Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > İlginç bilgiler > Türkiye’de Çekilen Filmler / Türkiye’de Çekilen Yabancı Filmler

Türkiye’de Çekilen Filmler / Türkiye’de Çekilen Yabancı Filmler

Türkiye, son zamanlarda film endüstri sektörünün en gözde yerlerinden biri. Türkiye, hem oryantalist havası hem de kültürel zenginliği sayesinde birçok Hollywood filmi için popüler bir yer haline geldi. Türkiye’de çekilen yabancı filmler, ülkemiz için de avantaj sağlamakta. Türkiye’nin sayısız güzelliği bu sayede dünyaya tanıtılmakta ve birçok turistin ilgisini çekmekte. Peki ya bizim? Bazen kendi ülkemizin eşsiz ve az bilinen güzelliklerini filmlerde görüp, buraya ufak bir gezi mi düzenlesek diye düşündüğümüz olmuyor mu? Öylese, Türkiye’de çekilen filmler yazımıza göz atıp, araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak kendinizi hem bu film sahnelerinin içerisine yerleştirmeye hem de yeni yerler görmeye ne dersiniz?

Türkiye’de çekilen filmler

  • The Rebound – Bart Freundlich / 2009

Catherine Zeta-Jones ve Justin Bartha‘yı başrolde gördüğümüz The Rebound filmi, New Yorklu bir kadın hakkında. Sandy isimli New York’lu kadın, eşinin kendisini aldattığını öğrenir ve hayatına bekar bir anne olarak devam etmeye karar verir. Ancak hayat beklediği gibi gitmez ve aşk kapısını çalar. Sandy’nin kalbini yeniden bir başkasına açmasını konu edinen filmin bir kısmı İstanbul’da geçmekte.

Hatta filmin sonlarında  Ortaköy’de geçen sahneye Saadet Işıl Aksoy‘da dahil oluyor. Türkiye’de çekilen filmler arasında  romantik komedi türünde olan filmi mutlaka izlemeniz gereken filmler listenize eklemenizi öneririz. İstanbul araç kiralama olanaklarına bakarak, siz de konforlu bir ulaşım sayesinde Ortaköy’de sevdiklerinizle vakit geçirebilirsiniz.

  • L’empire des loups ( Empire of the Wolves ) – Chris Nahon / 2005

Türkiye’de çekilen filmler arasında olan Kurtlar İmparatorluğu, Türkiye’yi oryantalist bir bakış açısı ile yansıtmakta. Film, ünlü Fransız yazar Jean-Christophe Grangé’nin polisiye türünde olan aynı adlı romanından uyarlanmış. Dedektif rolünde olan Jean Reno, Türk mafyası arasındaki mücadeleyi konu alan sahne Kapadokya’da çekilmiş. Filmin hayranları, Nevşehir araç kiralama olanaklarını inceleyerek Kapadokya gezi turu için yola çıkıp filmin çekildiği yerleri yakından görebilirler.

  • Hitman – Xavier Gens / 2007

Hitman, Türkiye’de çekilen filmler arasında ayrı bir yere sahip. Çünkü film, bilgisayar oyunundan sinemaya uyarlanmış. Çoğunlukla film sahneleri Bulgaristan’da geçse de, can alıcı sahnelerinden birkaçı İstanbul’da çekilmiş. Filmin konusu ise Interpol ve Rus ordusu arasında kalan Agent 47 isimli tetikçi üzerinden ilerlemekte. Siz de İstanbul’un egzotik ve tarihi yanlarını keşfetmek istiyorsanız, İstanbul’da gezilecek müzeler ile başlayarak adım atabilirsiniz.

  • Sniper: Ghost Shooter – Don Michael Paul / 2016

Film, Türkiye’de çekilen filmler arasında ayrı bir özelliğe sahip. Çünkü film, video formatında yayınlanmış. Filmin konusu ise iki tetikçinin Gürcistan’da ki bir petrol boru hattını Arap teröristlerden korumakla görevlendirilmesi. Filmin bazı çatışma sahneleri Türkiye’de çekilmiş. Türkiye gerçekten çok değişik bir atmosfere sahip. Sizde Türki’yi gezip, keşfetmek isterseniz Türkiye’deki kaleleri gezmekle başlayabilirsiniz.

Türkiye’de çekilen yabancı filmler

  • Ghost Rider: Spirit of Vengeance- Mark Neveldine & Brian Taylor / 2011

Türkiye’de çekilen filmler arasında bulunan Ghost Rider: Spirit of Vengeance’ın ilk filmi 2007 yılında çekilmişti. 2. film ise 2011 yılında Kapadokya’da çekildi. İlk filmin konusu, Johnny Blaze isimli karakter şeytanla bir anlaşma yapar ve Ghost Rider olarak bilinen tehlikeli motorcuya dönüşür. İkinci filmde ise karakter bu durumdan kurtulmak için tekrar şeytan ile yeniden karşı karşıya gelir.

Skyfall – Sam Mendes / 2012

Film, İstanbul, Adana ve Fethiye’deki çekimleri ile o günlerde oldukça ses getiren Hollywood projesi olarak günlük yaşantımızda yer edinmişti. Skyfall, Türkiye’de çekilen filmler arasında olan bir Bond filmi. Filmin açılış sahnesi, James Bond’un Kapalıçarşı’nın çatısında motosikletli bir şekilde mücadele içerisinde başlamakta. Filmin geçtiği sahnelere tanıklık etmek isterseniz Adana araç kiralama imkanlarımıza bakabilir ve Adana tarihi yerler yazımızı inceleyerek bir kültür turuna çıkabilirsiniz.

  • Inferno – Ron Howard / 2016

Türkçesi Cehennem olarak bilinen film, 2013 yılında Dan Brown’un kaleme aldığı aynı adlı romanından uyarlanmış. Amerikan filmi olmasının yanı sıra gerilim türünde. Melekler ve Şeytanlar’ın devamı olan filmin bazı sahneleri, Yerebatan sarnıcı içerisinde çekilmiş. Filmi izledikten sonra İstanbul tarihi yarımada turuna çıkmak isteyeceksiniz.

Yabancı filmler

  • The Two Faces of January – Hossein Amini / 2014

Patricia Highsmith‘in The Two Faces of January romanı üzerinden senaryolaştırılan film, ABD’li bir çiftin Yunanistan ziyareti ve onların rehberliğini yapan Rydal hakkında. Amerikan-İngiliz-Fransız ortak yapımı olan film, gerilim türünde. Hossein Amini tarafından yönetilen filmin kadrosu içerisinde Yiğit Özşener, Okan Taş ve Mehmet Esen gibi Türk oyuncular da yer almakta.

  • Te Wu Mi Cheng ( The Accidental Spy ) – Teddy Chan / 2001

Türkiye’de çekilen filmler arasındaki tek komedi filmi. Hong Kong yapımlı bir Jackie Chan filmi de diyebiliriz. Film önce Kore daha sonra Türkiye’de geçen bir dizi absürt olayı anlatmakta. Hamamda keselenen ve Kapalıçarşı’nın çatısında peştemalli bir şekilde koşan Jackie Chan’i görünce gülmenizi durduramayacaksınız.

Yorum ekle