Yolcu360 Blog
antalya-teimiussa-sahili
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Antalya Theimiussa Sahili Gezisi: Güneşin Ufka Değdiği Yer!

Antalya Theimiussa Sahili Gezisi: Güneşin Ufka Değdiği Yer!

Antalya’da güne başlamak için bir sebep mi arıyorsunuz? O halde sizi güneşin ufka değdiği yere; Antalya Theimiussa Sahili’ ne doğru yolculuğa çıkarıyoruz!

Antalya’nın en güzel plajlarını incelediğimiz yazımızı okumak için tıklayın.

Antik Antalya Theimiussa Sahili

Gözlerinizi kapatın. Şimdi size öyle güzel bir yer anlatacağız ki şaşıracaksınız. “Burası cennet olsa gerek!” diyeceksiniz. Hazırsanız başlayalım.

Masmavi bir deniz düşünün. Akvaryum gibi dibini görebildiğiniz. Okyanus gibi dinlendirici bir mavilik. Mavinin “gizemli tonu” diyebiliriz bu renge.

Bir de güneş hayal edin. Sıcaklığı teninizi ısıran. Terletmeyen ama içinizi ısıtan bir güneş. Şimdi derin bir nefes alın. Küçük çamların kokusunu hissettiniz öyle değil mi? Peki kuş seslerini duyuyor musunuz? Evet, kuş cıvıltıları alabildiğine neşeli.

İşte burası Helenistik Dönem’den bize miras Theimiussa Antik Kenti. Antalya’nın keşfedilmemiş cenneti! Tarihi M.Ö. 4.YY’da kadar uzanan büyüleyici bir antik kenttir. Burada ilk olarak mezarlar göze çarpıyor. Ayrıca hala ayakta olan kule kalıntısı da yüzyıllar öncesine kapı aralıyor.

Antalya Theimiussa Sahili Nerede?

antalya-teimiussa-sahili-1

Theimiussa Sahili, Antalya’da yer alıyor. Antalya tatil rotalarından Demre ilçesinde bulunuyor.

Antalya Theimiussa Sahili ’ne Nasıl Gidilir?

Theimiussa Sahili’ni, henüz ziyaretçi akınına uğramadan görmeye ne dersiniz? Üç tarafı denizle çevrili bu koyu ilk keşfeden siz olun. Peki Theimiussa Sahili’ne nasıl gidilir?

Öncelikle Antalya’nın batı kısmında yer alan Demre’ye gelmelisiniz. Ardından Üçağız’a doğru giden otobüs ya da minibüslere binmelisiniz. 33 km mesafede yer alan Theimiussa Sahili’ne böylece ulaşabilirsiniz. Ayrıca Antalya Havalimanı Theimiussa rotanıza en uygun duraktır.

Demre ilçesi Kaş, Finike gibi Antalya’nın diğer ilçelerine de oldukça yakındır. Demre ile Kaş arası sadece 45 dakikadır. Finike ile Demre arası ise 35 dakikadır. Kısacası Antalya tatil planınızda sahilleri dolaşmak varsa zorlanmadan, koy koy gezebilirsiniz.

Antalya Sahilleri

Ülkemiz üç tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen Antalya sahilleri bir başkadır. Uzayıp giden kumsalları, içinizi ısıtan güneşi ve kıpır kıpır enerjisiyle aklınızı başınızdan alır.

Yaz aylarında denize girmek, güneşlenmek, huzurlu bir tatil yapmak için seçebileceğiniz pek çok adres vardır. Marmaris, Bodrum, Çeşme… Fakat Antalya tatili doğa ve tarihin iç içe olduğu bambaşka bir alternatiftir. Bir tarafta denizin sesini dinlerken bir taraftan da tarihin tozlu sayfalarında gezebileceğiniz Antalya sahillerine göz atalım.

Kekova Sahili

Demre ilçesine bağlı Kekova, ülkemizin en berrak denizine sahip. Hatta o kadar berrak ki yüzerken ayağınızın altından geçen balıkları selamlayabilirsiniz.

Deniz kaplumbağalarını bilirsiniz; namıdiğer “caretta” lar. Kekova Sahili carettaların doğal yaşam alanıdır. Her yıl binlerce deniz kaplumbağası, kumsala yumurtalarını bırakır. Özellikle yumurtadan çıkan yavruların denizle buluştuğu o büyüleyici an paha biçilemez.

Phaselis Antik Kenti Sahili

Tarih dersinden hatırlarız. Vaktiyle buralarda deniz ticareti ile uğraşan koloniler varmış. Onlara “Rodos Kolonicileri” denirmiş. M.Ö. 7.YY’da uğramışlar bu koya. Yeşiller içerisinde, kimsenin bilmediği, tenha bir koy. İşte o gün bugündür Phaselis, Likya İmparatorluğu’na ev sahipliği yapmış.

Denizin girişinde yer alan gösterişli kapı kemerleri Rodos Kolonicileri’nin denizden geldiğini gösteriyor. Tiyatrodan, agoraya hatta hamama kadar ihtiyaçları olan her şeyi tasarlamışlar. Ayrıca savaş ve bilgeliği temsil eden Athena’nın Phaselis’in baş Tanrısı olduğu kabul ediliyor. Ormanın derinliklerine doğru ilerleyince göreceğiniz Athena Tapınağı bu tezi doğrular niteliktedir.

Adrasan Sahili

Adrasan Sahili, Antalya tatilinizi yapabileceğiniz en sakin sahildir. Bungalov tarzında küçük işletmelerin konaklama imkanından faydalanabilirsiniz. Yaz aylarında özellikle hafta sonları epey kalabalık oluyor. Bu yüzden Antalya tatilinizi planlarken tarih aralıklarına dikkat etmelisiniz.

Adrasan sırtını yemyeşil ağaçlarla dolu dağa yaslamış, yüzünü ise sımsıcak güneşe dönmüş bir sahil.

Olympos Antik Kenti Sahili

Yunanca “Ulu Dağ” anlamına gelen Olympos, tarih kokan bir sahildir. Vaktiyle en ürkütücü, en belalı korsanların burada yaşadığı söyleniyor. Zaten konum olarak Olympos korunaklı bir bölgede yer alıyor. Gür ağaçların, yüksek dağların arasında. Yani tam da korsanların hazinelerini saklayabileceği gibi. 😊 Olympos’un içerisinde gizemli bir lahit bulunuyor. Söylentilere göre bu lahitin korsan kumandana ait olduğu düşünülüyor.

Konyaaltı Plajı

Haberlerde duymuşsunuzdur: “Antalya’nın dünyaca ünlü plajı Konyaaltı!” Peki Konyaaltı’nı diğer plajlarlardan ayıran özelliği nedir? Hemen söyleyelim. Şehrin merkezinde yer almasına rağmen deniz suyunun berraklığıdır. Aynı zamanda sahilde yürüyüş yapabileceğiniz, bisiklet sürebileceğiniz özel parkurlar vardır.

Antalya Konaklama

Turizmin başkenti Antalya, konaklama hizmetleri açısından oldukça gelişmiştir. Her yıl milyonlarca turisti ağırlamak Antalyalı otel işletmecilerine tecrübe kazandırmıştır. Müşterilerine her zaman en iyi hizmeti sunabilmek için yaratıcı yeniliklere gitmişlerdir.

Antalya tatilinizde konaklama problem olmaktan çıkıyor. Hemen hemen hepsi “her şey dahil konsepti” ile çalışıyor. Bu yüzden de size sadece tatilin tadını çıkarmak kalıyor.

İşte Antalya tatiliniz için en iyi 10 oteli listeledik.

  1. Crystal De Luxe Resort Hotel (Google Puanı: 4.6)
  2. Andriake Beach Hotel (Google Puanı: 4.6)
  3. Portakal Bahçesi (Google Puanı: 4.5)
  4. Sealife Lounge Hotel (Google Puanı: 4.4)
  5. Adrasan Papirüs Hotel (Google Puanı: 4.4)
  6. Hotel 212 Olympos (Google Puanı: 4.4)
  7. Likya Evleri Olympos (Google Puanı: 4.4)
  8. Porto Bello Hotel Resort (Google Puanı: 4.3)
  9. Ada Adrasan Otel (Google Puanı: 4.3)
  10. Seven Seas Gravel Select (Google Puanı: 4.1)

Antalya güneşin gülümsediği bir şehir. Doğası, tarihi ve bitmek bilmeyen enerjisiyle yaşam dolu. Yaz tatili planınızı henüz yapmadıysanız mutlaka Antalya sahillerini listenize eklemelisiniz. 😉

Antalya’da Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle