Yolcu360 Blog
uludag.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Uludağ Kayak Merkezi 2024 Fiyatları

Uludağ Kayak Merkezi 2024 Fiyatları

Uludağ Kayak Merkezi, kış tatili seven kişilerin sıkça tercih ettiği alanlardan bir tanesi. Bursa ilinde yer alan Uludağ, yalnızca kayak merkezi olarak değil, doğal güzelliği ile de büyük ilgi görüyor. Kış sporlarından mangal keyfine, sıcak şarap içme imkanından doğa yürüyüşüne kadar birçok imkan Uludağ kayak merkezinde yapılabiliyor. Uludağ kayak merkezi ücretleri de diğer kış tatili bölgelerine benzer seviyede. İçeriğin devamında Uludağ kayak ücretlerini de öğrenebilirsiniz. Kış tatilinin gözdesi Uludağ’a gitmek için birçok sebep var. Gelin bu sebepleri beraber inceleyelim. 

Uludağ’ı keşfetmek için bir araca mı ihtiyacınız var? Yolcu360’ın Bursa araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, ideal aracınızı en uygun fiyatla dakikalar içerisinde kiralayabilirsiniz!

Uludağ Kayak Merkezi

Kışın tadını çıkarmak isteyenlerin aklına ilk gelen yer şüphesiz Uludağ oluyor. Kar ilk yağmaya başladığında Uludağ’da kayak yapma hayalleri de belirmeye başlıyor. Soğuk havayı derinlemesine hissetmek ve karlara gömülmek için adres Uludağ kayak merkezi oluyor. Akşam olduğunda şömine başında ısınmak, sıcak şarap ya da kahve içmek tatil severlerin sıkça tercih ettiği aktivitelerden biri olarak biliniyor. 2543 metre yüksekliğinde bulunan  Uludağ, Türkiye’nin yüksek kayak merkezlerinden biri. Beyaz cennet olarak bilinen Uludağ, kar yağdığında uçsuz bucaksız bir görünüme sahip oluyor. 

Uludağ kayak merkezi, ülkemizin en gelişmiş kış turizmi merkezlerinden biridir. Uludağ kayak merkezinde restoranlar, kafeteryalar, market ve oteller mevcut. Ayrıca tabiki kayak yapmak isteyen kullanıcılara özel malzemeler satan dükkanlar da mevcut. Uludağ kayak merkezinde iki ayrı otel bölgesi mevcut. Bu bölgede zorluk dereceleri birbirinden farklı olan 22 farklı kayak pisti var. Kayak pistlerinin tamamını skipass satın alarak tek bir ücret ödeyerek kullanabiliyorsunuz. Oteller Uludağ’ın 1800 m seviyesinde. Telesiyejin üst bölgelerine çıkıldığında ise rakım 2125 m civarına ulaşıyor.

Uludağ’da Kayak Yapmak

Bazı kayak merkezleri, kayak severler için çeşitli bölgelere ayrılıyor. Bunlardan biri de Uludağ Kayak Merkezi. Kayaktaki yeteneğinize göre bu bölgelerden birini tercih edebilirsiniz.  Uludağ 1.Bölge daha amatör kayakçılar için tasarlanmış. Yeni başlayanların kendini geliştirmesi için güzel bir bölge. Daha az tümsek ve yokuşa sahiptir.  Uludağ 2.Bölge ise kayak konusunda profesyonel olanlar içindir. Kendinizi zorlamak adına burayı tercih edebilirsiniz.  Ayrıca Uludağ Kayak Merkezi, yaklaşık 20 adet kayak pistinden meydana geliyor. Bunlar arasında Beden Terbiyesi ve Kuşaklı en zorlayıcı pistlerdir.

Uludağ Kayak Merkezi Nerede?

Uludağ kayak merkezi Marmara bölgesinde yer alıyor. Özellikle büyük şehirlerden kaçmak isteyen kişilerin sıkça tercih ettiği bir yer olan Uludağ kayak merkezi, Bursa il sınırları içerisinde yer alıyor. Uludağ kayak merkezi ile Bursa şehir merkezinin arası yalnızca 40 km. Osmangazi ilçesine bağlı olan Uludağ kayak merkezi, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok şehirden kış tatili seven kişileri ağırlıyor.

Uludağ Kayak Merkezi’ne Nasıl Gidilir?

Uludağ kayak merkezinin Bursa’da bulunması büyük avantaj. Çünkü Bursa birçok ili birbirine bağlayan bir kavşak noktası olarak biliniyor. Uludağ kayak merkezine ulaşmak için tarihi çınarın bulunduğu İnkaya Köyü üzerinden geçerek Uludağ Milli Parkına ulaşabilirsiniz. Kendi özel aracınızla gitmek için bu yolu tercih edebilirsiniz. Fakat Bursa merkezden kalkan dolmuşlar sayesinde de Uludağ kayak merkezine ulaşmak mümkün. Uludağ’a teleferik ile sabah 8’den akşam saat 8’e kadar istediğiniz vakitte çıkabilirsiniz.

Uludağ’da Neler Yapılır?

Uludağ’da kayak yapmayı herkes çok seviyor; biliyoruz. Dağın zirvesine çıkıp aşağı doğru süzülmenin keyfi bir başkadır. Bembeyaz sonsuzluğa gözünüz kapalı yol almak paha biçilemez.  Uludağ denildiğinde hemen aklınıza kayak gelebilir. Fakat sadece kayak gelmesin. Uludağ nezih ve sakin ortamıyla kayak merkezinin yanı sıra birçok çeşitli imkanlar sunuyor. Bunlardan biri mangal partileri. Uludağ kayak merkezinde bembeyaz karlarla örtülü mekanlarda mangal partisi yapabilirsiniz. Özellikle arkadaşlarla gidildiğinde kalabalık ekipler için vazgeçilmez bir etkinlik olan mangal partilerinde sucuk yapabilirsiniz. Kayak sonrası acıkabilir, bembeyaz karlar üzerinde yaktığınız mangalda hem ısınabilir hem de sucuk pişirebilirsiniz. Bunun yanı sıra Uludağ’ın yüksek rakımlı bölgelerine çıkarak Bursa’ya ve Uludağ’a bir de kuş bakışı olarak bakabilirsiniz. Bu derin ve sonsuz gibi görünen beyazlığı yerinde ve yüksekten görebilirsiniz. Uludağ kayak merkezinde kayaktan başka bir sürü alternatif var. Kayaktan zaman bulduğunuzda bir ATV ya da motosiklet alarak Uludağ’ın ormanlarını ya da farklı bölgelerini keşfedebilirsiniz.

Peki kayak haricinde Uludağ’da neler yapılır? Bizim için sunduğu imkanlar nelerdir? Birlikte inceleyelim.

  • Sıcak Şarap

Bembeyaz karların arasında sevdiğinizle birlikte vakit geçirmek gibisi yoktur. Sadece derin sessizlik, siz ve güzel bir sıcak şarap.  Eğer daha önce denemediyseniz mutlaka tavsiye ediyoruz. Bildiğiniz şaraplardan oldukça farklıdır. Tarçın, portakal ve hafif elma aroması eşliğinde muazzam bir lezzettir.  Dilerseniz Uludağ’ın eşsiz manzarasına karşı sıcak şarap size eşlik edebilir. 

  • Mangalda Sucuk 

Uludağ’a gidilecekse eğer herkesin aklına ilk gelen: “Mangalda sucuk da yapıyor muyuz?” sorusudur. Arkadaşlarla bir arada olmanın keyfini elbette mangalda sucuk tamamlar. Karların üzerinde dumanı tüten mangaldan daha güzel ne olabilir?  Yorucu kayak macerası sizi epey acıktırır. Ardından yiyeceğiniz mis gibi ekmek arası sucuklar, sizi kendinize getirecektir.

  • Kahvaltı

“Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı.” demiş Cemal Süreya. Biz hak veriyoruz kendisine. Çünkü güne nasıl başlarsanız öyle devam eder. 

Uludağ’da güne mutlu başlamak için serpme kahvaltı yapmanızı tavsiye ediyoruz. İştahınızı açan manzaraya karşı güne zinde başlarsınız. 

  • Uludağ’ı Keşfi

Kayak yapmaktan sıkıldıysanız keşif turlarına çıkabilirsiniz. ATV ve kar

motorları eşliğinde karlar arasından sonsuz yolculuğa çıkabilirsiniz. Kapın bir motor ve keşfedilmedik yer bırakmayın!

  • Zirvede Parti Keyfi

Uludağ Kayak Merkezi’nde pek çok otel yer alıyor. Hemen hemen bütün 

oteller kendi bünyesinde eğlenceler düzenliyor. Bu yüzden sizin de konaklayacağınız otel de mutlaka bir organizasyon planlamıştır.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar doyasıya eğlenmenizi diliyoruz. 

  • Uludağ’a Kuş Bakışı

Böylesine heybetli bir dağa gelip de tepeden bakmak gibisi yok. Uludağ 

teleferik ya da Uludağ telesiyejlerini kullanarak gökyüzüne doğru yol alın. Bu uçsuz bucaksız beyazlığı bir de kuş bakışı görün. 

Ayrıca fotoğraf makinenizi yanınıza almayı unutmayın. Bu kusursuz manzarayı ölümsüzleştirmenizi tavsiye ediyoruz. 

  • Baharda Uludağ

Uludağ’a kış mevsimi olduğu kadar bahar aylarında da pek çok ziyaretçi 

geliyor. Bahar aylarında piknik ve trekking yapabilirsiniz. Hatta sessiz, sakin birkaç gün geçirmek için Uludağ’ı kamp yapmak için değerlendirebilirsiniz. 

Uludağ Kayak Merkezi 2024 Fiyatları

Uludağ kayak merkezi 2024 ücretleri belirli bant aralığında seyrediyor. Kayak merkezinde fiyatlar otellerin kalitesine göre değişirken kayak malzemeleri ve ekipmanları da marka ve özelliklerine göre değişiklik gösteriyor.

Uludağ skipass fiyatları 2024 yılı itibariyle güncellemeler mevcuttur. Günübirlik kayak yapmak isteyenler için de ideal bir seçenek olan Uludağ skipass fiyatlarını inceleyelim.

Günlük Ardışık Biletler Online Satış Kasası
1 Gün 850 TL 950 TL
1.5 Gün 1.350 TL
2 Gün 1.650 TL 1.750 TL
2.5 Gün –  2.000 TL
3 Gün 2.400 TL 2.600 TL

Bir diğer skipass seçeneği ise şöyle:

Günlük Esnek Biletler Online Satış Kasası
4 gün esnek 3.000 TL 3.250 TL
5 gün esnek  3.500 TL 3.800 TL
6 gün esnek 3.900 TL 4.250 TL
Puanlı Biletler Satış Kasası
5 çıkış 500 TL
10 çıkış 850 TL
30 çıkış 2.000 TL
50 çıkış 3.000 TL

Uludağ Kayak Merkezi’nde saatlik biletler de mevcuttur. Alındığı gün içerisinde geçerli olan bu biletler turnikeye okutulduğu an aktifleşir. Kişiye özel hazırlanan bu biletler, değiştirilemez; devredilemez. Kullanılmayan saatlerin de iadesinin yapılmadığını belirtmeden geçmeyelim. 3 saatlik ücreti 650 TL’dir.

Uludağ Kayak Merkezi Telesiyej Fiyatları 2024

Uludağ Kayak Merkezi telesiyej fiyatları 2024 için araştırdık. Her bütçeye uygun farklı fiyatlandırmalar mevcuttur. 

Telesiyej  Fiyatlar (Saatlik)
Alkoçlar Telesiyej 2 kişilik- 500 TL
İtalyan Teleski 2 kişilik- 1.000 TL
Ağaoğlu Gondola 5 kişilik- 1.000 TL
Belvü Teleski 2 kişilik- 1.000 TL
Tutyeli Telesiyej 4 kişilik- 1.500 TL

Uludağ Kayak Merkezi Otelleri

Uludağ çok geniş bir alanı kaplıyor. Bu nedenle birçok farklı konaklama seçeneği mevcut. Uludağ kayak merkezinde kurumlara ve özel işletmelere ait farklı otel ve pansiyonlar mevcut. Uludağ kayak merkezinde 2 ayrı otel bölgesi yer alıyor. Birinci bölgede genel olarak kamuya ait olan işletmeler yer alırken ikinci bölgede daha az sayıda otel var. Birinci bölgede 17 adet kamuya ait tesis, 19 adet özel tesise ek, ikinci bölgede yalnızca 4 adet otel yer alıyor. Bu otellere göz atmak gerekirse Kaya Otel, Ergun Otel, Beceren Otel, Grand Yazıcı Otel, BOF Otel, Alkoçlar Otel, Atasu Otel gibi onlarca farklı seçenek yer alıyor. Özetle bu oteller farklı özelliklere sahip. Uludağ kayak merkezine gitmeden önce otelleri detaylı araştırarak piste yakınlıklarını ve müşterilere sunduğu imkanları öğrenebilirsiniz.

6 yorum

    • Selamlar, evet Uludağ ve çevresinde birçok farklı işletmede birçok farklı kar malzemesi kiralama imkanı bulabilirsiniz.

  • Merhabalar 2 yetişkin 2 çocuk, (kendi aracımızla zincirsiz çıkılıyor mu) amatör kaymak için tavsiye yerleşke ve lift bölgesi öneriniz var mı ve kayak takımı fiyat bilginiz var mı. teşekkürler

    • Selamlar, seyahat öncesi yol durumunu kontrol ederek gerekli önlemleri almanızı tavsiye ederiz. Amatör kayakçılar için 1. bölge genellikle uygun lanse edilmektedir ancak alandaki uzmanlardan daha sağlıklı tavsiyeler alabilirsiniz. Kayak ve ekipman kiralama imkanı mevcut ancak ekipmanların türlerine ve kiralama yaptığınız yere göre fiyatlar değişkenler gösterebilmektedir.