Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En Güzel Sahilleri Yazı Dizisi / Muğla – Ula – İdyma Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri Yazı Dizisi / Muğla – Ula – İdyma Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı dizisine Muğla sahilleri ile devam ediyoruz. En güzel Türkiye sahilleri kesinlikle Ege Bölgesinde. Türkiye’nin en güzel plajları da öyle. Muğla sahilleri içinde Ula ve Ula’da da Antik İdyma Sahili önemli. Evet, rotamızı Muğla’nın Ula ilçesindeki antik İdyma sahiline çevirdik…

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri Yazı Dizisi / Muğla – Ula – İdyma Sahili

Türkiye’nin en güzel sahili hangisi? İşte bu soruyu sorduk ve yanıtı öyle internet sitelerindeki yüzeysel bilgilerde değil de bu konuda yapılmış araştırmalarda aradık. Atlas Dergisi, bu konuda akademik bir araştırma yapmış. Ondan da yararlanarak Türkiye’de denize girilecek en güzel yerler üzerinde çalışıyoruz. Türkiye’nin en güzel sahilleri yazı dizisinde bugünün konusu İdyma Sahili.

İdyma Sahili Hakkında

Muğla’nın Ula ilçesi muhteşemdir. Derin mavi denizi, neredeyse tamamı orman çehresi o kadar güzel ki, umarız hiç bozulmaz ve çarpık kentleşme anlayışımızın kurbanı olmaz.  Ula ilçesinde İdyma Sahili de efsane bir güzellik. Antik bir sahil olan İdyma Sahili, kesinlikle denemeniz gereken bir alan.

Arkeologlar, İdyma Antik Kentinin adını gösteren bir yazıt bulana kadar buranın ismini herkes Bargasa sanıyordu. Ünlü coğrafya bilgini Strabon bile buranın adını kaynaklarında Bargasa olarak geçirir.

İdyma Sahilindeki arkeolojik bulgular, kentin yakınlarındaki diğer yerleşim yerlerinden daha geç inşa edildiğini düşündürüyor. İ.Ö 5. yüzyılın ortalarında kentin Pers saldırılarına karşı kurulan Attika- Delos Deniz Birliğine üye olduğu sanılıyor.

Antik İdyma Kentinin M.Ö. 4. ve 3. yüzyıllara tarihlenen akropolü Gökova’nın kuzeyinde yükselen tepe üzerinde bulunuyor. Aynı tepenin doğu ekseninde kentin mezarlığı var.

Buradaki yani İdyma Sahilindeki mezar tipleri, dönemin zengin-yoksul ayrımına dair önemli veriler sunuyor. Bazıları çok görkemli hatta adeta bir yapı gibiyken bazıları çok sade.

İdyma Antik Kentine ait sikkelerde keçi ayaklı Pan tanrısı görülür. Bu da kentin, müzik ve eğlence kenti olduğu etkisini güçlendirir.

  1. Yüzyıldan sonra İdyma Sahili bölgesi Menteşe Beyliği hakimiyetine girdi.

Muğla Ula Araç Kiralama Fiyatları

Muğla araç kiralama fiyatları için yolcu360.com üzerinden araştırma yapabilirsiniz. Böylece Muğla’dan araba kiralama yaparken uygun fiyat avantajı ve online konforunu birlikte yaşayabilirsiniz. Benzer şekilde Muğla Marmaris araç kiralama fiyatlarına da sistem üzerinden bakabilir ve fiyatları karşılaştırabilirsiniz.

 

Yorum ekle