Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’de Sakin Tatil Yapılabilecek Yerler

Türkiye’de Sakin Tatil Yapılabilecek Yerler

Koronavirüs tehlikesi henüz geçmediği için bu yaz da tatil rotalarını sakin yerler süsleyecek. Hem deniz hem doğa ile iç içe, bol bol temiz hava alabileceğiniz, kalabalıktan uzak tatil yerlerine birlikte göz atmaya ne dersiniz? Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak sessiz ve huzur dolu bir tatil yapmak için yola çıkmaya ne dersiniz? 🙂

Türkiye’de Sakin Tatil Yapılabilecek Yerler

  • Assos

Kuzey Ege’nin sakin tatil cennetlerinden biri olan Assos huzurlu atmosferiyle ziyaretçilerine muhteşem bir tatil deneyimi vatediyor. Büyük şehirlerin kalabalığından sıyrılıp kafa dinlemek için ideal yerlerden biri olan Assos Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı. Tarihi limanı ve taş evleriyle ünlü Assos denizden 200 metre yükseklikte yer alan Assos Antik Kenti ile de öne çıkıyor. Unutulmaz bir manzaraya şahit olmak isterseniz antik kenti gün batımına yakın saatlerde gezmenizi öneririm. Kadırga Koyu, Sivrice Koyu, Sokakağzı Assos’un en sakin köşeleri arasında. Tüm gün deniz ve güneşin tadını çıkarabilir, akşam nefis deniz ürünleri ve Ege mezeleri ile mide şöleni yaşayabilirsiniz.

Assos Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

  • Gökçeada

Bozcaada’nın aksine sakinliğini her daim koruyan Gökçeada’da keyifli bir tatil sizleri bekliyor. Ülkemizdeki sakin kentlerden (Cittaslow) biri seçilen Gökçeada her daim esintili havasıyla yazın bunalmadan tatil yapabilme imkanı sunuyor. Adanın popüler gezi durakları arasında Rum köyleri ilk sırada yer alıyor. Zeytinliköy, Kaleköy ve Tepeköy’ün tarihi sokaklarında fotoğraf turuna çıkabilir, köy kahvesinde adanın meşhur sakızlı muhallebisinin tadına bakabilirsiniz. Dalış yapmayı seviyorsanız Türkiye’nin ilk ve tek sualtı milli parkının Gökçeada’da bulunduğunu hatırlatmak isterim. Aydıncık Koyu, Laz Plajı, Yıldızkoy, Gizli Liman, Marmaros denize girebileceğiniz en güzel plajlar arasında.

Gökçeada Gezi Rehberi için tıklayınız.

  • İğneada

İstanbul’a yakınlığı ile hafta sonu tatili için ideal rotaların başında gelen İğneada eşsiz bir doğaya sahip. Türkiye’nin en büyük longoz ormanlarından biri olan İğneada Longoz Ormanları doğa tutkunlarını mest ederken yeşilin binbir tonunu gözler önüne seriyor. Ormanda keyifli bir yürüyüş sonrası Mert Gölü’nde kano turu yapabilir, eşsiz doğa fotoğrafları çekebilirsiniz. Kilometrelerce uzunluktaki İğneada Plajı yaz aylarında deniz tutkunlarını ağırlarken Beğendik Köyü, Limanköy, Kıyıköy ve Dupnisa Mağarası görülmeye değer yerlerin başında geliyor.

İstanbul araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Tatilde Kafa Dinlemek İsteyenler İçin Önerilen Yerler

  • Dalyan

Muğla’da doğa ile tarihin iç içe geçtiği sakin bir tatil durağı Dalyan. Ege ile Akdeniz’in buluşma noktasında yer alan Dalyan gezip görülecek yerler bakımından son derece zengin. Antik çağda önemli liman kentlerinden biri olan Kaunos Antik Kenti Dalyan gezinizin ilk durağı olabilir. Müzekart ile ücretsiz ziyaret edebileceğiniz antik kentin akropol ve tiyatrosu korunarak günümüze gelebilmiş. Likya Kaya Mezarları Dalyan’da görülmesi gereken tarihi noktalardan biri. Kaya mezarlarını en iyi şekilde görmek ve fotoğraflamak için tekne turuna katılmanızı öneririm. Sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın en güzel plajlarından biri olarak kabul edilen İztuzu Plajı 4.5 kilometrelik sahili ile muhteşem bir doğa harikası. İster aracınızla isterseniz tekne ile ulaşım sağlayabileceğiniz İztuzu Plajı aynı zamanda caretta carettaların yumurtlama alanı olduğu için özel önlemlerle korunuyor.

 Muğla Dalaman Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Köyceğiz

Muğla’nın popüler tatil beldelerinden sıkılanlar için sakin ve huzurlu havasıyla öne çıkan Köyceğiz Marmaris’e yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Tablo gibi manzarasıyla ziyaretçilerini büyüleyen Köyceğiz Gölü tatlı su gölü. Gölde tekne gezisinin yanı sıra motorsuz su sporları da yapılabiliyor. Pırıl pırıl suyuyla deniz tutkunlarını ağırlayan Ekincik Koyu ile tarihi binlerce yıl öncesine dayanan Sultaniye Kaplıcaları Köyceğiz’e gelmişken uğramanız gereken rotalar arasında. Yaz aylarında serinliği ile tercih sebebi olan Yuvarlakçay’a uğrayabilir, Sandras Dağı’nın eteğindeki Gökçeova Gölü’nde piknik yapabilirsiniz.

 

Yorum ekle