Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > 11 En İyi Ücretsiz E-Kitap Sitesi

11 En İyi Ücretsiz E-Kitap Sitesi

Okumak; insanın kendisini geliştirmek için seçebileceği hem en geleneksel hem de en faydalı yollardan biri. İçeriklerine göre insana katacakları değişse de; kitap okumak her zaman büyük bir kişisel gelişim etkisine sahip. Bazı kitaplardan büyük dersler alırken bazılarıyla iyi bir arkadaş edinmiş olursunuz. Ama günün sonunda mutlaka kitap okumanın bir artısını görürsünüz. Boş zamanları değerlendirecek bir aktiviteden çok, kitap okumak başlı başına önemli bir aksiyon aslında. Değişen ve gelişen zaman şartlarına göre kitapların şekli değişse de içleri her zaman bizleri bekleyen birer hazine. Bu durumun en güzel örneklerinden birisi de e-kitap gelişmesi ve ücretsiz e-kitap erişiminin sağlanması.

E-kitap uygulamaları sayesinde bir kütüphaneyi yanınızda taşımanız mümkün oluyor. Pdf kitap olarak da adlandırılan bu içerikler, yerinizden kımıldamadan bir dünya içeriğe ulaşmanızı sağlıyor. E-kitap için en önemli özellik de bu. Her an ulaşabileceğiniz kitaplara sahip olmanız. Bir başka özellik ise bu uygulamaların günümüzde birçok uygulama tarafından ücretsiz sunuluyor olması. Bu şu anlama geliyor ki bir; bir kütüphane oluşturabiliyorsunuz hem de ücretsiz! İşte sizin için incelediğimiz 11 en iyi ücretsiz e-kitap sitesi:

E-Kitap Özellikleri

ucretsiz-e-kitap-1.jpg

E-kitap, elektronik kitap olarak adlandırabileceğimiz; dijital aygıtlar aracılığıyla ulaştığımız kitaplar. Pdf kitap indir seçenekleri üzerinden ilerlediğinizde kendi elektronik kütüphanenizi de oluşturmanız mümkün olabilir. İndirmeden sadece okumak için de birçok e-kitap içeriğine ulaşabilirsiniz. İşte ücretsiz e-kitap bulabileceğiniz siteler ve uygulamalar:

Google Kitaplar birçok içeriğe ücretsiz ulaşabileceğiniz büyük çaplı bir kitaplık. E-kitap indir seçeneği olmadan online bir şekilde birçok kitap indirebileceğiniz bir sistemi var. Üstelik bu kitaplara birçok farklı dilde de ulaşmak mümkün. Aynı zamanda kendi kitaplığınızı oluştururken bu kitapları kategorilerine göre istifleme şansınız da oluyor.

Bu kolaylık sayesinde eğitim, hobi ve eğlence gibi birçok farklı kitabın takibini yapmanız mümkün oluyor. Kargaşadan uzak bir kullanımla kitaplarınızı gittiğiniz her yere taşımanız da mümkün oluyor. Aynı zamanda kitaplar üzerinde çizim yapmak da mümkün. Özellikle ders çalışırken önemli yerlerin altını çizmek veya not almak iyi bir ayrıcalık oluyor. Öte yandan diğer içeriklerde de etkilendiğiniz alanları belirginleştirerek yeniden okumanızı kolaylaştırmanız mümkün oluyor.

E-kitap denildiği zaman akla gelen ilk sitelerden birisi de AltKitap oluyor. Bulundurduğu içeriklere göre oldukça geniş bir kategori hacmi bulunuyor. Birçok dilden bir çok kategoride istediğiniz içeriklere erişmeniz de mümkün oluyor.

Alışılmışın dışında içeriklerle AltKitap aracılığıyla tanışmak da başka bir seçenek. Popüler kitapların dışında az bilinen eşsiz eserler de oldukça fazla bu sitede. Tüm seçeneklerin içinde kendi tarzınızı yakalamak için yeni deneyimler de edinebilirsiniz.

En bilinen e-kitap sitelerinden birisi de Open Library. Site her ne kadar İngilizce ağırlıklı kitaplarda oluşuyor gibi görünse de birçok Türkçe içeriğe de ulaşmanız mümkün. Hem de birçok farklı kategoriden ve ücretsiz. E-kitap indirerek veya online ulaşarak kendi içeriklerinizi keyifle keşfedebilirsiniz.

Open Library aynı zamanda güvenilir ve güncel bir kaynak olmasıyla da dikkat çekiyor. Şüphe duymadan keyifle birçok içeriğe erişebilirsiniz.  En güncel yayınları da bu site aracılığıyla takip edebilirsiniz.

En İyi Sesli Kitaplar: Uzun Yolda Dinleyebileceğiniz 5 Sesli Kitap

Bakanlık tarafından oluşturulan bu e-kitap sitesi birçok farklı içeriğe ulaşabileceğiniz başka bir ücretsiz kaynak. Bakanlığın kategoriler halinde sunduğu bu eserleri tercihleriniz doğrultusunda inceleyerek edinebilirsiniz. Bu kategori ayrımı da aradığınızı bulmanız konusunda daha kolay ilerlemenizi sağlıyor.

Türk edebiyatını yalnızca topraklarımızla sınırlamayan bir sistem de mevcut. Türkiye toprakları dışında kalmış Türk toplumlarının edebi eserlerini de sınıflandırarak meraklılarına sunuyor. Böylece Türk eserlerinin birçok farklı versiyonuna da ulaşmak mümkün oluyor.

BookBoon daha çok öğrenci dostu bir e-kitap sitesi olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle ders kitaplarına öğrencilerin ücretsiz erişebilmesi için başlatılmış bir projenin zaman içinde gelişmesi ile birçok farklı içerik siteye eklenmiş. Bilimsel ve akademik araştırmalardan kişisel gelişim kitaplarına kadar birçok kategori mevcut.

Ücretsiz başlıklar olduğu gibi ücretli içerikler de sitenin içerisinde mevcut. Aynı zamanda şu anda İngilizce içeriklere ulaşılabiliyor. Ancak bu haliyle de öğrencilerin birçok kaynağa ulaşmasını desteklediği için bu listede yer alması gereken bir site.

PDF formatında 8.500’den fazla başlık sunuyor. Bu PDF’lerin neredeyse tamamı tamamı ücretsiz olarak indirilebiliyor. Ulusal Bilimler, Mühendislik ve Tıp Akademileri raporlarını yayınlayan NAP; bilim, mühendislik ve tıp konularında yılda 200’den fazla kitabı sizlerle buluşturuyor.

Bu site sayesinde ücretsiz sesli kitaplara, ücretsiz çevrim içi kurslara, ücretsiz filmlere, ücretsiz dil derslerine, ve yine ücretsiz e-kitaplara ulaşabiliyorsunuz.

OnlineProgrammingBooks; programlama, bilgisayar bilimi, yazılım mühendisliği, web tasarımı, mobil uygulama geliştirme, ağ oluşturma, veritabanları, bilgi teknolojisi, AI, grafik ve bilgisayar donanımı ile ilgili ücretsiz e-kitaplara ev sahipliği yapıyor.

Kitap okuyarak İngilizcemi geliştirmek istiyorum diyorsanız, doğru adres burası diyebiliriz. Bu sitede drama veya bilim kurgu gibi kategorilere göre ayrılmış birçok yabancı kitap bulabiliyorsunuz.

Ücretiz e-kitap siteleri arasında ön plana çıkan LibriVox, kitap tutkunları için ideal bir site. LibriVox sayesinde kitapları hem indirebilir hem de dinleyebilirsiniz.

İstediğiniz herhangi bir dilde kitap, makale ve dergiyi E-bookspdf üzerinden indirip okuyabilirsiniz.

E-Kitap Sitelerini Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

E-kitap siteleri birçok içeriğe kolay ve ücretsiz ulaşılmasını sağlamak amacıyla kurulmuş oluşumlar. Ancak bu sitelerinde kendilerine has bazı kuralları olabiliyor. Bu kurallar genellikle telif hakları ve eserlerin haklarının korunması amacıyla konulmuş önemli noktalar oluyor. 

Bazı sitelerin e-kitap indirme süreleri sınırlı olabiliyor. Bu şu demek oluyor ki eserin indirildiği cihazda durması için belirli bir süre mevcut. Bu durumda içeriğin belirli bir bölümünü inceledikten sonra basılı kaynaklara yönelmeniz gerekiyor. Bazı sitelerde ise böyle bir kısıtlama mevcut değil. Bu sebeple aynı anda birden fazla site üzerinde e-kitap indirmelerinizi destekleyebilirsiniz.

Kitapların gönderilmesi ve basılması konularında da bazı kısıtlamalar mevcut oluyor. Bu kuralları da site üzerinden dikkatlice inceleyerek öğrenmeniz mümkün. E-kitap sitelerini dijital birer kütüphane olarak düşünmek gerekir. Nasıl ki kütüphanelerin belirli kuralları varsa, buralarda da kurallara uymak herkesin güvenliği ve haklarının korunması açısından önemlidir. Aynı zamanda bir kütüphaneye benzer olması içerik ararken de izlemeniz gereken yollar olduğu anlamına gelir. Kategorilere göre ayrılmış kitaplar arasından kendiniz için en uygun olanı araştırabilirsiniz. Bunun dışında yazar ismi veya kitap ismi gibi başlıklar ile aradığınız içeriği bulmanız da mümkün olabilir. 

Bunlar gibi birkaç ayrıntıya dikkat ederek kendi e-kitaplığınızı oluşturabilirsiniz. Pdf kitap ayrıcalığının rahatlığını siz de tadabilirsiniz. Pdf kitap indirme ve daha birçok işlem için yukarıda sıraladığımız güvenilir siteler üzerinde ilerleyebilirsiniz.

Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

2 yorum