Yolcu360 Blog
verona-1.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Verona Gezisi: Romeo ve Juliet’in Şehri

Verona Gezisi: Romeo ve Juliet’in Şehri

Verona İtalya’nın en şairane şehirlerinden biri. Bir tarafta Romeo ve Juliet diğer tarafta Mozart. Böylesine duygu dolu bir şehre aşık olmamak mümkün mü? Hadi gelin, Verona’ya yakından bakalım. 

İtalya Pompei Antik Kenti Gezisi yazımız için tıklayın.

Verona Gezisi

Romeo ve Juliet’in şehrine hoş geldiniz. Hikayesi ile sizi kendine aşık eden, kültür başkenti Verona. Tarihi geçmişi, mistik mimarisi ile Avrupa’nın aydınlık yüzü. Serin parkları, neşeli bahçeleri ile alabildiğine canlı. Aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de yer alan Verona görenleri büyülüyor. İşte Verona turu sırasında mutlaka görmeniz gereken yerler:

  • Saklı Cennet Garda Gölü

verona-garda.jpg

İtalya’nın en büyük gölü olarak bilinen Garda Gölü adeta saklı bir cenneti andırıyor. Buzul oluşumlu bu göl Verona’nın en çok turist çeken noktalarından biri. Bu bölgede pek çok tatil köyü ve otel de yer alıyor. Eğer Verona’da konaklamayı düşünüyorsanız bizce Garda Gölü’nü tercih etmelisiniz. Göl kenarında ruhunuza iyi gelen birkaç gün sizi dinlendirecektir.

  • Eski Kale Castelvecchio 

verona-kale.jpg

İtalyanca’da “eski kale” anlamına gelen Castelvecchio Orta Çağ’dan kalma bir İtalyan kalesidir. Dönemin gotik anlayışını yansıtan kale İtalya görmeniz gereken yerler arasında. Ayrıca yan kısmında kırmızı tuğlalardan inşa edilen köprü de yer alıyor. Şimdilerde Castelvecchio Müzesi olarak bilinen kale şehrin tarihine ışık tutuyor. 

  • Tarihi Palazzo Canossa

verona-tar.jpg

Palazzo Canossa, İtalya’nın kuzeyinde yer alan tarihi bir saraydır. İtalya’da dönemin en ünlü ailelerinden olan Canossa’nın Marquises ailesi tarafından yaptırılan saray 15.YY eserlerindendir. Saray aynı zamanda Rus Çar I. Aleksandr, Napolyon Bonapart ve Avusturya İmparatoru I.Francis gibi önemli devlet adamlarına ev sahipliği yapmıştır. 

  • Antik Dönem Verona Arenası

verona-arena.jpg

Roma arenalarını hepimiz biliriz. Antik dönemin vazgeçilmez mimari yapılarından biridir. Adını sıklıkla duyduğumuz Kolezyum Antik Çağların ön plana çıkan mimarisidir. Verona Arenası da I.YY’da inşa edilmiş bir yapıdır. Günümüze kadar sapasağlam gelmeyi başaran arena halen kullanıma açıktır. Hatta dünyaca ünlü bestekar Mozart’ın ilk konserini burada verdiği biliniyor. Verona turunda es geçmemeniz gereken lokasyonlardan biri. 

  • Gotik Mimari Scaliger Mezarları

verona-Scaliger.jpg

İtalya gezisinde tüylerinizi ürpertecek bir adres söylüyoruz: Scaliger Mezarları. Korkmayın. Tüyler ürpertici derken mimarisi ile etkileyici demek istedik 🙂 14.YY’da Scaliger ailesi adına inşa edilen anıt, beş gotik anıttan oluşan küçük bir tapınak şeklinde. Scaliger Mezarları gotik mimarinin en önde gelen yapıları arasında yer alıyor. Tarih ve kültür gezilerine bambaşka bir soluk getiren Scaliger Mezarları’na, İtalya turu sırasında kesinlikle uğramanızı tavsiye ediyoruz. 

  • Verona’nın Kalbi Piazza Dei Signori

Her şehrin önde gelen, adından sıkça söz ettiren bir meydanı vardır. Verona’nın en ünlü meydanı ise Piazza Dei Signori. Tarihi yapıların, görkemli sarayların yer aldığı meydan yerli-yabancı binlerce turisti ağırlıyor. Aynı zamanda Piazza Dei Signori’de çeşit çeşit restoran ve açık hava konseptli kafeleri de görebilirsiniz. 

  • Meryem Ana İçin Verona Katedrali

12.YY’da Meryem Ana anısına inşa edilen bir Roma Katolik Katedrali’dir. Gotik mimarinin büyüleyici eserlerinden olan Verona Katedrali içerisinde Rönesans sanat eserlerini de görmek mümkün. Kırmızı Verona mermerlerinin kullanıldığı kutsal yapı İtalya görmeniz gereken yerler arasında. 

  • Shakespeare’den San Zeno Bazilikası

İtalya’da tarihi anlamı olan pek çok yapı var. Fakat San Zeno Bazilikası namı diğer Verona Bazilikası diğerlerinden biraz farklı. MS 967 ve 1398 yılları arası inşa edilen bazilikayı diğerlerinden ayıran yönü Shakespeare’den geliyor. Romeo ve Juliet’in evlilik yeri olduğu düşünülen San Zeno Bazilikası’nın epey romantik bir geçmişe sahip olduğunu düşünüyoruz. İtalya’nın küçük bir bazilikası olsa da anlamıyla büyük bir yapısı. El işçiliği ile göz dolduran yapı Romanesk tarzı bir model ile inşa edilmiş. 

  • Sanatsal Bakış Achille Forti

verona-sanat.jpg

Achille Forti Modern Sanat Galerisi, Verona’nın merkezinde Palazzo della Ragione’de yer alan bir müze. 1982 yılında hizmete sunulan galeride birbirinden değerli tabloları, heykelleri kısacası İtalya’nın sanatını görmek mümkün. Siz de İtalya turunda biraz soluklanmak isterseniz ruhunuzu Achille Forti Modern Sanat Galerisi’nde dinlendirebilirsiniz. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle