Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Tosun Paşa Filmi Nerede Çekildi?

Tosun Paşa Filmi Nerede Çekildi?

Türk sinemasının efsane filmlerinden Tosun Paşa filmi şüphesiz Yeşilçam tutkunlarının favorileri arasında. Peki senaryo icabı İskenderiye’de geçen konusuyla oldukça dikkat çeken Tosun Paşa filminin aslında nerede çekildiğini biliyor muydunuz? Peki size bir arabaya atlayıp bir günde Tosun Paşa tutu atabileceğinizi söylesek? İşte sizi bir günde Tosun Paşa’nın büyülü atmosferine taşıyacak o ilginç rota… Tosun Paşa filmi nerede çekildi yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Tosun Paşa’nın çekildiği yerleri gezmeye ne dersiniz?

Öncelikle bu rotanın sizi İskenderiye’ye yani Mısır’a sürükleyeceğini sanıyorsanız en baştan söyleyelim, Tosun Paşa filminin tamamı İstanbul sınırları içerisinde çekildi. Peki hangi noktalarda? İşte size durak durak bir Tosun Paşa seti gezi rehberi.

Tosun Paşa Filmi Nerede Çekildi?

Filmde Seferoğulları, Tellioğulları ve Daver Bey’in köşkünün geçtiği sahnelerin büyük bölümü iki farklı kasırda çekildi. Bunlardan ilki Hidiv Kasrı. Tosun Paşa filminden günümüze kalan dokuyu yakından görmek isteyenler Beykoz sınırları içerisinde kalan Hidiv Kasrı’nı ziyaret ederek tura başlayabilirler.


Çok uzağa gitmeden, Üsküdar-Beykoz yolu üzerinde kalan Göksu Kasrı ‘na uğrarsanız, yine filmde pek çok iç mekan çekiminin yapıldığı duvarların arasında kendinizi bulabilirsiniz. 17. Yüzyıldan itibaren Osmanlı sultanlarının gezinti amaçlı olarak kullandığı Göksu, 1800’lü yıllarda bugünkü görünümünü koruyan kasra ev sahipliği yapmaya başlamış. Tosun Paşa filmine ev sahipliği yapmasıyla Yeşilçam için de büyük önem taşıyan Göksu Kasrı, turumuzun ikinci durağı.

Turumuzun üçüncü durağı için boğazın karşı kıyısına geçiyor ve Emirgan’a gidiyoruz. Emirgan Korusu , Tosun Paşa filminde özellikle dış çekimlerin yapıldığı önemli bir nokta. Bugün özellikle bahar aylarında lale bahçelerinin süslediği Emirgan korusunda hem gezip dolaşabileceğiniz hem de piknik alanı olarak değerlendirebileceğiniz pek çok nokta var. Bunlarla birlikte Emirgan Korusu içerisinde de yine pek çok filme ev sahipliği yapmış köşkler bulunmakta.

İstanbul merkez araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Tosun Paşa Filmi

Gelelim en can alıcı noktaya… Tosun Paşa filmi malumunuz konu olarak Mısır’da geçtiği için kaçınılmaz olarak pek çok çöl sahnesi içermekte. Türkiye’de Mısır’daki gibi büyük çöller yok. İç Anadolu’da belli başlı noktalarda ve Akdeniz’de küçük alanlarda çöllük araziler bulunmakta. Ancak Tosun Paşa filmi İstanbul’da çekildiğine göre, bu çöl görüntüleri nerede kameraya alınmış olabilir?

Aslında İstanbul’da çöl arazisi yok ancak bir zamanlar Kilyos ‘taki kumsal o kadar büyüktü ki doğru açılardan çekildiğinde çöl atmosferi rahatlıkla sağlanabiliyordu. Aslında pek çok Türk filminde çöllere düşen aşıklar da yine Kilyos sahilinde çile çektiler. Tosun Paşa filmindeki meşhur Yeşil Vadi’ye uzanan o büyük çöl de işte Kilyos’un büyük kumsalından başka bir yer değildi. Bugün o kumların üstünde büyük bir temizlik hareketi düzenleniyor ve efsane filmlere set olmuş bu mekan çöplerden arındırılıyor. Aynı zamanda bu kumların bir bölümünün üstünde günümüzde festivaller düzenlenmekte. Beach Club olarak anılan işletmeler yine bu çekim alanlarının bir kısmını kullanmakta. Yolculuğumuzun bu son durağında Tosun Paşa filminin atmosferinden çıkıp bir başka çölde geçen Yeşilçam filmini düşünmeye başlayabilirsiniz çünkü o emin olun o film de yine Kilyos’ta çekilmiştir…

İstanbul’da bu noktalara bir gün içerisinde toplu taşımayla gitmek sizi bir hayli yorabilir. Bu sebeple www.yolcu360.com ‘u ziyaret ederek en uygun fiyatlı aracı günlük olarak kiralayabilir, aracınızı istediğiniz noktadan alıp yine istediğiniz noktaya bırakarak Tosun Paşa turunuzu tamamlayabilirsiniz.

Yorum ekle