Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Valensiya Gezilecek Yerler | Valensiya Gezi Rehberi

Valensiya Gezilecek Yerler | Valensiya Gezi Rehberi

Akdeniz’in sıcak şehri Valensiya sanat kokan sokakları ve sahilleriyle İspanya’nın nadide güzellikteki kentlerinden biri… Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Valensiya gezi rehberi için yola çıkmaya ne dersiniz? 🙂

Valensiya Gezi Rehberi

Şehre adımınızı atar atmaz büyüleyen tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri, yıl boyunca devam eden birbirinden renkli festivalleri ile İspanya’nın gözde şehirlerinden biri Valensiya. Akdeniz sıcaklığını iliklerinize kadar hissedeceğiniz Valensiya İspanya’nın en büyük üçüncü şehri. Yüzyıllar boyunca hem ticaret hem de sanat şehri olan Valensiya zengin kültürel değerleri ile keşfedilmeye değer İspanyol şehirlerinin başında geliyor.

Madrid Gezi Rehberi için tıklayınız.

Valensiya’ya Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan Valensiya’ya haftanın her günü aktarmasız olarak uçuş yapılıyor. Yaklaşık dört saatlik bir yolculuğun ardından ulaşabileceğiniz Valencia Havalimanı şehir merkezine 10 kilometre mesafede. Dilerseniz yolcu360 online araç kiralama sistemi üzerinden Valencia havalimanından araç kiralayarak hem şehri hem de çevresini daha rahat gezebilirsiniz. Barselona’dan gelmeyi düşünüyorsanız trenle yolculuğun üç saat sürdüğünü hatırlatmak isterim.

San Sebastian Gezi Rehberi için tıklayınız.

Valensiya Gezilecek Yerler

Valensiya her ne kadar günübirlik ziyaret edilen şehirlerden biri olsa da burayı hakkını vererek gezmek isterseniz en az 3-4 gününüzü ayırmalısınız. Birbirinden değerli tarihi yapıları, müzeleri, parkları ve İspanyol mutfağının eşsiz lezzetleriyle Valensiya beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Gezinize eski kentten başlamak isterseniz ilk olarak ihtişamlı Valensiya Katedrali’ni ziyaret etmenizi öneririm. Santa Maria Katedrali olarak da bilinen gotik ve barok mimariye sahip dini yapı 13. yüzyılda Endülüslü Araplar tarafından cami olarak inşa edilmiş. Şehir Hristiyanların eline geçince de katedrale dönüştürülmüş. Valensiya Katedrali’ni özel kılansa içerisinde Kutsal Kase’nin sergileniyor olması. Son akşam yemeğinde Hz. İsa’nın yemek yediği kase ile birlikte katedralde değerli sanat koleksiyonları sergileniyor. Katedrale giriş ise ücretli.

1482 yılında yapımına başlanıp 1548 yılında tamamlanan Llotja de la Seda Valensiya’da görülmeye değer başlıca yapılardan bir diğeri.  Zamanında ipek borsası binası olarak kullanılan tarihi yapı Avrupa’nın en özel gotik saraylarından biri olarak gösteriliyor. UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne adını yazdıran Llotja de la Seda’nın portakal ağaçları ile çevrili bahçesini de mutlaka görmelisiniz.

Modern mimarisi ile dikkat çeken Bilim ve Sanat Şehri (City of Arts and Sciences) altı farklı kompleksi bir araya getiriyor. Bilim Müzesi’nden botanik bahçesine, Avrupa’nın en büyük akvaryumundan konser salonlarına kadar uzanan yapıların her birini gezmek için ayrı bir ücret ödemeniz gerekiyor. Buraya kadar gelmişken şehrin en büyük parklarından biri olan Turia Bahçeleri’ni de ziyaret edebilirsiniz.

Şehrin tarihi dokusunu sonuna kadar hissedebileceğiniz Barrio del Carmen kafeleri, restoranları, müze ve kiliseleri ile turistlerin en fazla ilgi gösterdiği adresler arasında. Plaça de l’Ajuntament ve Plaça de la Reina ise Valensiya’da uğramanız gereken en önemli iki meydan. Müze gezmeyi seviyorsanız Güzel Sanatlar Müzesi olarak bilinen Museu de Belles Arts de Valencia’yı listenize ekleyebilirsiniz.

Sağlı sollu dükkanlarla çevrili olan Don Juan de Austria’da hem kendiniz hem sevdikleriniz için hediyelik eşyalara göz atmayı unutmayın.

İspanya Turu İçin Görmeniz Gereken 5 Şehir yazısına tıklayınız.

Valensiya’da Ne Yenir?

Akdeniz’in en keyifli şehirlerinden biri olan Valensiya’da gezip görülecek yerleri bitirdikten sonra sıra geldi birbirinden nefis yemekleri tatmaya… Damak çatlatan İspanyol mutfağının seçkin lezzetlerini deneyebileceğiniz Valensiya’da şehre özgü yemekleri de tatma şansı bulabilirsiniz.

Valensiya’ya gelmişken denemenizi önerdiğim ilk lezzet elbette ki paella! Valensiya’ya özgü bir yemekken kısa sürede tüm İspanya’ya yayılan paella farklı şekillerde hazırlanıyor. Çoğunlukla tavuk eti veya tavşan eti kullanılan paella, deniz ürünleri veya sebzeli olarak da hazırlanabiliyor. Old Town’dan yürüme mesafesinde bulunan Casa Roberto ve Casa Salvador lezzetli bir paella deneyimi yaşayabileceğiniz adresler arasında yer alırken Malvarossa Plajı çevresinde de pek çok paella restoranı bulabilirsiniz. İspanyollar paellayı çoğunlukla akşam üzeri yemeyi tercih ettiği için bazı restoranlar akşam paella servisi yapmıyor. Geniş bir tavada hazırlandığı için bir porsiyon paella ile 2-3 kişi rahatlıkla doyabilirsiniz.

Paella

Deniz mahsulleriyle aranız iyiyse paella benzeri bir yemek olan fideua da denemeye değer lezzetlerden bir diğeri. Pirinç yerine noodle kullanılarak hazırlanan fideua hemen her restoranın menüsünde yer alıyor. Ağırlıklı olarak deniz ürünlerinin yer aldığı Valensiya mutfağının öne çıkan yemeklerinden biri de All i Pebre. Yılan balığı ile hazırlanan yemek farklı tatlara açık olanlar için lezzetli bir seçenek.

Fideua

Kimi zaman halka, kimi zaman da yuvarlak şekilde karşınıza çıkan bunyols bir çeşit kızarmış hamur tatlısı. Pudra şekeri dökülerek veya sıcak çikolataya batırılarak yenen bunyols şehrin ünlü sokak atıştırmalıklarından… Valensiya’ya yaz aylarında gidiyorsanız tarçın ve limon aromalı meşhur Leche merengada’yı mutlaka deneyin.

Bildiğiniz üzere İspanyolların tapas barları oldukça meşhur. Valensiya’da da günün yorgunluğunu üzerinizden atmak ve mide şöleni yaşamak isterseniz pek çok tapas bar sizleri bekliyor. Lezzetli atıştırmalıklar eşliğinde içkinizi yudumlayabileceğiniz El Pederniz, Sagardi Valencia Centro, Bocadella Tapas, Crudo Bar şehrin ünlü tapas barları arasında.

Tapas

Valensiya mekanlarının büyük bir bölümü akşamları rezervasyon istediği için yer bulma sorunu yaşamamak adına önceden rezervasyon yaptırmanızı öneririm. Şimdiden afiyet olsun!

İspanya'da görülmesi gereken diğer yerler

Yorum ekle