Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Mersin – Silifke – Aphrodisias Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Mersin – Silifke – Aphrodisias Sahili

Aphrodisias Sahili nasıl? Aphrodisias’tan denize girmek nasıl? Dünyanın en güzel sahillerinden biri olan Aphrodisias sahilini yakından tanıyalım mı?

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Mersin – Silifke – Aphrodisias Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri Yazı Dizisi Mersin’in Silifke ilçesindeki Aphrodisias Sahili ile devam ediyor. Mersin’de denize girilecek yerler listesi epey uzun. Mersin’den denize girmek için Silifke bölgesi de çok tercih ediliyor. Adına henüz türkü yazılmadı ama Silifkenin yoğurdu kadar plajları da ünlü. Silifke’de denize girmek için bir güzel neden de dünyanın en değerli plajlarından biri olan Aphrodisias Sahilinin burada olması. Antik değeri olan Aphrodisias Sahilini tanıyalım.

Silifke Aphrodisias Sahili Hakkında Bilgiler

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Tisan köyü, müthiş bir doğa harikasıdır. Tisan bölgesi, doğal güzellikleriyle buraya gelenleri büyüler. Ayrıca Aphrodisias kentinin kalıntıları da burada.

Yeşilovacık beldesinin sahilinde bulunan bir harabe tarih bilimi, arkeoloji bilimi, sanat tarihi bilimi için çok değerli. Kazıların hala devam ettiği Aphrodisias alanı, M.Ö. 7 yüzyıla tarihlenir. Denize uzanan bir burun üzerine kurulmuş olan Aphrodisias kenti, ünlü güzel tanrıça Afrodit’in yurdu anlamına gelir.

Antikçağ’da Afrodit yani güzellik tanrıçasının isminin verildiği bu yer, hala tanrısal güzellikte. Afrodit’in burada denize girdiği gibi söylenceler de yaygındır.

Roma ve Bizanslıların da burada yaşadıkları biliniyor. Bugün onlardan kalma yapı kalıntıları var. Özellikle Bizans döneminden kalma bir kilisenin zemin mozaiklerinin neredeyse tamamı açığa çıkarılmış durumda ve eşsiz derece güzel. Mozaiğin konusu ise burada yaşayan ördek ve keklikler…

Tisan’dan denize girmek, hayatınızda yaşayabileceğiniz en güzel anlardan biri olabilir. Beyaz kumsal yumuşacık. Ayrıca yüzerek çıkabileceğiniz iki adacığın varlığı da çok hoş.

Mersin Silifke Araç Kiralama Fiyatları

Mersin Silifke araç kiralama fiyatları için yolcu360.com üzerinden hızlı ve kolay bir biçimde araştırma yapabilirsiniz. Mersin Silifke oto kiralama fiyatlarına bakarak kolayca karar verebilir ve size uygun aracı hızlıca bulabilirsiniz. yolcu360.com sistemi ile Silifke’de uygun fiyata araba kiralama yapabilirsiniz.

 

1 yorum