Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’de Kamp Yapılabilecek 5 Adres

Türkiye’de Kamp Yapılabilecek 5 Adres

Bahar yaklaşıyor, doğa uyanıyor. Baharda doğada olmak gibisi yok. Arabanıza atlayıp, dağ bayır, dere tepe gezenlerdenseniz eğer sizin için hazırladığımız bu yazı ilginizi fazlasıyla çekecektir diye düşünüyoruz. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Türkiye’de kamp yapılabilecek 5 adres için yola çıkmaya ne dersiniz? Türkiye’nin en güzel kamp alanlarından derlediğimiz bu seçkinin, size yeni bir rota belirleyebilmesi umuduyla…

Türkiye’de Kamp Yapılabilecek 5 Adres

  • Köyceğiz Gölü / Sultaniye Köyü – Muğla

Köyceğiz Gölü’nün hemen güney batı kıyısında sessiz sakin bir köy hayal edin! Yeşillikler içinde, doğanın göbeğinde… Köyün göl ile olan kıyısında da derme çatma, salaş bir kamp alanı. Köyün yerlileri tarafından işletilen kamp, belki de ülkemizdeki en iyi kamp alanlarından birisi. Durgun Köyceğiz Gölü manzarasıyla bütünleşen olağanüstü bir doğal ortam. Ailecek kafa dinleyebileceğiniz, özellikle çocuklarınızı doğa ile tanıştırmak isteyebileceğiniz bir yer burası. Yemek işini de düşünmeyin, zira, kamp alanında bir restoran da mevcut.

Dalaman Havaalanı araç kiralama seçenekleri ile kiralayabileceğiniz araçla, D550 ve D400 karayollarını kullanarak, Köyceğiz üzerinden 1 saatte gidebileceğiniz mesafede olan bu kamp alanını mutlaka denemelisiniz.

  • Yedigöller / Bolu

Yedigöller’e hala gitmediniz mi? Eğer kampçılığa yeni başlıyorsanız en doğru yerlerden biri burası olabilir. Muhteşem doğa manzarası içerisinde, resim inceliğiyle yapılmış gibi duran Yedigöller, doğanın kalbinde bir tatil vaadediyor. Restoran, büfe, market gibi seçeneklerinizin olmadığını bilerek hazırlıklı gitmenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü modern dünya ile bağlantılı bulabileceğiniz sadece 3 şey mevcut; temiz su, tuvaletler ve aydınlatma. Piknikçiler için yapılmış tahta masalar ve doğal taşlar ile yapılmış, ateş yakabileceğiniz yerler dışında doğa ile başbaşasınız.

Yedigöller Milli Parkı’na en yakın havalimanı Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı. Eğer bölgeye havayolu ile gelecekseniz Kocaeli Havalimanı araç kiralama seçenekleriyle E80 karayolunu kullanarak 2 saat 40 dakikalık bir sürede parka ulaşabilirsiniz.

İyi bir Kamp Yapmak İçin İpuçları

Türkiye’nin En Güzel Kamp Alanları

  • Ada Kamp Alanı / Cunda Adası – Ayvalık

Hep bilinen ama tatil planlarında çoğunlukla gözardı edilen yerlerden biri olan Ayvalık’ın Cunda Adası en temiz denizine sahip yerdedir. Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın içinde olmasından dolayı zarar görmemiş, tahrip edilmemiş bir doğada, güzel bir kamp deneyimi vaadeder. Çadır ya da karavan kampı yapabileceğiniz gibi, ahşap bungalov ya da çekme karavandan bozma odalarda konaklama şansınız da mevcut.

Edremit Koca Seyit Havaalanı’ndan, E87 karayolunu kullanarak, Ege manzarası eşliğinde yapacağınız 40 dakikalık bir yolculukla Ada kamp alanına ulaşabiliyorsunuz.

  • Kabak Koyu / Fethiye – Muğla

Doğallığın bozulmadığı kamp alanlarından biridir Kabak Koyu. Son yıllarda popülaritesinin artmış olmasına rağmen alınan önlemlerle, doğa ile uyumlu halde kalması sağlanmış. Yemyeşil alanların denizle buluştuğu noktada birçok kamp alanı mevcut. Hatta kampçılar için özel tasarlanmış bir koy gibi de düşünebilirsiniz burayı. Çadırda kalmak iztemezseniz bungalov seçeneğiniz ve butik otel tarzından bazı işletmeler de mevcut. Ama doğaya yakın olmak istiyorsanız, hiç düşünmeden çadırda kalmalısınız. Muhteşem doğa manzarası ile ailecek güzel bir kamp deneyimi yaşatacaktır size Kabak Koyu.

Bu güzel kamp alanına ulaşmak için Dalaman Havaalanı’ndan kiraladığınız araçla, D400 karayolunu kullanarak, Fethiye ve Ölüdeniz rotasını izlemeniz yeterli.

  • Dedegöl Dağı / Isparta

Alternatif ve pek bilinmeyen bir yerde kamp yapmak isterseniz bulabileceğiniz en güzel yer sanırız Dedegöl Dağı kamp alanı olacaktır. Tamamen doğal ve el değmemiş bir alan burası. Çadırınızı ya da karavanınızı istediğiniz herhangi bir yere kurabilirsiniz. Ama kampınızın çeşmeye yakın bir yerde olmasının avantaj sağlayacağını unutmayın. Özellikle doğa yürüyüşçüleri ve dağcılar tarafından tercih edilen bir bölge olan Dedegöl Dağı, olağanüstü ormanları, yemyeşil alanları ve sizi hayallere sevk edecek manzaralarıyla, ailenizi alıp gidebileceğiniz enfes bir yer. Denemenizi öneririz.

Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’ndan D330’u kullanarak doğuya, Beyşehir gölüne doğru yapacağınız 2 saatlik bir yolculukla ulaşabilirsiniz.

Kamp yapmak üzere varacağınız şehirde araç kiralama yapmak üzere yolcu360.com üzerinden fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. yolcu360.com araba kiralama yapmak istediğiniz bölgedeki rent a car ofislerinin araç müsaitliklerini ve fiyatlarını ekranınıza listeler. Böylece hem çok kolay hem de çok hızlı bir biçimde oto kiralama sürecini tamamlayabilirsiniz. Üstelik rent a car fiyat karşılaştırması yapabildiğiniz için en avantajlı çözüme ulaşmanız da mümkün olur.

İlk Defa Kamp Yapacakların Alması Gerekenler için tıklayınız.

1 yorum