswagen Golf’ten beklentiler oldukça büyüktü. VW Golf aynı Beetle gibi herkesin kullanabileceği ekonomik, kullanışlı ve kullanıcı dostu bir otomobil olmalıydı. Bir ailenin ihtiyaç duyabileceği hemen her işe koşan, dayanıklılığı ve güvenilirliği ile öne çıkan ilk nesil VW Golf kısa sürede insanların gönlünü fethetmeyi başarmıştı. 

VW Beetle’ın sahip olduğu hava soğutmalı ve otomobilin arka tarafında bulunan motor bloğu tasarımı geride kalmıştı. Golf ile otomobilin ön tarafına konumlanan sıvı soğutmalı motor bloğuna geçiş, büyük bir devrim diyebiliriz. Aynı zamanda ilk performans hatchback modeli olarak kabul edilen Golf GTI modelinin de ilk olarak bu nesilde ortaya çıktığını belirtmekte de fayda var.

volkswagen golf tarih, golf II kırmızı arabaİkinci Nesil VW Golf: Golf 2 Hangi Yıllar Üretildi?

7 milyona yakın satmış olan ilk nesil Golf’ün arkasından gelecek olan varis olmak kolay değil! Omuzlarında büyük bir yük ile piyasaya çıkmış olan ikinci jenerasyon VW Golf kendisinden önce gelen Golf modelinden tasarımsal olarak çok ayrılmasa da teknolojik detayları ile çok sayıda kişiyi kendisine çekmeyi başarmıştı. 

Günümüzde görmeye alışık olduğumuz ABS güvenlik sistemini bünyesinde bulunduran ikinci nesil VW Golf, zamanının önde gelen donanımlarına sahipti. Dünya çapında tam 6.3 milyon adet satılan Golf MK2, aynı zamanda güç yardımlı direksiyon sistemine de sahipti.

volkswagen golf tarihi, Golf III beyaz arabaÜçüncü Nesil VW Golf: Golf 3 Hangi Yıllar Üretildi?

Üçüncü nesil Golf, daha modern tasarım çizgileriyle geliyordu. VW Golf aynı zamanda üstüne iyice düşünülmüş güvenlik özellikleriyle de öne çıkıyordu. 

Olası bir çarpışma anında devreye girerek kullanıcının zarar görmesini önleyen ön hava yastıklarına sahipti. Böylece VW Golf markası için yeni bir güvenlik dönemine girişi sembolize ediyordu. Bir VW Golf modelinde ilk kez hız sabitleyici özelliği de 3. jenerasyon VW Golf modelinde görülmüştü.

volkswagen golf tarihi, Golf IV mavi arabaDördüncü Nesil VW Golf: Golf 4 Hangi Yıllar Üretildi?

Yirmi birinci yüzyıl başlarken dördüncü nesil VW Golf artık sembol haline gelmişti! 4. jenerasyonda aerodinamik verim ve güç aktarımı konusunda geliştirmeler karşımıza çıkıyor. 

VW Golf günümüzde çoğu otomobil modelinde gördüğümüz ESP güvenlik sistemine de sahipti. Böylece yüksek güvenliğiyle dikkat çekiyordu! Bunun yanı sıra ilk 4×4 Golf modelinin de 4. nesle ait olduğunu belirtmekte fayda var.yolcu360 blog arama banner

Kiralık Volkswagen Golf mu Bakınıyorsunuz?

Araç kiralama konusunda tüm ihtiyaçlarınız için şimdi Yolcu360’a göz atın. İstediğiniz Golf modelini dilediğiniz yerden 1 dakikadan kısa süre içinde rezerve edin! Ayrıca Yolcu360 mobil uygulamasını telefonunuza indirmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

volkswagen golf tarihi, Golf V koyu renk arabaBeşinci Nesil VW Golf: Golf 5 Hangi Yıllar Üretildi?

VW V modelinin şasisi, kendinden daha önceki nesillerin aksine lazer kaynakla tasarlandı. Böylece şasi ve tasarım açısından eski versiyonlara göre çok daha modern. 

Beşinci jenerasyon VW Golf aynı zamanda da yağmur sensörüne ve 7 vites otomatik şanzımana sahip. Arka koltuklarında da airbag olan ilk model de bu versiyon. 5. nesil Golf, yalnızca dış tasarımı ile değil özellikleriyle modern otomobiller arasında.

volkswagen golf tarihi, Golf VI gri arabaAltıncı Nesil VW Golf: Golf 6  Hangi Yıllar Üretildi?

VW Golf, piyasaya çıktığı ilk dönemden itibaren aile arabası ve spor arabası konseptlerini birleştiriyor. Bu neslinde güvenlik sistemleri üzerinde birçok evrim yaratmış şekilde karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra 2012 yılına kadar üretimde kalmış olan 6. jenerasyon VW Golf özellikleriyle göz dolduruyor.

Özellikler arasında yakıt tüketimini düşürmeye yarayan start-stop özelliği var. Ayrıca altıncı nesil VW Golf güvenlik donanımlarıyla da pek ünlü. Dizleri bile koruyan airbag tasarımı ile Euro NCAP güvenlik testinden 5 yıldız aldı!

volkswagen golf tarihi, Golf VII yeşil arabaYedinci Nesil VW Golf: Golf 7 Hangi Yıllar Üretildi?

Yakıt tüketimi ve emisyon değerleri günümüzde büyük önem arz ediyor. Böylece yedinci nesil VW Golf tasarımında bu faktörler önemli bir yer tutuyor. 7. jenerasyon VW Golf, motor seçeneklerine göre oldukça düşük oranda yakıt tüketiyor. 

Bu amacı pekiştirmek için 2014’ten itibaren elektrikli bir e-Golf versiyonuyla beraber satılıyor. Özellikle Avrupa ülkelerinde elektrikli araçlara olan ilgi çok yüksek. Golf’un elektrikli modellere ağırlık vermesi, gelecekte bu seriyle karşılaşacağımızın bir kanıtı.

Yorum ekle