Yolcu360 Blog
marmaris-loryma-antik-kenti
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Marmaris Loryma Antik Kenti ve Sahili Gezisi

Marmaris Loryma Antik Kenti ve Sahili Gezisi

Marmaris Loryma Antik Kenti, yılların eskitemediği bir güzellik. Güne başlamak için sizi heveslendiren bu sıcacık tarihi kenti birlikte keşfediyoruz.

Marmaris gezi rehberi yazımızı okumak için tıklayınız.

Marmaris Loryma Antik Kenti

marmaris-loryma-antik-kenti-1

Loryma Antik Kenti, Marmaris’te akvaryumu andıran bir koy. Dağların arasında öylece keşfedilmeyi bekleyen bir sessizlikte. Turkuaz denizin göz kamaştıran güzelliği ile yemyeşil doğanın buluştuğu nefes kesici noktada. Tıpkı akvaryum gibi dışarıdan seyretmek insana huzur veriyor.

Loryma Antik Kenti tarihi M.Ö. 7.YY’a kadar uzanıyor. Surları neredeyse sahil boyu uzanan kentin manzarası görülmeye değer. Zorlu bir yolculuğun ardından mola vermek gibi dinlendirici. Kentin pek çok kısmı günümüze kadar gelmeyi başarmış. En önemli bölümü ise hala ayakta olan 120 metre uzunluğa sahip kaledir. Akropolis, sarnıçlar ve Apollon kutsal alanı da görülmesi gereken diğer kalıntılar arasındadır.

Bize sorarsanız vaktiyle burada yaşamış insanlar çok şanslıymış. Her gün, bu eşsiz manzaraya uyanmak bile insanı yeniler. Adeta canlandırır. Tıpkı doğanın kalbinde yaşamak gibi.

Marmaris Loryma Antik Kenti Nerede?

Loryma Antik Kenti, ülkemizin cennet köşesi Muğla’da yer alıyor. Marmaris’in sessizliği ve sakinliği ile adeta bütünleşmiş tarihi bir kent.

Marmaris Loryma Antik Kenti Nasıl Gidilir?

Marmaris her yıl binlerce yerli yabancı turist ağırlıyor. Dolayısıyla hal böyle olunca ulaşım ağı oldukça gelişmiştir. Otobüsten, uçağa pek çok ulaşım imkanına sahip oluyorsunuz. Eğer rotanızda Ege sahillerini ziyaret etmek varsa kendi aracınızı da tercih edebilirsiniz.

Fakat bilmenizde fayda var. Serçe Limanı’na kadar aracınızla gelip ardından yol boyu yürümeniz gerekiyor. Alternatif olarak Marmaris’ten gelen tekne turları ile Loryma Antik Kenti’ne kolayca ulaşabilirsiniz.

Marmaris Plajları

Marmaris Plajları, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Hemen hemen hepsi “Mavi Bayraklı” olan Marmaris plajlarını yakından tanıyalım.

Kız Kumu Plajı

 Bybassos Kralı’nın kızı güzel prensesin hikayesini anlatacağız sizlere. Yıllar önce burada güzeller güzeli bir prenses yaşarmış. Geceleri saraydan gizlice çıkıp, fakir bir balıkçı gençle buluşurmuş.

Sahile geldiği vakit elindeki kandili yakar; haber gönderirmiş. Işığı gören genç balıkçı sandala atlayıp hemen gelirmiş. Kızının gizli gizli geceleri çıktığını öğrenen kral, peşlerine askerlerini yollamış. Tam askerler kızı yakalayacakken ellerinden kaçıp, kurtulmuş.

Denize doğru koşmuş. Efsane bu ya prensesin attığı her adım kuma dönüşür. Peşinden gelen askerler de denizde boğulur.

Tam prensesle balıkçı genç kavuşacakken zavallı prensesin kalbine ok saplanmış. Oracıkta ölmüş. İşte burası Kız Kumu Plajı’ndaki kumların son bulduğu yerdir.

Size tavsiye ediyoruz. Bu destansı hikayeyi kalbinizde yaşamak için mutlaka uğramalısınız.

İçmeler Plajı

Marmaris plajları arasında en popüler olanıdır. “İçmeler Plajı ne tarafta?”

diye sorsanız herkes gösterir. Yerleşim yerine olan yakınlığı ve konaklama imkanlarının çeşitliliği İçmeler Plajı’nı vazgeçilmez kılıyor.

Bu plajda mavinin başka bir tonuyla karşılaşacaksınız. Mavinin bu tonuna aşık olacağınıza eminiz. Şehir merkezine ise sadece 8 km uzaklıkta yer alıyor. Kısacası buraya gelmemek için hiçbir bahaneniz yok diyebiliriz

Cennet Adası Plajı

Adından da anlayacağınız üzere “Cennet” gibi bir plaj. Özellikle günübirlik tatilcilerin uğrak noktasıdır. Aslında Cennet Adası bir yarımadadır. Etrafı geniş ormanlarla kaplı, yemyeşil ve ferah bir yarımadadır.

Marmaris’e gelmişken küçük bir tekne turu yapmak isterseniz değerlendirmeniz gereken şahane bir duraktır.

Turunç Plajı

Marmaris plajları arasında Mavi Bayraklı Plaj olma özelliğine sahip. Turunç

Plajı sırtına ormana yaslamış, sonsuz bir turkuazlığın hakim olduğu bir koy. Eğer su sporlarıyla ilgileniyorsanız şanslısınız. Bu bölge özellikle su altı dalışları ile ön plana çıkıyor. Turunç Plajı, adına yaraşır canlılıkta sizleri bekliyor.

Sedir Adası Plajı/Kleopatra Plajı

Sedir Adası Plajı, Marmaris’in 16 km kuzeyinde yer alıyor. Altın rengi kumları ve denizinden dolayı Kleopatra’nın burada yaşadığı düşünülüyor. Bu yüzden de adına “Kleopatra Plajı” da deniyor. Hatta bu kumları Kleopatra’nın Kuzey Afrika’dan gemilerle getirdiği söyleniyor.

Tekneyle ulaşım imkanı bulunan Sedir Adası Plajı’nda gönlünüzce gezebilir, sevdiklerinizle güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Marmaris Konaklama

marmaris-loryma-antik-kenti-otel

Marmaris turizmin ve doğanın buluştuğu eşsiz bir yer. Gündüz kumsalları, gece ise gökyüzü bir başka güzel. Adeta cennetten bir köşe olan Marmaris’e birkaç gün ayırmanız gerektiğini düşündük. Sizler için Marmaris’te en çok tercih edilen otellerini araştırdık.

Grand Yazıcı Club Turban Thermal (Google Puanı: 4.6)

Marmaris’in en lüks otelleri arasındadır. Eşsiz deniz manzarasıyla hayallerinizdeki tatili size doyasıya yaşatır. Her ayrıntısı sizler için düşünülmüş Grand Yazıcı Club Turban Thermal ile iletişime geçebilirsiniz.

TUI Blue Grand Azur (Google Puanı: 4.5)

Tercih edilme puanı oldukça yüksek olan bir oteldir. Kalite standartları ve konforu üst düzeyde tutar. Yaz tatili tercihiniz Marmaris ise TUI Blue Grand Azur’dan erken rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Casa De Maris Spa & Resort Hotel (Google Puanı: 4.5)

Marmaris yerli yabancı pek turistin ilgisini çeken bir tatil beldesidir. Oteller de her yıl hizmet kalitesini artırmak adına yeniliklere gider. Bunlardan biri de Casa De Maris Spa & Resort Hotel’dir. Dolayısıyla burası gönül rahatlığıyla konaklayabileceğiniz adrestir.

Green Nature Diamond Hotel (Google Puanı: 4.4)

İster ailenizle ister tek başınıza Marmaris tatilinizin tadını çıkarabileceğiniz bir otel. Ayrıca deniz manzarası ve eşsiz yemekleri ile hem gözünüz hem mideniz şenlenecek. Eğer yaz tatili planınızı henüz yapmadıysanız Green Nature Diamond Hotel ile mutlaka iletişime geçmenizi öneriyoruz.

Elegance Hotel International (Google Puanı: 4.3)

Bir otelden aradığınız her şey burada mevcut desek abartmış olmayız. Odaların temizliği, personelin güleryüzüyle Marmaris’in en iyi otelleri arasında yer alıyor. Fiyatlar ve daha detaylı bilgi almak için Elegance Hotel International internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yaz tatili planlarınızı yapmaya başlamanın vakti geldi. Eşsiz doğasıyla ve tertemiz havasıyla Marmaris, aklınızı başınızdan almaya hazır. 😉

Marmaris’te kiralık araç mı arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle