Yolcu360 Blog
alaçatı ot festivali görselleri

Türkiye’de Yapılan Yemek Festivalleri

Yemek festivaline mi gitmek istiyorsunuz, sizin için tatil en çok da yeni yemekler denemek mi…İşte Türkiye’de yapılan yemek festivallerinin en lezzetlileri:

Türkiye’de Yapılan Yemek Festivalleri

Ülkemiz coğrafyasındaki çeşitlilik, tarih boyunca kültürel çeşitliliği de etkilemiş ve kimi zaman karma kimi zaman özgün kültürlere dayanan bir yelpaze ortaya çıkmış. Anadolu’nun lezzetleri de bu karmalıktan ve özgünlükten nasibini bolca almış. Birçok yörenin kendine has mutfağı olduğu ve bu mutfak kültürlerinin ülke hatta dünya çapında ünü olmuş. Peki, Türkiye yemek festivalleri hangileri?

alaçatı ot festivali görselleri

Alaçatı Ot Festivali

Çeşme’nin Alaçatı beldesinde her yıl Nisan ayında yapılan festivalin kapsamı adından da anlaşılabileceği gibi, Ege Bölgesine ait yemeklik otlardır. Binlerce bitki türüne ev sahipliği yapan ülkemizde bu tip bir festivalin yapılması keyifli. Festival boyunca atölye çalışmaları, yemek yarışmaları ve otları doğada bulabilmeyi amaçlayan doğa yürüyüşleri yapılıyor. Yemeğe, gezmeye, keşfetmeye, doğaya meraklıysanız Alaçatı Ot Festivali çok hoşunuza gidebilir. Festival için İzmir Adnan Menderes havalimanından araç kiralayarak yaklaşık 50 dakikada Alaçatıya ulaşabilirsiniz.

Ciger Festivali

Edirne Ciğer Festivali

İsmi biraz garip olmakla birlikte, hem eğlenceli hem de damak tadına hitap eden bir festivaldir. Uluslararası niteliğe sahip olan festival her yıl Mayıs ayında yapılıyor. Bando kısmına takılmayın, onun asıl amacı Edirne turizmini canlandırmak. Asıl önemli olan Edirne’nin medar-ı iftiharı tava ciğeri. Festival süresince enfes tava ciğerinin tadına bakarken, yerli ve yabancı bandolarla eğlenebilme, yarışma ve etkinliklere katılabilme şansınız bulunuyor.

Tekirdağ Kiraz Festivali

Tekirdağ Kiraz Festivali

1962 yılından bu yana düzenlenen festivalin adı başlarda Kiraz Cümbüşü’ymüş. Zaman içerisinde Kiraz Festivali adını alan etkinlik, sergiler, gösteriler, konserler ve yarışmalar gibi pek çok artıya sahip. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde düzenlendiğini de belirtmeden geçmeyelim.

Manisa Mesir Macunu Festivali

Manisa Mesir Macunu Festivali

Neredeyse 500 yıldır yapılan bir gelenek olan mesir macunu dağıtımı uzun yıllardır festival havasında geçiyor. 41 çeşit baharatın karıştırılmasıyla elde edilen macunu, nevruz günü yiyen kişinin yıl boyu hastalanmayacağı inancı üzerine kurulu olan festivalde sergiler, gösteriler, konserler gibi etkinlikler de yar alıyor. Manisa Mesir Macunu Festivali’ne gitmeye niyetlendiğinizde Mart ayında olup nevruzu kaçırmadığınızdan da emin olmanızı öneririz.

Gümüşhane Kuşburnu Pestili Festivali

Gümüşhane Kuşburnu Pestili Festivali

Her yıl Temmuz ayında, Gümüşhane Belediyesi tarafından düzenlenen festival, ülkemizin ilk ve tek uluslararası hasat festivalidir. Eğlenceli bir kortej eşliğinde başlayan festival boyunca halk konserleri, folklor gösterileri ve yöresel yemek yarışmaları yapılıyor.

Yemek Festivallerini Gezmek

Bahsettiğimiz festivaller ülkemizdeki yöresel tatların öne çıkarıldığı etkinlikler olduğu için, fırsat bulduğunuzda zaman ayırıp göreceğinizi umarız. Giriş ve katılımların ücretsiz olduğu festivallerde eğlenceli etkinliklerin yanında Anadolu’nun yöresel lezzetlerle örülü tarihinin kokusunu da içinize çektiğinizi hissedeceğinize eminiz.

Yorum ekle