Yolcu360 Blog
Türkiye’deki Hibrit ve Elektrikli Araçlar
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Türkiye’deki Hibrit ve Elektrikli Araçlar (2021)

Türkiye’deki Hibrit ve Elektrikli Araçlar (2021)

Türkiye’deki hibrit ve elektrikli araçlar konusunda araştırma yaptık. Siz de bu konuyu merak ediyorsanız, şimdi içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Elektrikli ve hibrit araç pazarı gerçekten çok hızlı büyüyor. Bunun yanı sıra çevreci, ekonomik sürüş hemen herkesi cezbediyor. Peki, Türkiye’de satılan elektrikli araçlar hangileri? Türkiye’de satılan elektrikli arabalar için güncel bir liste yaptık. 2021 itibari ile Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller karşınızda!

Türkiye’de Satılan Hibrit ve Elektrikli Modeller

Lüks markalardan orta sınıf modellere uzanan çok geniş bir skalada çok sayıda hibrit ve elektrikli motor seçeneği var. Bunların bazıları tam elektrikli iken büyük bir kısmı hafif hibrit motor şeklinde. Türkiye’de satılan elektrikli ve hibrit modellere tek tek bakalım…

Audi Hibrit ve Elektrikli Modelleri

Audi’nin hemen her modelinde hibrit motor seçeneği var. A3 sedan, A3 sportback, A4 sedan, A4 Avant, A4 Alload yarı hibrit versiyonlar. A5 Cabrio, A5 Coupe, A5 Sportback, Q5 modelleri de hibrit motorlu.

Bentley’in Flying Spur, Türkiye’deki Hibrit ve Elektrikli AraçlarBentley Elektrikli ve Hibrit Modelleri

Lüks marka Bentley, Türkiye’de iyi bir satış grafiğine sahip. Bentley’in Flying Spur modeli yarı hibrit sisteme sahip. Bentley Bentayga modelinde de V6 motorla birlikte kablolu hibrit sistem var. 

Türkiye'deki hibrit ve elektrikli araçlar, Citroen DS yeni siyah elektrikli araçDS Elektrikli ve Hibrit Modelleri

DS, Citroén’in alt markası olarak kurulup kendine lüks sınıf araç segmentinde güzel bir yol çizdi. Ayrıca DS markasının da hibrit ve elektrikli seçenekleri var. Kompakt SUV pazarının lüks temsilcisi DS7’de kablolu hibrit sistem sunuluyor.

Fiat Elektrikli ve Hibrit Modelleri

Fiat 500C ve Panda modellerinde hibrit sistem var. 70 HP gücündeki 1.0 litrelik benzinli motorla birlikte hafif hibrit özelliği sunuyor. Fiat, ürün gamına daha fazla hibrit seçenek ekleme kararı aldı.

honda jazz 2000, Türkiye'deki hibrit ve elektrikli araçlar

Honda Elektrikli ve Hibrit Modelleri

Honda, elektrikli ve hibrit motor teknolojisine yatırım yapıyor. Türkiye’de satılan elektrikli Honda modelleri çok merak ediliyor. Honda Jazz ve Honda CR-V modelinde de tam hibrit motor var.

Ferrari SF90 Stradale kırmızıFerrari: Türkiye’deki Hibrit ve Elektrikli Araçlar

Ferrari SF90 Stradale modelinde kablolu hibrit sistem var. 1000 HP sistem gücü olan araç, dikkat çekici performansa sahip. Ferrari SF90 Stradale’de 4.0 litrelik V8 motor görev yapıyor.

Ford Elektrikli ve Hibrit Modelleri

Ford marka hibrit ve elektrikli modeller var. Ford’un hibrit modellerinin en havalısı Kuga. Şarj edilebilir hibrit sisteme sahip. Ayrıca Tourneo Custom ve Ford Transit modellerinde de hibrit seçenek var. Bunun yanı sıra Ford Puma modelinde ise hafif hibrit sistem var.

Cupra: Türkiye’deki Hibrit ve Elektrikli Araçlar

Cupra’nın Formentor ve Leon modellerinde hibrit sistem var. İki modelde de 1.4 TSI motorla birlikte kablolu hibrit sistem görev yapıyor.

Kia Elektrikli ve Hibrit Modelleri

Kia markasının Türkiye’deki satış listesinde sadece bir tane hibrit motor var. Kompakt crossover Kia Niro, markanın Türkiye’deki hibrit motorlu seçeneği. Ayrıca yakın zamanda Kira Niro’ya yeni seçenekler eklenecek.

Hyundai Elektrikli ve Hibrit Modelleri

Hyundai hibrit seçenekleri sunuyor. Mesela Hyundai Kona, Hyundai Santa Fe hibrit seçenekler. Hyundai Kona’nın 1.6 CRDi seçeneğinde 48 V hafif hibrit sistem görev yapıyor.

Land Rover: Türkiye’deki Hibrit ve Elektrikli Araçlar

Land Rover markasının da hibrit modelleri var. Örneğin Land Rover Discovery Sport, Range Rover Evoque modellerinde kablolu hibrit sistemi sunuluyor. Ayrıca Discovery Sport ve Evoque 1,5 modellerinde vergi avantajı var.

Jeep Compass, Türkiye'deki hibrit ve elektrikli araçlar

Jeep Elektrikli ve Hibrit Modelleri

Arazi devi Jeep de hibrit motor teknolojisine inanıyor. Kompakt Compass modelinde kablolu hibrit sistem var. Ayrıca Jeep Wrangler modelinde de kablolu hibrit sistem sunuluyor.

mercedes plug-in hibrit, hybrid elektrikli otomobil, araç, arabaMercedes Elektrikli ve Hibrit Modelleri

EQC, C 200, GLC 200, E 300, CLS 300d markanın elektrikli modelleri. Ayrıca Mercedes AMG GT 43 4Matic ve GT 53 4 Matic de hafif hibrit sisteme sahip.

Mini: Türkiye’deki Hibrit ve Elektrikli Araçlar

Mini de elektrikli ve hibrit motor seçeneklerini güçlendirme stratejisine sahip. Bunun yanı sıra model kablolu hibrit motorla geliyor. Ayrıca Mini Coupe SE tamamen elektrikli motora sahip.

Subaru Elektrikli ve Hibrit Modelleri

Subaru’nun boxer motorlu ve tam hibrit özellikli tek modeli olan Forester’da dört farklı donanım seçeneği var.

suzuki araç, otomobil, araba, Türkiye'deki hibrit ve elektrikli araçlarSuzuki: Türkiye’deki Hibrit ve Elektrikli Araçlar

Suzuki modelleri Türkiye pazarında özel bir kitleye sahip. Japon üreticinin Swift SX4 S-Cross ve Vitara modellerinde hafif hibrit sistem var.

Lexus exterior LS, Türkiye'deki hibrit ve elektrikli araçlarLexus Elektrikli ve Hibrit Modelleri

Hibrit teknolojisinin tanınmasında markalardan biri Lexus. Markanın önemli bir özelliği de tüm modellerinde hibrit teknolojisini sunuyor olması.

MG Elektrikli ve Hibrit Modelleri

İngiliz MG markası, tam elektrikli ZS EV modeli ile çok beğenildi. 2021 Nisan’dan beri model Türkiye pazarında var.

2021 renault zoe, Türkiye’deki Hibrit ve Elektrikli AraçlarRenault Elektrikli ve Hibrit Modelleri

Renault’un hibrit modelleri, uygun fiyatlı seçenekler arasında. Renault Zoe de markanın ulaşılabilir hibrit seçeneği. Uzun menzili ile de bu model, özellikle seviliyor. Ayrıca Markanın 2 kişilik mikro modeli Twizy de tam elektrikli motora sahip.

Türkiye’deki Hibrit ve Elektrikli AraçlarSeat: Türkiye’deki Hibrit ve Elektrikli Araçlar

Seat’ın da elektrikli ve hibrit modelleri var. Seat Leon’da hafif hibrit motor sunuluyor.

Türkiye’deki Hibrit ve Elektrikli AraçlarSkoda: Türkiye’deki Hibrit ve Elektrikli Araçlar

Skoda markasının Octavia modeli de önemli bir hibrit seçeneği. Bu modelde 1.0 litre 110 HP ve 1,5 litre 150 HP gücünde hafif hibrit motor var.

Porsche Elektrikli ve Hibrit Modelleri

Tam elektrikli Taycan ve Cayenne E-Hibrit seçenekleri önemli. Marka, ayrıca Panemara’da da hibrit motor sunuyor.

Türkiye’deki Hibrit ve Elektrikli Araçlar, toyota yaris beyaz renkli otomobil

Toyota: Türkiye’deki Hibrit ve Elektrikli Araçlar

Toyota, hibrit ve elektrikli motorun öncü markalarından biri. Zaten dünyanın ilk seri üretim hibrit aracını 1997 yılında üretmiş bir marka. Corolla, Yaris, C-HR, RAV4 ve ayrıca Camry modelleri hibrit motora sahip.

Volvo Elektrikli ve Hibrit Modelleri

Lüks ve güvenli sürüşün simgesi marka, tüm ürün gamında hibrit motor seçeneğine yer veriyor. Türkiye’de satışta olan tüm Volvo modellerinde hibrit motor alternatifi var.

Türkiye’deki Hibrit ve Elektrikli Araçlar, Volkswagen Golf 2020Volkswagen: Türkiye’deki Hibrit ve Elektrikli Araçlar

Volkswagen’in Türkiye’de Golf ve ID modelleri elektrikli olarak sunuluyor. Türkiye otomobil pazarının çok sevilen markası, hibrit motor seçeneğini artıracak.

Hibrit Motorlu Araç Alınır mı?

Hibrit motor ve elektrikli motor alternatifleri giderek artıyor. Pazardaki talep de yükseliyor. Diğer yandan daha fazla şarj istasyonu ve güçlenen alt yapı ile bu modelleri daha çok tercih edeceğiz. Hibrit motorların geleceğine dair satış rakamlarına bakalım…

Satışlar Artıyor!

Elektrikli ve hibrit araç satışları Türkiye’de de artıyor. 2021 yılı ilk yarısında kullanıcılar 28.421 adet hibrit araç satın almış. Aynı sürede alıcılar 1.019 adet de elektrikli araç almış. 2020 yılının aynı döneminde ise 8.129 adet hibrit, 191 adet elektrikli araç satılmıştı.

Hepsi Elektrikli Değil!

Elektrikli ve hibrit araç pazarı büyüyor. Hatta dizele karşı büyüyor. Rakamlar gösteriyor ki dizel alternatifinde hibrite kayan bir eğri var. Diğer yandan elektrikli otomobil tanımı çok genel. Çünkü pazarda aslında şu seçenekler var:

  • Hafif hibrit
  • tam hibrit
  • kablolu hibrit
  • %100 elektrikli

yolcu360 blog arama bannerHibrit ya da Elektrikli Araç Kiralamalarınız için Yolcu360!

Hibrit ya da elektrikli otomobil satın almayı düşünüyorsanız kapsamlı bir araştırma yapmanız gerekiyor. Ancak alışkanlık edinmek için böyle bir otomobili araç kiralama ile deneyimleyebilirsiniz. Mesela Yolcu360 üzerinden hibrit ya da elektrikli otomobil kiralama yapabilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki bağlantılar üzerinden uygulamamızı indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle