Yolcu360 Blog
Türkiye road trip rotaları, türkiye araba turu, otobanda manzaraya karşı araba sürmek
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye Road Trip Rotaları I. Bölüm: Selçuk – Fethiye ve Adana – Mardin

Türkiye Road Trip Rotaları I. Bölüm: Selçuk – Fethiye ve Adana – Mardin

Mutlaka denemeniz gereken 2 road trip rotası sizi unutulmaz bir deneyim yaşamaya çağırıyor. Bu çağrıya kulak verin ve muhteşem bir yolculuğa adım atın. Ancak yola çıkmadan road trip hazırlığı yapmayı da unutmayın. İşte road trip öncesi dikkat edebilecekleriniz:

Road Trip Öncesi Dikkat Edilecek Şeyler

  • Rota seçimi kadar yol arkadaşınızla uyumunuzun da önemli olduğunu unutmayın. Arkadaşınızla yolculuktan beklentilerinizin aynı olduğundan emin olarak yola çıkın.
  • En güzel saatlerinizin plan yapmakla geçmemesi için yola çıkmadan önce road trip ile gezilecek yerler listesi hazırlayın.
  • Bir yolculuğun olmazsa olmazı elbette müzik seçimi. Yolculuğu keyifli kılacak bir playlist hazırladığınızdan emin olun.
  • Artık neredeyse her zaman kredi kartı kullanıyoruz. Ancak yine de özellikle küçük yerlerde nakit ihtiyacınız olabileceğini de unutmayın.
  • Kendi aracınızla yola çıkacaksanız araç bakımını yaptırın. Araç kiralayacaksanız konforlu bir yolculuk yapmanızı sağlayacak bir araç seçin.
  • Trafiğe takılmamak için milli bayram gibi yolun kalabalık olduğu tarihleri seçmemeye dikkat edin. Tüm günün size kalması için de sabah erken yola çıkmaya özen gösterin.
  • Araç içinde atıştırmalık bulundurun ve uzun yolda sağlıklı kalmak için egzersiz molaları verin.

Road trip hazırlıklarını öğrendiniz. Şimdi sıra Türkiye’nin en güzel road trip rotaları arasından seçim yapmakta. Bu seçimi yapmak için bilgi edinirken Ege Road trip rotalarına sıkça raslayabilirsiniz. Ne de olsa Ege yaz mevsiminin favori yerleri arasında açık ara önde gidiyor. Ancak herkesin kalbinin Ege’de kalmadığını da biliyoruz. Bu nedenle road trip tavsiyelerini hazırlarken bir de farklı zevklere özel rota belirledik. İşte uzun yolculuk yapılacak en iyi güzergahlar:

türkiye road trip rotaları, selçuk fethiye arabayla nasıl gidilir, sürücü, şoför, uzun yol, otoban manzarasıSelçuk – Fethiye Rotası: Türkiye Road Trip Rotaları

Selçuk – Fethiye arası 283 km. Ancak biz bu rotaya birkaç durak ekleyerek daha keyifli ve uzun bir yolculuk yapmanızı istiyoruz. Dilerseniz önce tüm destinasyonlara bakalım. En yakın şehir merkezi olan İzmir’den yola çıktığınızı varsayarsak Selçuk’a 79 km’de varacaksınız. Selçuk’tan başlayan yolculuğa sırasıyla şu durakları ekleyebilirsiniz: Kuşadası, Akbük, Milas, Akyaka, Fethiye.

İzmir’den Selçuk’a Araba Yolculuğu: Türkiye’de Road Trip Rotaları

Henüz görmediyseniz Selçuk’ta mutlaka Efes Antik Kentini gezin. ‘Vaktim bol, tüm güzellikleri göreyim’ derseniz de Şirince köyüne uğrayın. Ardından Selçuk Pamucak plajında serinleyebilir ya da hakkınızı 2. road trip durağı Kuşadası’na saklayabilirsiniz. Selçuk – Kuşadası arası 21 km. Kuşadası’nın meşhur plajlarında denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Tabii kendinizi Zeus mağarasının serin sularına bırakmayı da seçebilirsiniz.

Bir sonraki durak Didim, Akbük ile  Kuşadası arasında 73 km var. Akbük deniz ve yeşile doyacağınız bir mekan. Kamp yapmayı düşünüyorsanız da burada geceleyebilirsiniz. Akbük’ten sonra önünüzde Milas’a doğru 45 km’lik bir yol uzanıyor. Milas’ın iç kısımlarında Ege’nin en sıcak köylerini gezebilir ve tarihi eserleri görebilirsiniz. Kıyı kesimlerinde ise muhteşem koylarında yüzebilirsiniz.

Şimdi ise Muğla’nın güneyine doğru iniyoruz. Milas ile Akyaka arası 91 km. Akyaka’da tekne turu yapabilirsiniz. Ayrıca plajlarında serinleyebilir ve Azmak nehri kenarında keyifli bir yemek yiyebilirsiniz. Son durak yani Fethiye ile Akbük arası ise yolculuğun en uzun rotası tam 101 km. Fethiye Ölüdeniz’e mutlaka gideceğinizi tahmin ediyoruz. Çok daha fazlasını keşfetmek için de Fethiye Gezi Rehberi yazımızı okuyabilirsiniz.

türkiye road trip, araba yolculuğu, uzun yolAdana – Mardin Rotası: Türkiye Road Trip Rotaları

Ege rüzgarını geride bıraktık. Bu sefer sizi daha sıcak bir coğrafyaya davet ediyoruz. Çoğumuzun merak ettiği, hep aklının bir köşesinde olan yerlere: Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin. Bu, hem gurmelere hem de tarih meraklılarına özel bir road trip rotası. Adana – Mardin arası 595 km.

Önce ilk durak olan Adana’dan başlayalım. Adana’da Anavarza Antik Kenti, Yılankale, Misis Antik Kenti, Ulu Camii ve Magarsus Antik Kenti’ni görebilirsiniz. Elbette bunlar Adana’nın gezebileceğiniz yerlerinden sadece birkaçı. Uzun bir Adana şehir gezisine lezzet durağı da eklemeden şehirden ayrılmayın. Adana’nın en iyi lokantalarını öğrenmek için Adana Restoranları yazımızı okuyabilirsiniz.

Yolculuğun ikinci durağı Gaziantep ile Adana arası 252 km. Gaziantep, hem gastronomik hem de tarihi açıdan sizi tatmin edecek bir şehir. Gaziantep’te gezebileceğiniz yerler saymakla bitmez. Biz mutlaka görmeniz gereken bir kaç yeri not düşelim. Zeugma Mozaik Müzesi, bakırcılar çarşısı, Gaziantep kalesi, Zincirli Bedesten ve Naip Hamamı bunlardan bazıları. Elbette Gaziantep baklavası, katmer ve küşleme yemeden buradan ayrılmayın.

Şanlıurfa’dan Mardin’e Arabayla Nasıl Gidilir?

Sırada Güneydoğu’nun en güzel illerinden Şanlıurfa var. Gaziantep – Şanlıurfa arası 151 km. Şehrin sokaklarında gezdikten sonra Balıklıgöl’ü görebilirsiniz. Göbeklitepe, Harran, Halfeti, Urfa Kalesi ve Germuş Kilisesi’ni de gezebilirsiniz. Urfa ciğeri de yediyseniz artık yola koyulma zamanı.

Göbeklitepe Nerede? Göbeklitepe Turu Hakkında Her Şey (2022 Bilgileriyle)

Göbeklitepe nerede? Göbeklitepe turu hakkında bilgileri şimdi keşfedin. Tarihi, hikayesi ve tüm önemiyle adeta göz kamaştırıyor. Dünyanın en eski tapınağı hakkında sarsıcı bilgiler edinmeye ve bu büyülü yeri bizlerle gezmeye hazır mısınız? Eğer cevabınız evetse tarihin sıfır noktasına yolculuğa çıkıyoruz! İçindekiler1 Göbeklitepe Tarihi2 Göbeklitepe’nin Önemi3 Göbeklitepe UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde4 Göbeklitepe Nerede? Nasıl Gidilir?5 […]

Adana Kebap Yenecek Yerler / Adana Tarihi Yerler

Adana Kebap şüphesiz ülkemizin sahip olduğu en iyi lezzetlerden biri… Hele bir de Adana’da yapılan kebaba doyum olmaz. Adana kebap malzemeleri ile nasıl bir lezzetin ortaya çıktığıyla ilgili ipuçlarını da veriyor. Adana kebap yapımı zahmetli olsa da işin ustaları için o kadar da zor değil.  Adana kebap nerede yenir? Adana’daki en iyi kebapçılar hangileri? Bu yazımızda […]

Mardin Taş Evler / Mardin sokaklarını keşfedin!

Mardin taş evler ülkemizin dünya vitrininde sergilenen en güzel noktalarından biri. Mardin sokakları hem tarihi dokusu hem de kültürel zenginlikleriyle kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında. Araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, İhtişamıyla gözlerinizi alacak Mardin’i sizler için yazarımız Elif Omput gezdi gördü ve yazdı… Merhaba gezi tutkunları bugün size bendeki yeri diğer 80 ilimizden bambaşka olan Mardin’i anlatacağım. […]

Şanlıurfa Mardin arası 200 km. Umarız Mardin için de gezi planınızda yeterince zaman ayırmışsınızdır. Mardin, sokaklarında kaybolacağınız, eserleri ile büyüleneceğiniz bir şehir. Taş mimariye sahip Mardin evlerinde bir gece konaklamanızı ve şehri doyasıya yaşamanızı öneririz. Mardin’de gezebileceğiniz yerler ise; Mor Gabriel Manastırı, Zinciriye Medresesi, Mardin Kalesi, Deyrulzafaran Manastırı, Kasımiye Medresesi ve Dara Mezopotamya Harabeleri.

Gelelim ¨Mardin’de ne yenir?¨ sorusunun cevabına. Mardin yöresine özel lezzetlerden bazıları; kibbe dolması, kaburga dolması, kiliçe ve dobo. Mardin, kahve tutkunlarını da mutlu eden bir şehir. Mardin’de mırra, menengiç, dibek ve süryani kahvelerini tadabilirsiniz.

yolcu360 blog arama bannerRoad trip rotanıza karar verdiyseniz şimdi sıra araç seçiminde. Rahat ve güvenli bir yolculuk yapmanız için Yolcu360 olarak uygun kiralık araç seçenekleri ile yanınızdayız. Ayrıca 1 dakikadan kısa süre içinde kiralık aracınızı rezerve etmek için Yolcu360 mobil uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz.
👇👇
yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle