Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Toplu Taşımada Covid-19 Tedbirleri Artırıldı!

Toplu Taşımada Covid-19 Tedbirleri Artırıldı!

Toplu taşımada Covid-19 tedbirleri arttırıldı. Sağlık Bakanlığı; Koronavirüs Bilim Kurulu‘nun tavsiye kararları doğrultusunda 81 ile ek genelge gönderildi. Genelgeye göre tüm Türkiye genelinde maske zorunluluğu getirilirken; minibüslerde ayakta yolcu alınmayacak. Metroda ise ayakta yolcu kapasitesinin sadece yüzde 50’sine izin verilecek. Metrobüs ve otobüslerde ise ayakta yolcu kapasitesinin 3’te 1’i kullanılabilecek.

Ulaşımda Alınan Yeni Covid-19 Tedbirleri

Toplu Taşımada Covid-19 Tedbirleri kapsamında 81 ile gönderilen genelgede; salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kuralları ve tedbirlere uyum denetimlerinin de büyük önem taşıdığı ifade edildi. Ulaşımda alınan yeni Covid-19 tedbirleri ise şöyle;

  1. Minibüs ve midibüslerde ayakta yolcu alınmayacak.
  2. Metroda ise ayakta yolcu kapasitesinin sadece yüzde 50’sine izin verilecek.
  3. Metrobüste ayakta yolcu kapasitesinin üçte birine kadar yolcu alımına izin verilecek
  4. Otobüste de metrobüste olduğu gibi ayakta yolcu kapasitesinin sadece üçte birine kadar izin verilecek.
  5. Araç kapasitesinin dolması ve yolcu limitinin aşılması halinde denetim sürücüde olacak ve sürücü tarafından yolcu alınmayacak.
  6. Bu genelge kurallarına göre kapasitesi dolmuş araca ısrarla binmek isteyen yolcuları sürücü kolluk kuvvetlerine bildirmekle yükümlü olacak.
  7. Metro, tramvay, metrobüs ve koltuk kapasiteleri belirlenmiş otobüslerde ayakta alınacak yolcu sayısını gösteren levhalar tüm yolcuların görebileceği bir şekilde araçlara asılacak.
  8. Kapasiteleri belirlenen araçlarda ayakta seyahat eden yolcuların durabileceği yerler görünür bir şekilde işaretlenecek.


Yeni Covid-19 Tedbirlerine Ek Kararlar

Toplu Taşımada Covid-19 Tedbirleri dışında başka kararlar da alındı. 08.09.2020 Salı günü saat 16.00’da olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Yardımcısı Niyazi ERTEN başkanlığında Covid-19 tedbirlerini belirledi. Ulaşımın yanı sıra toplu alanlarda alınacak yeni önlemlerde belirlendi. Buna göre;

  • Mücadele edilen pandemi döneminde özel meskenler haricindeki tüm alanlarda maske zorunluluğu getirildi. Kamuya açık alan, cadde, sokak, park, bahçe, piknik alanı, sahiller, toplu ulaşım araçları, iş yerleri ve fabrikalarda maske takmak zorunlu oldu.
  • İçişleri Bakanlığının 30.05.2020 tarih ve 8556 sayılı ve 02.06.2020 tarih ve 8591 sayılı genelgeleri ile lokanta restoran, kafe ve benzeri işletmelerin müzik faaliyetlerine kısıtlama getirildi.

Toplu Taşımaya Alternatif Olarak Yükselen Trend: Araç Kiralama

Pandemi döneminde toplu taşıma gibi kapalı ve toplu alanlarda seyahat etmek istemeyenlerin yöneldiği ulaşım yöntemi ise araç kiralama oldu. Kişiler dezenfekte edilmiş araçlarla şehir değiştirirken şehir içinde işe gitmek zorunda olanlar ise aylık kiralama yaparak ulaşımlarını sağlıyor.

  • 2020 yaz döneminde yaklaşık 4 milyon kişi, kiralık araç için Yolcu360’ı ziyaret etti.
  • Temmuz ayında araç kiralama oranı yaklaşık %250 arttı.
  • Bu dönemde en çok araç kiralanan lokasyon, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı iken, en sık seyahat edilen il İstanbul oldu.
  • İstanbul’da yolculuğuna başlayan misafirlerimizin en çok tercih ettiği seyahat noktaları ise Muğla, İzmir, Ankara ve Antalya.

Yolcu360 bu dönemde araç kiralama kampanyalarına hız vererek ulaşım ihtiyacına uygun fiyatla cevap veriyor.

Uygun fiyatlı araç kiralama kampanyalarına göz atmak için tıklayın.

Yorum ekle