Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin en güzel 3 kamp rotası / İdeal kamp rotaları

Türkiye’nin en güzel 3 kamp rotası / İdeal kamp rotaları

Havalar ısınırken kamp meraklılarının da gezi planları hararetleniyor. Peki Türkiye’nin en güzel kamp rotaları nerede? Eğer siz de ideal kamp rotaları nerede sorusunun peşindeyseniz, gezgin çiftimiz Merve ve Furkan sizler için birbirinden güzel 3 kampçılık rotasını gezdi gördü ve kaleme aldı.

Türkiye’nin en güzel kamp rotaları

Kamp yapmaya henüz geçen yaz başladığımız ve hala daha usta birer kampçı olamadığımız için Furkan ve ben, kış gelince kepenkleri kapatıyoruz kamp konusunda. Bunun için de güzel bir sebebimiz var aslında. İkimiz de soğuğu hiç sevmeyen tipleriz. Yani biz istiyoruz ki hep sıcak olsun. 😌 O yüzden de ilk kamp deneyimimizi yazın yaşamayı tercih ettik ve sanıyoruz bundan sonra da aynı yolda devam edececeğiz.

Neyse efendim, uzun lafın kısası bir türlü gelemeyen yaz sebebiyle henüz henüz bu sene bir kamp planlayamadık ama yakın zamanda o işe de girişmeyi düşünüyoruz. Peki kampçılık için ideal yolculuk nasıl olmalı derseniz, araç kiralama en matlıklı tercih. Çünkü genelde kamp alanları toplu taşıtla ulaşıma uzak oluyor. Yolcu360‘tan bir araç kiralayarak kamp rotanıza doğru bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Bu sayede kamp malzemelerinizi rahatça taşıyabilir ve özgürce gezinizi yapabilirsiniz.

Siz de bizden geri kalmayın, kapanan kepenkleri açın ya da bizim gibi kamp deneyiminiz yoksa bile kırmızı kurdele ile bir açılış yapın diye mis gibi, yaz tadında önerileri yazdık. Yurt içinde ruhunuzu dünlendirebileceğiniz 3 kamp noktası gelsin o zaman.

  • Yedigöller Milli Parkı – Bolu

Mutlaka bir tanıdığınızın sosyal medya profilinde Yedigöller‘de çekilmiş bir sonbahar resmi görmüşsünüzdür. Peki o aylarda büründüğü rengarenk haliyle meşhur olan Yedigöller’i hiç ilkbaharda ya da yazın gördünüz mü? Cevabınız hayırsa bir düşünün deriz. Böylelikle bu yaz, yemyeşil ağaçlarla kaplı bir alanda, oksijene ve manzaraya doyacağınız harika bir kamp deneyimi geçirebilirsiniz Yedigöller’de.

Zaten gittiğinizde göreceksiniz ama biz biraz kamp alanından da bahsedelim. Burada kafanızı ne yana çevirseniz bir çadır kurulu. Doğanın güzelliği ve kamp alanının güvenli olması sayesinde çokça tercih edilen bir aktivite burada kamp yapmak. Böylesine efsane bir manzaraya uyanmak ve bu manzaraya karşı mis gibi bir kahvaltı yapmak ruhunuzu tüm stresten arındıracak.

Bu arada Yedigöller’de çadır kiralama hizmeti olmadığını, çadırınızla gelmeniz gerektiğini eklemeden de geçmeyelim. Yeme içme konusunda temkinli gitmenizde fayda var. Çünkü çevrede sadece bir tane büfe bulunuyor. Su, wc ve aydınlatma konusunda ise sıkıntı çekmiyorsunuz.

  • Olimpos – Antalya

Yemyeşil bir ormanın içinden turkuaz bir deniz göz kırpar insana Olimpos’ta. Öyle sakin öyle güzeldir ki, kafa dinlemek isteyenler için doğal olarak harika bir rota haline gelir burası. Üstüne üstlük Olimpos, Caretta Caretta kaplumbağalarının yavrulama bölgesi olduğundan sit alanı olarak korunan bir yerdir. Yani burada betonlaşmayı asla göremezsiniz. Varolan evler ya da konaklama alanları da hep ahşaptandır.

Şimdi burası Türkiye’de kamp yapılabilecek en özel yerlerden biri olmasın da ne olsun? Çevrede çok fazla tesis olmadığı için aşırı kalabalık olmayan dolayısı ile doğanın tadını da dilediğiniz gibi çıkarabileceğiniz Olympos, yurt içinde kamp atabileceğiniz en güzel mekanlardan biri.

Bu arada bölgede birkaç tane kamp alanı seçeneği mevcut. Kendinize en uygun olanı seçip, bir an önce denizin ve mis gibi doğanın tadını çıkarmaya bakın deriz.

  • Borçka Karagöl – Artvin

Tablo gibi bir manzaraya sahip Borçka Karagöl. Hatta dünya gözüyle görülmesi gereken en güzel manzaralardan biri diyebiliriz. Öyle bir yeşil ki ormanın sahip olduğu renk, insanın hayal edemeyeceği kadar büyüleyici. Buraya gelip kendini doğa ananın kollarına bırakmak insanın hayatta yaşayabileceği en güzel deneyimlerden.

Peki böyle bir yerde kamp yapmaya ne dersiniz? Kuş cıvıltıları eşliğinde bu manzaraya uyanmak, oksijenden kafayı bulup üstüne güzel bir kahvaltı yapmak… Bir düşünün, gerçekten de çok çekici değil mi? Bizce öyle. Borçka Karagöl’de kamp yapmak bir seyahat severin mutlaka ama mutlaka deneyimlenmesi gereken aktivitelerden biri. Karadeniz’in her yanı ayrı güzel tabi ki ama Karagöl gerçekten bir başka güzel.

Karagöl kamp alanında yeme içme ihtiyacını karşılayabileceğiniz güzel işletmeler mevcut. ‘Ben doğanın tadını çıkarmak istiyorum, ateş yakmakla yemek yapmakla uğraşamam’ diyenlerdenseniz eğer tercih edebileceğiniz bir kamp alanı burası. Tuvalet konusunda da sıkıntı çekmeyeceğinizi belirtelim. Bu eşsiz manzaraya uyanmak, ruhu arındırmak için burayı listenize alın deriz.

Yorum ekle