Yolcu360 Blog
türkiye festivalleri, müzik festivalinde kalabalık
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > 2022 Türkiye Festivalleri: Türkiye’deki En İyi Festivaller

2022 Türkiye Festivalleri: Türkiye’deki En İyi Festivaller

Türkiye festivalleri listemizle karşınızdayız. Ayrıca 2022 Türkiye festivalleri hakkında merak ettiğiniz her detaya yazımızdan ulaşabilirsiniz. 

Türkiye’de yapılan festivaller oldukça çeşitli. Bu etkinlikler, yazlık bölgelerde ve ayrıca şehirlerde gerçekleşiyor. Katılımcıların kimilerinin otellerde konakladığı, kimilerinin organizasyon bölgesinde kamp yaptığı, kimilerinin de günübirlik geldiği festivaller ilgi görüyor.

Aslında Türkiye’de birçok alanda farklı organizasyonlar düzenleniyor. Bu konuda çoğunlukla “müzik” teması öne çıksa da Türkiye’de tiyatro, sanat, edebiyat, film, doğa, yoga ve ayrıca birçok temada bu tarz etkinlikler düzenleniyor.

“Festival” kelimesine ve ruhuna en uygun olanlarda müzik teması görüldüğü için bu içerikte Türkiye’de en popüler olan etkinlikleri derleyeceğiz. Bunun yanı sıra Türkiye’de yapılan müzik temalı etkinlikler de birbiri içerisinde kategorilere ayrılıyor. Örneğin bazıları “rock” müzik üzerine inşa edilirken, bazıları pop, indie ve ayrıca elektronik müzik gibi farklı dallara ayrılıyor.

2022 Sonisphere Türkiye Festivalleri

Türkiye Festivalleri: Türkiye’deki En İyi 10  Festival

  • Sonisphere
  • Rock’N Coke
  • H2000
  • Radar Live
  • ChillOut
  • Zeytinli Rock
  • Big Burn
  • Akbank Jazz
  • Holifest
  • Magic Break

Türkiye’de festivalleri arasında Sonisphere festivali öne çıkıyor. Türkiye’de yapılan en büyük ve en önemli metal müzik etkinliği olarak tarihe adını yazdırdı. Ayrıca bu etkinlik tüm Avrupa’da düzenlendi. Finlandiya’dan İspanya’ya kadar birçok ülkeyi gezdi ve 2010 yılında Türkiye’ye geldi. Bunun yanı sıra İstanbul’da gerçekleşen etkinliğe BJK İnönü Stadyumu ev sahipliği yapmıştı.

Aynı zamanda döneminin en önemlilerinden Rock’N Coke zihinlere kazınan organizasyonlardan birisidir. İstanbul’da Hezarfen Havaalanında yapılan etkinlik, yerli ve yabancı birçok grubun sahne alması ile gerçekleşti. Ayrıca festival 3 gün boyunca sürüyordu ve katılımcılar çadırlarında konaklıyordu. Alanda bulunan alternatif sahnelerde daha duyulmamış müzisyenler sahne alıyordu.

H2000 Türkiye festivali de Türkiye etkinlikleri açısından çok önemli bir yerde durmaktadır. Ayrıca 3 gün süren bu etkinlikte kesintisiz olarak müzik dinleyebiliyordunuz. Diğerlerinden farklı olarak bu etkinlik doğa içerisinde yapılıyordu. Bunun yanı sıra katılımcılar doğanın içerisinde temiz hava eşliğinde günler geçiriyordu. Müzik yarışmaları, tırmanış etkinlikleri, oyun parkurları ve ayrıca birçok aktivitenin yapıldığı bu organizasyon son olarak 2003 yılında gerçekleştirilmişti.

Radar Live, Kilyos’taydı. 4 gün süren bu etkinlikte ünlü sanatçılar konser veriyordu. Bunun yanı sıra birçok tarzda dönemin popüler isimleri bulunuyordu. Ayrıca çeşitli DJ performansları da düzenleniyordu.

Türkiye’de yapılan ve efsaneleşen bir diğer etkinlik ise ChillOut olarak biliniyor. Bu etkinliğin en önemli özelliği tüm dünyada düzenleniyor olması. Elektronik müzik sevenleri bir araya getiriyordu ve İstanbul’da da düzenleniyordu. Doğanın içerisinde, şehrin kalabalığından uzak bir kasabada yapılıyordu ve elektronik müzik severler için harika bir aktiviteydi.

türkiye festivalleri 2022 listesi, saksafon

2022 Türkiye Festivalleri Listesi

2022 yılı Türkiye için eğlence dolu bir yıl olacak. Yazının devamını okuyarak aylık olarak hangi etkinliklerin olacağını öğrenebilirsiniz ve organizasyonlar hakkında kısaca bilgi alabilirsiniz. İşte 2022 Türkiye festival listesi yazının devamında…

2022 Türkiye Festivalleri Bursa Uluslararası Piyano Festivali (1)

2022 Ocak Ayı Türkiye Festivalleri

  • Festtogether
  • Ceren Necipoğlu İstanbul Uluslararası Arp Festivali
  • Başkent Alışveriş ve Moda
  • Geleneksel Beypazarı Kızak Şenliği
  • Bursa Uluslararası Piyano Festivali

Festtogether festival 2022 online bir şekilde düzenlenecek. Sıfır atık mottosuyla bilinen bu etkinlik, dünyadaki diğer organizasyonların yılda 20 bin ton atık üretmesine karşı bir ses çıkartmak adına düzenleniyor. Bunun yanı sıra müziğin birleştirici gücünü öne çıkarmayı planlayan Festtogerher videolar üzerinden sürdürülecek ve katılımcılar evlerinden takip edebilecek.

Ceren Necipoğlu İstanbul Uluslararası Arp Festivali 2009 yılında uçak kazasında hayatını kaybeden sanatçımız Ceren Necipoğlu anısına düzenlenecek. Ayrıca festivalin düzenleneceği yer Beyoğlu Belediyesi İstanbul Almanya Başkonsolosluğu olacak.

Başkent Alışveriş ve Moda Festivali büyük markaların büyük indirimlerle ürünlerini satışa sunacağı ve modayla ilgilenen kişilere hitap edecek. Ankara Altınpark Expo Center’da düzenlenecek.

Geleneksel Beypazarı Kızak Şenliği, Ankara’nın önemli etkinliklerinden birisi. Ayrıca kızağı ile kaymak isteyenlerin ya da kayan kişileri izlemek isteyenlerin ücretsiz bir şekilde katılım sağlayabileceği kızak şenliği Beypazarı ilçesindeki Karaşar Kirazyanı Yayla Mevkii’nde yapılıyor.

Bursa Uluslararası Piyano Festivali sayesinde farklı ülkelerden piyano sanatçılarının performanslarını izleyebilirsiniz.

2022 Bixeten Winterfest

2022 Şubat Türkiye’de Yapılacak Festivaller

  • Bixeten Winterfest
  • Tayt Uluslararası Kısa Film
  • Winter101 Fest
  • Yeni ve En Yeni Müzik
  • Evde Kal Fest

Bixeten Winterfest “En İyi Gençlik Festivali” ödülleri aldı. Uludağ’da gerçekleşecek bu etkinlikte konserler, kar şovları ve DJ gösterileri olacak.

Tayt Uluslararası, kısa film yapan kişileri teşvik etmek ve kısa filmlerin görünürlüğünü artırmak amacıyla gerçekleşiyor.

Winter101 Fest Bilgi Üniversitesi kampüsünde gerçekleşiyor. Can Bonomo, Fatma Turgut, Gripin gibi isimler var.

Yeni ve En Yeni Müzik Festivali, Sevgi Gönül Oditoryumu’nda gerçekleşiyor. Klasik ve elektronik müziğin birleşmesiyle oluşan bu “yeni müzik” türü festivalin ana teması.

Evde Kal Fest Türkiye’nin ilk online festivallerinden biri. Evde Kalfest 2022 müzikseverler için kaçırılmaması gereken etkinliklerden biri.

2022 türkiye festivalleri halfeti koku festivali (1)

2022 Mart Türkiye Festivalleri

  • Stage Box
  • WOW Dünya Kadınlar
  • Halfeti Koku Festivali
  • 24 Hours of İstanbul

Stage Box, Volkswagen Arena’da gerçekleşecek. Rock müzik temalı olan bu konser, rock müzik efsanelerini ağırlayacak.

WOW Dünya Kadınlar, kadınların günlük hayatta karşılaştığı zorlukları göstermek ve onları desteklemeyi amaçlıyor. Bu etkinlik yalnızca Türkiye’de değil birçok ülkede yapılıyor.

Halfeti Koku Festivali güzel kokulara sahip olan bitkilerin tanıtılması ve bölgenin turist çekmesini hedefliyor. 2021 yılında festivale online katılabildik.

24 Hours of İstanbul, İstanbul’un 24 saatini elektronik müzik üzerinden anlatmayı planlayan ve şehrin ruhunu yansıtıyor. Her saat başı farklı bir DJ ile 24 saat kesintisiz müzik dinlemenin mümkün olacağı bir etkinlik planlanıyor.

2022 İstanbul Film Festivali

2022 Nisan Ayında Gerçekleşecek Festivaller

  • Online Wellness
  • İstanbul Film

Online Wellness alanında uzman kişiler beslenme, sağlıklı yaşam ve spor temalı sunumlar yapıyor.

İKSV’nin internet sitesi üzerinden bu etkinlik içerisinde yerli yabancı birçok filmi izleyebileceğiz.

2022 türkiye festivalleri big burn festivali (1)

2022 Mayıs Festivalleri

  • Big Burn İstanbul
  • Uluslararası Ankara Caz Festivali
  • Devlet Tiyatroları Adana Tiyatro Festivali

Big Burn İstanbul kamp ve müziği birleştiren programıyla dikkat çekiyor. Elektronik müzik temalı olan bu etkinliğe çok sayıda ünlü DJ katılım sağlayacak.

Uluslararası Ankara Caz Festivali Bilkent Station Festival Alanında gerçekleşecek. Bu festival Türkiye’nin köklü festivallerinden birisi olarak 26. defa düzenlenecek.

Devlet Tiyatroları Adana Tiyatro Festivali, tiyatro sanatına değer katan ustaların tanıtılması ve tiyatro dolu birkaç gün geçirilmesini planlıyor.

2022 türkiye festivalleri Doğal Yaşam Festivali (1)

2022 Haziran Ayı Türkiye’deki Festivaller

  • Doğal Yaşam Festivali
  • Big Fest
  • Magic Break

Doğal Yaşam, Kemerburgaz Kent Ormanında gerçekleşecek. Psikologlar, nefes koçları ve ayrıca alanında uzman kişiler festivalde bir araya geliyor.

Big Fest birbirinden farklı ve özel sanatçıların sahne alacağı bir organizasyon. Bu yıl beşincisi gerçekleşiyor.

Magic Break Antalya’da düzenlenecek. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri bu festivalde bir araya geliyor.

2022 türkiye festivalleri Uluslararası İstanbul Vegfest

2022 Temmuz Ayı Festivalleri

  • Uluslararası İstanbul Vegfest

Vegan yaşam tarzıyla ilgili misiniz? Festival, alanında uzman kişilerin konuşmaları, sunumları ve atölyeleriyle katılımcılarını karşılayacak. Aynı zamanda birçok konser yapılması planlanıyor.

2022 Türkiye Festivalleri Kanyon ve Doğa Sporları Festivali (1)

2022 Ağustos Türkiye Festivalleri

  • Fethiye Müzik Festivali
  • Kanyon ve Doğa Sporları Festivali

Fethiye Müzik, lokasyon olarak Aksazlar Koyu mevkiinde gerçekleşiyor. Türkiye’nin popüler sanatçılarının konserler vereceği bu etkinlik bir sahilde düzenlenecek.

Avrupa’nın En İyi Müzik Festivalleri içeriğine de bakın!

Pınarbaşı’nda gerçekleşecek Kanyon ve Doğa Sporları Festivali, doğa sporu tutkunlarını buluşturmayı planlıyor.

2022 Türkiye Festivalleri Uluslararası Kadın Yönetmenler Kısa Film Festivali

2022 Eylül Ayında Gerçekleşecek Festivaller

  • Başka Sinema Ayvalık Film Festivali
  • Uluslararası Kadın Yönetmenler Kısa Film Festivali

Başka Sinema dünya sinemasından örneklerle, alanında uzman kişilerin sunumlarıyla geçecek.

Uluslararası Kadın Yönetmenler Kısa Film Festivali kadın yönetmenleri desteklemek amacıyla yapılıyor.

2022 Türkiye Festivalleri Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali

2022 Ekim Türkiye Festivalleri

  • Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali

Bu etkinlikte Türkiye’yi uluslararası arenada temsil eden sanatçılar ödüller alacak.

2022 Türkiye Festivalleri Orhangazi Zeytin Festivali

2022 Kasım Ayı Festival Programı

  • Orhangazi Zeytin Festivali

Türkiye’nin köklü etkinliklerinden birisi! Bu yıl 44. kez düzenlenecek.

2022 Türkiye Festivalleri Uluslararası Balkan Müzik Festivali

2022 Aralık Ayı Festivalleri

  • Uluslararası Balkan Müzik Festivali

Edirne Büyük Sinagogu’nda sergiler ve ayrıca konserler üzerinden halka açık bir şekilde düzenlenecek.

Bu içerikte Türkiye en iyi 10 festival ve 2022 yılında Türkiye’de düzenlenecek olanları derledik. Zamanın ruhunu yaşamak üzere katılmanızı öneriyoruz.

Türkiye’yi Keşfederken Yolcu360 Yanınızda!

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

Yorum ekle