Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Tron Vadisi Şenliği: Karadeniz’in mutluluk kaynağı

Tron Vadisi Şenliği: Karadeniz’in mutluluk kaynağı

Tron denince hemen akla Hollywood yapımı bir bilimkurgu filmi gelmesin. Doğu Karadeniz’de güzel ve şirin bir vadi olan Tron Vadisi, bilimkurgu olamayacak kadar sade ve güzel bir şenliğe ev sahipliği yapıyor. Araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, yazarımız Elif Omput, Karadeniz’in mutluluk kaynağı olan bu şenliği sizin için yerinde gördü ve yazdı…

Sevgili doğaseverler her geçen gün ülkemizin farklı bölgelerin de şenlikler ve festivaller düzenleniyor. Size bugün Tron Vadisi’nin güzel mi güzel doğasında Ilıca ( vane ) köyünün düzenlediği Tron vadisi şenliğinden bahsedeceğim. Henüz bu yıl 2.’si düzenlenen şenlik oldukça kalabalıktı.

Bu güzel rotaya ulaşmak için Trabzon Havalimanı araç kiralama fiyatlarına Yolcu360’tan göz atmayı unutmayın.

Kurban bayramının hemen peşi sıra yapılmasının da etkisi vardır elbet. Gurbette yaşayan vaneliler orada buluştu. Peki neresidir bu Vane? Tron Vadisi ile ilişkisi nedir? Size bunlardan bahsedeyim.

Vane Köyü

Vane yeni ismi ile Ilıca Köyü Rize İkizdere ilçe merkezine 7 kilometre mesafe de  tepelerin yamacında kurulmuş bir köydür. Vane diyorum çünkü yerel isimleri kullanmak hem kalbime, hem ruhuma daha çok hitap ediyor. Köyün halkının büyük bir kısmı metropol şehirlerde veyahut yurt dışında yaşamaktadır. İlgimi çeken ayrıntılardan biri köyde 4 tane cami ve çok sayı da ceviz ağacı bulunması güz ile birlikte ceviz toplama zamanı da geldi tabi.

Karadeniz turunda mutlaka görmeniz gereken 5 Karadeniz Köyü için tıklayınız.

Tron Vadisi

Tron vadisi Cimil Vadisi‘nin hemen sol kolunda kalmaktadır. Belli bir mesafede dereleri birleşmekte tek kol haline gelmektedir. Yazın son haftaların da doğa renk değiştirirken, vargit çiçekleri sonbaharın gelişini simgelerken yapılan bu eğlence hem köylüler için hem duyup gelen katılımcılar için oldukça motive edici ve birleştirici bir faaliyet oldu. Şenliklerin vazgeçilmezi olan kavurma pilav ve kemençe eşliğinde karadeniz türküleri işte aradığınız şey kültürel samimiyetse doğru adres sizin için Tron vadisidir. Sizce de anlamını bilmediğim bir isme sahip olan bu vadinin adı çok havalı değil mi?

Şenlik alanına İkizdere merkezden 30 dakika süren bir araç yolculuğu ile ulaşabiliyorsunuz. Yolu oldukça düzgün bir sıkıntı yaşamazsınız. Uygun fiyatlı kiralayacağınız bir araçla veya şahsi aracınızla ulaşımı sağlayabilirsiniz. Benim tavsiyem size bu vadiyi görmek için şenliği beklememeniz fakat şenlik zamanı gelirseniz tabi ki tadından yenmez. Bu vadinin kalbinizden sizi vuracağına eminim..

Hür ve tertemiz akan dereleri, derenin kenarlarında rengarenk çiçekli düz çayırları ile size masal diyarlarını ve yaşanmışlık hissini verecek bu vadiyi bir kenara not edin. Geleneksel Tron Vadisi şenliğinde seneye görüşmek üzere. Gezginkz der ki; Doğa İle Kalın, Doğa Da Kalın.

 Detaylı Karadeniz gezilecek yerler / Karadeniz turu için yazımıza tıklayınız.

Yorum ekle