Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Triger Kayışı Değişim Fiyatı Nedir?

Triger Kayışı Değişim Fiyatı Nedir?

Triger kayışı nedir? Triger kayışı nasıl değiştirilir? Triger kayışı değişim fiyatları nasıl? Triger kayışı hakkında merak ettiğiniz tüm soruların yanıtları yazımızda!

Triger Kayışı Nedir ve Ne İşe Yarar?

Krank mili ile eksantirik mili arasındaki bağlantı parçası olan triger kayışı, krank milinden aldığı hareketi eksantirik miline ileterek subapların açılıp kapanması sağlıyor. Tanım olarak çok basit olmakla birlikte aracınızın çalışması için gerekli olan, olmazsa olmaz parçalardan biridir. Triger kayışı koptuğunda subaplar çalışmayacağı için motorunuz da büyük bir gürültü ile duracak ve çalışmayacaktır. Motor soğutma sıvısının çalışması görevini de yerine getirdiği için, aşırı aşınma ya da kopma durumunda motorunuza ciddi hasarlar verebilecek bir bileşen olması durumun ciddiyetini biraz daha ortaya koyuyor. Her araca göre değişen tip ve yapıda olan triger kayışları, sadece yetkili servislerde değiştirilebiliyor

triger-kayisi.png

Triger Kayışı Değişim Fiyatı Nedir?

Aracınız varsa, en önemli ve en sıkıntı verici durumlardan biri de motor aksamındaki sorunlar oluyor. Tamir süresinin uzun olmasının yanında ciddi masrafların da ortaya çıkması araç sahipleri için gerçekten büyük bir problem. Sık sık olmasa bile arada sorun çıkaran parçalardan biri de triger kayışı.

Triger Kayışı Neden Kopar?

Motor aksamında sürekli hareket eden bir parça olduğu için sürekli kullanımdadır triger kayışı. Lastik malzemeden yapıldığı için de doğal olarak zaman içerisinde yıpranarak parçalanma ve kopmalar yaşanıyor. Ortalama 3 yıl ya da 90.000 kilometrede değiştirilmesi önerilen triger kayışının koptuğu farkettiğiniz anda aracınızı sağa çekerek durdurmak en önemli koşul. Zira,  koptuğu andan itibaren hem araç hem de sürücü için ciddi problemlere yol açabiliyor. Sağa çektiğinizde aracınızın motor kısmını kontrol etmelisiniz. Motor etrafında parça halde lastikler bulunuyor ve eksantirik mili ile krank milini birbirine bağlayan herhangi birşey göremiyorsanız triger kayışınız kopmuş demektir. Aracınızı çalıştırmayı aklınızdan bile geçirmeyin! Koptuğu anda ciddi bir zarara yol açmadıysa ikinci kez çalıştırdığınızda zararın büyük olacağını unutmayın!

triger-kayisi-1.jpg

Triger Kayışı Fiyatları Ne Kadar?

Az önce de bahsettiğimiz gibi, triger kayışları, araçların marka ve modeline göre değişen tipte üretiliyorlar. Doğal olarak da fiyatları değişken. 70 TL ile 400 TL arasında bir fiyat ortalamasına sahip olan triger kayışının değişimi için yetkili teknik servis ücreti de ödemeniz gerekeceğini unutmamanızı hatırlatırız.

Triger kayışı ile ilgili sorun yaşamamak için, aracınızdaki triger kayışının 3 yılda bir ya da ortalama 90.000 kilometrede değiştirilmesi gerektiğini aklınızdan çıkarmamalısınız. Zaten, yetkili servisler standart bakımlar sırasında mutlaka triger kayışı kontrolü yapıyorlar. Ama siz de ara ara kontrolü kendiniz de yapabilirsiniz.

Aracı kiraladığınız şirketin size vermiş olduğu destek hattını arayarak destek isteyebilirsiniz. 7/24 Hizmetinizdeki Yolcu360 misafir merkezini arayarak sorunu anlattığınızda tarafınıza muadil araç desteği sağlanacaktır. 

2 yorum