Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Üç Boyutlu Yazıcıdan Çıkan Otomobil: LOGI

Üç Boyutlu Yazıcıdan Çıkan Otomobil: LOGI

Yazıcıdan otomobil çıkarılabilir mi? Üç boyutlu yazıcıların gelecekte organ bile üretileceği konuşuluyor. Ünlü fizikçi Stephen Hawking’e göre üç boyutlu yazıcılar, geleceğin en büyük gündemi olacak. Çünkü bu üç boyutlu yazıcı teknolojisi öyle bir gelişecek ki organlar, vücut parçaları, otomobiller, uçaklar ne ararsanız yazıcıdan çıkacak. tabi, bu biraz ütopik görünen fikirler, uzak geleceğe ait. Şimdi, o uzak geleceğin ilk adımlarından birini gördük: BigRep şirketinin üç boyutlu yazıcı ile ürettiği LOCI marka otomobil

Otomobilin Her Parçası Üç Boyutlu Yazıcıdan Çıktı!

Üç boyutlu yazıcıdan çıkan otomobil LOGI, tasarımıyla da çok konuşulacak özel bir stile sahip ama onu merak edilesi kılan şey, bir yazıcıdan çıkmış olması. Üç boyutlu yazıcıdan çıkan LOGI, geleceğe göz kırpıyor. Bu arada 2016 yılında ve sonrasında bir kaç kere daha farklı şirketler ve bilim insanları üç boyutlu yazıcıdan otomobil çıkarmayı denemişti. Bu bağlamda LOGI bir ilk değil ama lastiğinden, farına her parçası yazıcıdan çıkan ilk otomobil. 


LOGI Hakkında Bilgiler

Sürücüsüz bir otomobil olan Logi, fütüristik bir tasarıma sahip. İki kişilik olan otomobil, tamamen otonom sürüş teknolojisiyle donanmış. Onu telefonunuzla çağırıp sizi tren istasyonundan almasını falan isteyebilirsiniz. Peki, böyle üç boyutlu yazıcıdan araba çıkarmak neden bu kadar önemli?Bu soruya yanıt vermek için bugünün otomobil üretim sürecini biraz anlatmak gerek: Otomobil üreticileri, dev fabrikalarda montaj yaparak seri üretim elde ediyorlar. Üretim bandından akıp giden her modelin donanım dışında özellikleri aynı. Yani otomobil üreticileri “zengin kişiselleştirme” vs diyor sa da o iş biraz donanımda ve bir kaç ambiyans aydınlatmasında kalıyor. Parçalar ise farklı ülkelerdeki farklı fabrikalardan geliyor. Şimdi, LOGI gibi bir üretim aşamasıyla araç üretmek mümkün olduğunda ise aşağıdakiler daha kolay olabilir:

  • Araçları, kolay ve hızlı bir biçimde istenen forma sokmak ve kişiselleştirebilmek üretim açısından büyük bir avantaj sunabilir. 
  • Engelliler kendi durumlarına ve ihtiyaçlarına özel ölçülerde ve oranlarda otomobiller tasarlayabilir.
  • Tamamen kişiye ve ihtiyaca özel otomobil üretmek mümkün olabilir.
  • Çok uzak gelecekte evinizin bir odasında kendi arabanızı üretiyor olabilirsiniz:)


BigRep Şirketi Hakkında

Standart fabrikalar yerine üç boyutlu yazıcılarda otomobil üretme fikri yeni değil. daha önce birden fazla teknoloji firması bunu denedi. Ancak en gerçekçi prototipi Logi ile BigRep’nda gördük. BigRep firması, üç boyutlu yazıcı ile otomobil ve oto parça üretimine ilişkin projeler geliştirmeye devam edecek. İşin güzel yanı, sadece üç haftada proje aşamasından yani tasarım aşamasından üretim aşamasına geçiş sağlanabiliyor. Daha hızlı tasarım ve daha hızlı üretim işin en önemli avantajı. Sürdürülebilirlik açısından da yazıcıdan araba çıkarma fikri, muhteşem bir çözüm sunuyor. 

Araç Kiralamak mı Satın Almak mı Daha Avantajlı?


yolcu360.com/blog’u Takip Edin!

Yazıcıdan çıkan otomobil olarak tüm dünyada ilgi çeken LOGI gibi müthiş yeniliklerden haberdar olmak için blog sayfamızı takip edebilirsiniz. Ayrıca oto inceleme yazılarımızla yeni çıkan modellerin özellikleri hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. 

İlginizi Çekecek Diğer Otomobil Haberleri

Yorum ekle