Yolcu360 Blog
Troya Kalesinin Tarihçesi
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye’deki Tarihi Kaleleri Gezmeye Devam: Troya Kalesi

Türkiye’deki Tarihi Kaleleri Gezmeye Devam: Troya Kalesi

Araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, Çanakkale gezilecek yerler kapsamında Troya kalesini ziyaret etmeye ne dersiniz? Troya kalesinin tarihçesi nedir? Troya kalesi ne zaman yapıldı? Troya kalesini kim yaptırdıTroya kalesi hakkında bilgi arıyorsanız; okumaya devam edin…

Türkiye’deki Kaleler

Türkiye’deki kaleler hangileri? Türkiye’deki kalelerin özellikleri ne…Ülkemiz, gezip görmek ve keşfetmek için dünyanın en zengin kültürlerinden birine sahip. Bu kültürün güzel göstergelerinden biri de kale mimarisi. Türkiye kale mimarisi diye kitaplar bile var çünkü hemen her ilde hatta her ilçede bir tarihi kale var. Biz de bu kalelerin peşine düştük ve sizin için Türkiye’deki Tarihi Kaleler yazı dizisini hazırladık. Gezin, görün, öğrenin, keşfedin ve çocuklarınızla paylaşın. 

Çanakkale Araç Kiralama Fiyatları Nasıl?

Çanakkale merkez araç kiralama fiyatları nasıl? Çanakkale’deki rent a car firmalarının kiralık araç fiyatlarına yolcu360.com ile bakabilirsiniz. Fiyatları karşılaştırarak Çanakkale’de uygun fiyata araba kiralama yapabilirsiniz. Ardından koyları, anıtları, çarşıları ve daha pek çok güzelliğiyle bu güzel kenti gezebilirsiniz. 

Troya Kalesi Hakkında Bilgiler

İlyada’yı yaşamak…

Çanakkale ili merkezi yakınlarındaki Hisarlıktepe höyüğü, Anadolu’nun en önemli yerleşim yerlerindendir. Özellikle tunç devrinde önemli bir merkez olarak beliren yerleşim, güçlü bir kale etrafında gelişmiştir. Muhtmelen bir Beyin yaşadığı kale, sur niteliğinde bir duvar ile çevrelenmiştir. Zamanla büyüyen ve gelişen yerleşimin kalesi büyütülmüş ve etrafındaki yerleşim de bir savunma hattının içine alınmıştır.

Troya Kalesinin TarihçesiÖzellikle MÖ 1700- 1250 civarında inşa edilen ve yaşayan 6. Troya Kalesi ve savunma sistemi çok dikkat çekicidir. İyi işlenmiş taş bloklar üzerinde kerpiçten yükselen kale duvarları 7 metreyi aşmakta; kalenin içinde iki katlı ve özenle inşa edilmiş yapılar bulunmaktaydı.

Miken Aka krallıklarının en güçlü olduğu dönemde yıkılan kalenin Homeros’un meşhur İlyada destanında geçen yerleşim olduğu düşünülmektedir. Bu durumda ören yeri girişinde ziyaretçileri karşılayan kerpiç kısımları zamanla yok olmuş olan surların taş duvarları, İlyada’da etkileyici bir şekilde anlatılan savaşın izlerini taşıyan duvarlardır.

 Çanakkale Havalimanı araç kiralama olanakları için tıklayınız.

Dünyanın En Ünlü Arkeoloğu Tarafından Kazıldı: Heinrich Schliemann

Önemini uzun süre koruyan yerleşim, Roma çağında İlion adıyla anılıyordu. Erken Bizans döneminde terk edilen şehir önemini kaybetmiş ve bir ören yeri olarak günümüze ulaşmıştır. 1870-89 yıllarında Homeros’un destanında anlatılan yerleşimi bulmak isteyen Heinrich Schliemann , Hisarlıktepe’de kazılar yapmış, tunç devrinden Erken Bizans’a kadar devam eden bir yerleşimin yapı kalıntıları bulunmuştur. Ayrıca kazıyı ve ören yerini tüm dünyaya tanıtan değişik dönemlere ait altın takılar ve eşyalar ortaya çıkmıştır.

Çanakkale Truva Antik Kenti gezisi için tıklayınız.

Hazineyi Çaldılar!

Kuzeybatı Anadolu’nun en önemli höyüklerinden biri olan yerleşim, Homeros’un destanı 19. yüzyılda bulunan hazinelerin Türkiye dışına kaçırılması ve yurtdışındaki uzun macerası nedeniyle, Türkiye’nin en çok tanınan ve yatırım yapılan ören yerlerinden biridir. Troya UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınmıştır.

Çanakkale’ye nasıl gidilir?

İstanbul Çanakkale kaç km? İki şehir arası mesafe E84 ve D550/E87 üzerinden 347,7 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak, 4 saat 45 dakika’da Çanakkale’ye varılabilir.

Ankara Çanakkale kaç km? Ankara ve Çanakkale arasındaki mesafe D200/E90 ve E90 üzerinden 665,5 kilometre. Ankara’dan Çanakkale için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve 7 saat 33 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

Yorum ekle