Yolcu360 Blog

Türk Uçan Araba Projesi: Cezeri 

Türk marka uçan araba var mı? Türkler uçan araba yaptı mı? Uçan taksi ya da uçan otomobil teknolojileri ne zaman gerçekten hayatımıza dahil olacak…Türk uçan araba Cezeri hakkında neler biliyoruz?

Türk Uçan Araba Projesi: Cezeri 

Uçan arabalar, giderek daha fazla gündeme geliyor. Burada uçan araç projelerinin sayısının artması, hemen her markanın bu işe yatırım yapıyor olması büyük bir belirleyici aslında. Diğer yandan uçan araba projelerinde Türkiye nerede sorusu da geliyor akla…

Satışı olan ilk uçan otomobil hakkında bilgi almak için buraya tıklayın!

Türk Uçan Otomobil Hazır!

Baykar Teknik Müdürü (CTO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye’nin ilk milli uçan arabası olacak “CEZERİ”nin prototipini hazırladıklarını duyurdu. Bayraktar, Twitter hesabından Türkiye’nin ilk milli uçan araba projesi “CEZERİ”ye ilişkin paylaşımda bulundu. ( AA – Anadolu Ajansı )

Türk yatırımcılar tarafından desteklenen ve Türkiye’de hazırlanan bir uçan araba projesi var. Projeye Cezeri adı verildi. Tek kişilik uçan otomobil olarak tasarlanan Cezeri, tamamen elektrikli olacak şeklinde bir duyum var ama henüz kesin değil. 

Türk Uçan Oto Cezeri Hakkında Notlar

  • Elektrikli bir uçan araç
  • Tek kişilik
  • Prototipi hazır
  • İlk testleri yapıldı
  • TEKNOFEST’te onu uçarken göreceğiz.
  • Projenin başında Selçuk Bayraktar var.

Gelecek Gökyüzünde!

Bazı şeyle, bugün için çok uzak ya da ütopik gelebiliyor kulağa. Ancak bundan 30 yıl önce herkesin cebin bir telefon olacak, bununla sadece telefon araması değil, arabanın kilidinin açılması, arkadaşlarla sohbet, fotoğraf çekmek, oyun oynamak, film izlemek gibi şeyler de yapılacak denilse kulağa çooook uzak gelirdi. Dolayısıyla gelecek 30 yıl içinde yollarda çok daha fazla elektrikli araba görmemiz ve uçan araba konseptlerinin gökyüzünde belirlemesi de hayal değil. Zaten bunlar sadece hayal olsaydı, dev markalar milyar dolarları bu işlere harcamazdı. Bakınız, bugün TESLA başta olmak üzere Porsche, Mercedes gibi bir çok marka uçan araba projelerine yatırım yapıyor. Ülkemizin de bu konuda bir proje geliştirmesi, çok sevindirici. 

 

Yorum ekle