Yolcu360 Blog
Ticari Araç Kiralama
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Ticari Araç Kiralama Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Ticari Araç Kiralama Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Son yıllarda artan otomobil fiyatları sebebiyle şirketler de ticari araç kiralama yoluna gidiyor. Özellikle ticari araç gerektiren işlerde daha uygun olduğundan ve şirketlerin masraflarını azalttığından dolayı çok tercih ediliyor. Peki ticari araç kiralama nasıl yapılır? Dikkat edilmesi gerekenler neler? En uygun yerler nereleri? Gerekli belgeler nelerdir? gibi soruların cevabını sizler için derledik. Bir şirket için günümüzde ticari araç satın almak vergi ve masrafları ile oldukça maliyetli. Bu sebeple özellikle küçük işletmeler ticari araç satın almak yerine, ticari araç kiralama seçeneğini kullanıyorlar.  Bu sayede  vergi avantajları kullanılıyor hem de taşıma işlerini kolayca gerçekleştiriyorlar.

Ticari araç kiralama için gerekenler

Kullanım amaçlarına göre farklı belgeler gereken ticari araçlarda örneğin yolcu ve yük taşımacılığında kullanılacaksa araç büyüklüğüne göre ruhsatlarında belirtilen araçlar ruhsatlarındaki tanımlarına göre belgelendiriliyor.

Özellikle turistik bölgelerde sıkça kullanılan yolcu taşıma için araç kiralama yolunu kullanacaksanız aracın ruhsatında yolcu sayısının yazması gerekli. Eğer bu sayı belirtilmemiş ise aracın K belgesine sahip olması gerekiyor. Ruhsatta yolcu sayısı belirtildiği takdirde ise K belgesine gerek kalmıyor.

Eğer ticari yöntemini yük taşımak için kullanacaksanız aracın ruhsatında aracın yük kapasitesi ve eğer taşıyacaksanız yolcu sayısının yazılı olması gerekiyor. Yük taşımak için üretilmiş kiralık ticari araçlar için K belgesi şartı yok.

Ticari araç kiralamada K Belgesi Ne İşe Yarar?

Doblo-Combi

Yurt içi eşya taşımacılığı yapacak olan araçların K belgesine sahip olması gerekli. Bu belge araç plakasına işlenerek şahıslara veya şirketlere K Belgesi verilir. K Belgesi aynı zamanda taşıma şekline göre K1 ve K2 olarak iki çeşit sunar.

Eğer bir araç K1 belgesine sahip ise Türkiye’de yük taşıyabilir.  Eğer araçta yüklü olan malın faturası varsa araç yurt dışında da taşıma yapabilir.

K belgesinin diğer bir çeşidi olan K2 belgesi ise sadece aracın gerçek sahibine yük taşıma izni verir.

Ticari araç kiralama nereden yapılır?

Ticari Araç Kiralama

Birbirinden farklı tipte araca ev sahipliği yapan onlarca rent a car firmasından ticari araç kiralama yapabilirsiniz. Özellikle yolcu360 onlarca farklı firmanın onlarca farklı modelde ticari aracı bünyesinde bulunduruyor.

Mart sonunda filo kiralama şirketleri, ciddi vergi avantajları ile birlikte oldukça hesaplı sonuçlar sunuyor. Van, kamyonet, pickup sınıfındaki araçları kiralamak için bu kampanyalar takip edilmeli.  Bu kampanyalarla şirketiniz veya kendiniz içi pikup kiralamapanelvan kiralamakamyonet kiralamavan kiralamaminivan kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Ticari araç kiralama İzmir seçenekleri gibi İstanbul ticari araç kiralama ihtiyacınızı Yolcu360’ta aratarak bulabilir ve uygun fiyatlı ticari araç bulabilirsiniz. En ucuz seçenekleri yolcu360 sizler için listeler.

 

 

 

 

Yorum ekle