Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi

Türkiye’nin ilk ve tek Anadolu arabaları müzesinin Bursa’da olduğunu biliyor muydunuz? Bursa gezilecek yerler listesi saymakla bitmez. Hem tarihi hem doğal güzellikleriyle ülkemizin önde gelen şehirlerinden Bursa birbirinden değerli müzelere ev sahipliği yapıyor. Binlerce yıl öncesinden günümüze arabaların dünyasına doğru yolculuğa çıkmak isteyenler Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi’ne mutlaka uğramalı.

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi Nerede?

Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi Bursa’nın Yıldırım ilçesindeki Umurbey Bilgi Parkı içerisinde. Burada yer alan tarihi ipek fabrikasının restore edilmesiyle açılan müze 2002 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlıyor.

Bursa merkez araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi Gezisi

Otomobil ve tarihin iç içe geçtiği harika bir müze burası. İpek fabrikasının ana binasında hizmet veren müzede zaman yolculuğuna çıkmaya hazır olun. Müze, yüzlerce yıl öncesinde kullanılan tarihi arabalardan günümüzdeki modern araçlara uzanan geniş bir seçki sunuyor. Anadolu’da savaş döneminde kullanılan at arabaları, faytonlar ve Tofaş’ın ürettiği araçlarla nostalji rüzgarına kapılıyorsunuz. 1970’li yılların favori arabaları olan Murat 124 ve Murat 131’i de müzede görebilirsiniz. Otomobil üretimi denince akla ilk gelen şehir Bursa olduğu için Türkiye’nin ilk ve tek Anadolu arabaları müzesinin burada kurulması kaçınılmaz olmuş.

Müzenin en ilgi çeken bölümlerinden birisi de M.Ö. 6. yüzyıla ait olduğu düşünülen Üçpınar Tümülüsü. Bursa yakınlarındaki tümülüs de at arabasının parçaları bulunmuş. Buradan hareketle hem Tümülüs hem de buluntular orijinaline sadık kalınarak sergilenmek üzere yeniden yapılmış. Tekerlekler bölümünde ise ahşap tekerlekler, at arabası tekerlekleri ve otomobil tekerlekleri ziyaretçilerin beğenisini topluyor. Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi’nde görülmeye değer yerlerden biri de Umurbey Hamamı. Tarihi hamam restore edilerek sergi salonu olarak hizmete açılmış. Müzeye gelmişken bu bölümü de mutlaka ziyaret etmenizi öneririm.

Müzenin içerisinde yer aldığı Umurbey Bilgi Parkı, Bursa’nın en güzel parklarından biri. Keyifli bir yürüyüş sonrası çay/kahve içmek ve dinlenmek isterseniz tercihinizi müzenin kafesi olan Fayton Kafe’den yana kullanabilirsiniz.

Bursa Gezi Rehberi için tıklayınız.

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi Ziyaret Saatleri

Müzeyi Pazartesi günleri hariç 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Sergi salonu ise Pazartesi hariç 10.00-18.00 saatleri arasında açık. Müzenin girişi ücretsiz. Araçla gelmek isteyenler müzenin otoparkından ücretsiz olarak yararlanabilirler.

 

Yorum ekle