Yolcu360 Blog
tesla-fiyatlari

2024 Tesla Fiyatları Nasıl?

2024 Tesla fiyatları, hem sıfır km hem de ikinci el pazarında önemli bir belirleyici olarak karşımıza çıkıyor. 2024 Tesla fiyat listesi arayışında olanlar için ülkemizde satışı olan modellerin fiyatlarına baktık. Yeni Tesla fiyat bilgisi ile belki bu yıl kendiniz için bir değişiklik yapmak üzere karar alabilirsiniz. Sektörüne yön veren teknolojisiyle Tesla sıfır fiyatları ve ikinci el fiyatları için okumaya devam edin. 

Tesla Almadan Önce Tesla Hakkında Bilmeniz Gerekenler

tesla-fiyatlari

Tesla’nın 2024 fiyatlarına bakmadan önce bu markanın modellerini ve markanın genel özelliklerini biraz inceleyelim. Tesla, elektrikli araçlar, güneş panelleri, enerji depolama çözümleri ve otonom sürüş teknolojileri gibi alanlarda faaliyet gösteren bir Amerikan şirketidir. Ama biz, onu daha çok bir otomobil markası olarak tanıyoruz. Tesla’nın kurucusu ve CEO’su Elon Musk, şirketi sadece bir otomobil üreticisi olmaktan öte, sürdürülebilir enerji ve teknoloji devriminin öncüsü olarak konumlandırmıştır. Hatta bir marka yüzü olarak da kendini kullanması ile bilinir. Bugün Tesla ile Elon Musk adeta özdeşleşmiştir. Tesla’nın elektrikli araçları, yüksek performans, uzun menzil ve yenilikçi tasarımıyla tüm dünyada dikkat çekmeyi başardı.

Ayrıca, otonom sürüş teknolojileri konusundaki çalışmalarıyla da tanınan Tesla, otomotiv endüstrisine yeni bir bakış açısı getirdi. Diğer yandan yeni teknolojiyle donanmış bir aracı erişilebilir fiyatla sunma misyonu otomobil sektörünü derinden etkiledi. Tesla’nın ürettiği araçlara “Model S, Model X, Model Y” gibi isimler vermesi de sanayi devrimini yapan Ford Model T ile bağdaştırılıyor. Bu kadar genel kültür yeterli ise Türkiye’de Tesla araba almadan önce bilmeniz gerekenlere bi’ bakalım:

  1. Tesla araç modelleri, elektriklidir. Dolayısıyla onları kullanabilmek için elektrikli araç şarj ünitelerine ihtiyaç var. Peki, Türkiye’nin bu konudaki altyapısı yeterli mi? Maalesef Türkiye’de sandığınız kadar çok elektrikli araç şarj noktası yok. Ama giderek sayıları çok hızlı bir şekilde artıyor. Yine de özellikle uzun yola çıktığınızda yolda kalma olasılığınız yüksek. 
  2. Türkiye’de araba satın alma kararında “yatırım” beklentisi yüksektir. Avrupa ve Amerika’nın aksine ülkemizde otomobil ya da motorlu bir araç, yatırım olarak görülür. Dolayısıyla satın alınan aracın vakti gelince de değerinde satılması istenir. Bazı araçların ikinci elde kaba tabirle “piyasası” çok iyidir. Mesela Clio, Megane, Egea, Yaris, Polo, Astra gibi modeller; adeta havada kapılır. Ama bazı ikonik ve özel modellerin alıcısı öyle çabuk çıkmaz. Tesla da böyle bir otomobil markası diyebiliriz. İkinci elde “peynir ekmek gibi” Tesla satılmayacağı için aracı ihtiyacınız olduğunda hızlı ve değerinde satmanız zor olabilir. 
  3. Yedek parça mevzusu da inanın aracı; “iyi ki var” ile “baş ağrısı” noktalarından birine çok kolay taşıyan bir durumdur. Satın alacağınız otomobilin parçasının kolay bulunması, uygun fiyatlı parça temini uzun vadede büyük konfor sunar. Tesla modellerinin yapay zekaya entegre interaktif donanımları için elbette garantiniz olacak ama öyle mahalle arasındaki oto tamirci abiden destek almanız da zor. 
  4. Tesla satın almanın olumsuz taraflarını açıkladık. Ama bir Tesla sahibi olmanın olumlu yönleri de var. Güncel teknolojiye erişmek, konforu zirvede deneyimlemek bunlar arasında. Ayrıca Tesla modellerinin ülkemizde çok prestijli bulunduğunu da ekleyelim. 

Globalde Satışı Olan Tesla Modelleri Neler?

tesla-fiyatlari

Tesla model araçlar listesi çok uzun değil. Ancak her modelin ülkemizde doğrudan satışı yok. Tesla’nın resmi web sitesine bakarak ya da doğrudan arayarak bilgi almak gerekebilir. Globalde bulunan Tesla model ailesi aşağıdaki gibi.

  • Tesla Model S: Premium sedan segmentinde yer alan, yüksek performanslı elektrikli bir otomobildir. Markanın en çok tercih edilen modeli olmuştur. 
  • Tesla Model X: Elektrikli SUV segmentinde yer alan, gelişmiş teknolojilere sahip geniş iç mekana sahip bir araç. 
  • Tesla Model 3: Daha kompakt boyutlarda ve daha erişilebilir fiyat segmentinde olan elektrikli sedan. 2023’te Türkiye’de en çok satan Tesla modeli olmuştu. 
  • Tesla Model Y: Kompakt SUV segmentinde yer alan, Model 3’ün platformunu kullanarak geliştirilmiş bir elektrikli araç olarak biliniyor. 
  • Tesla Cybertruck: Yüksek güvenlikli bir araçtır. Zırhlı cam ve özel kasa tipi ile dikkat çeker. 

Türkiye’deki Tesla Modelleri ve Sıfır Tesla Fiyatları

Ülkemizde resmi Tesla web sitesinde satış bilgisi olan üç model var. Bunlar: Tesla Model 3,

Tesla Model Y ve Tesla Cybertruck şeklinde. Peki, bu Tesla modelleri 2024 fiyatları ve özellikleri nasıl? Hemen bakalım.

  • Tesla Model 3 Fiyat ve Özellikleri

2024-tesla-fiyatlari

15 dakikada 283 km’ye kadar şarj olabilen Tesla Model 3, çok tutuldu. 629 km menzili olan otomobil, AWD çift motorla geliyor. Tesla Model 3’te yenilenen tasarım önemli çünkü bu yeni tasarımla birlikte menzil de artmış konfor da. Mesela geliştirilmiş lastiklerle ve jantlarla daha az gürültü sağlanmış. Ayrıca sürüş konforu da artırılmış. Tesla Model 3, iç mekanda da kullanıcı dostu özelliklere sahip. 2024 versiyonunda iç mekan kalitesi için yüksek kaliteli malzeme kullanılmış. Mesela çift subwoofer ve 17 hoparlör ile güçlü bir ses sistemi sunulmuş. Koltuklarda hava kontrolü de telefonla sağlanabilir.

İki telefonu aynı anda şarj edebilme kondoru da önemli. Akustik camlar kullanıldığı için dışarıdaki sesler yad a yol gürültüsü rahatsızlığı yok. Önde 15,4 inçlik ekran var. Arka koltuklarda da 8 inç dokunmatik ekran sunuluyor. Ayrıca arkada seyahat edenler de klima kontrolü yapabiliyorlar. Aracın Türkiye satış fiyatı henüz açıklanmadı ancak Model 3, Çin’de arkadan itişli versiyon için 259.900 Yuan ve dört teker çekişli versiyon için 295.900 Yuan’dan  satışa sunuldu. 

Tesla Model 3 Boyutları

Bir otomobil alırken boyutlarına mutlaka bakmalısınız. Boyutlar size otomobilin nasıl bir sürüş konforu ve nasıl bir seyahat konforu sunacağını verir. 

  • Ağırlık: 1765 kg
  • Genişlik: 1933 mm
  • Yükseklik: 14441 mm
  • Uzunluk: 4720 mm
  • Aks Mesafesi: 1584 mm
  • Bagaj: 682 litre
  • Jantlar: 18” veya 19”
  • Koltuk Sayısı: 5

Tesla Model 3 için 80 bin km ve 4 yıl için garanti sunuluyor. 4 yıllık garanti de çok kıymetli. Tesla Model 3 fiyatı 2024 için resmi web sitesinde henüz bilgi yok. 

  • Tesla Model Y Fiyat ve Özellikleri (2.383.542 TL)

2024-tesla-fiyatlari-

Tesla Model Y, 2022 yılında küçük arazi aracı kategorisinde en güvenli araç seçildi. Model Y, alçak ağırlık merkezi, güçlü malzeme ve darbe koruması ile güvenlik odaklı bir otomobil. Zaten Model Y, 2022’de 5 yıldızlı Euro NCAP güvenlik derecelendirmesi elde etmiş bir araç.  

4 çeker çift motor kombini ile sürüş keyfini artıran bu otomobil, ülkemizde de çok tercih ediliyor. Ayrıca Tesla Model Y, hem sürücü hem de yolcular için konforlu bir yolculuk vadediyor. Bu amaçla öncelikle 5 yolcu için yeterli alan sunuyor. Üstelik Tesla Model Y bagaj hacmi de 5 kişinin bagajını rahatlıkla alıyor. Tesla Model Y’nin görünüşüne baktığımızda öncelikle beş renk seçeneği olduğunu görüyoruz. Bunlar mavi, siyah, beyaz, kırmızı ve gri. Bunun dışında Tesla’ya özgü yalınlık ön planda. 

Tesla Model Y sürüş konforu da güçlü olan bir otomobil. Arka, yan ve öne kameralar ile aracı kullanan için maksimum görüş netliği sağlanmış. 250 metreye kadar menzilde güçlü görsel işleme yapabiliyor. Ayrıca sunulan Tesla Vision teknolojisi de önemli. Çünkü bu teknoloji ile yakındaki araçları algılıyor. Ayrıca olası çarpışmaları önlemeye yardımcı olmak üzere hesaplamalar yapıp geri bildirimde bulunuyor. Elbette park etmek için de muhteşem bir asistan. 

Yükseltilmiş oturma pozisyonu da sürücüyü destekleyen bir konfor detayı. Üstelik panel göğüs hizasına konumlanabilir yapıda. Model Y’nin içi; 15 inç dokunmatik ekran ile de oldukça konforlu. Tamamen cam olan tavan da ferahlık hissini epeyce artırıyor. 

Tesla Model Y’de Long Range batarya kullanılmış. 514 km menzile sahip. Çift motorlu 4 tekerden çekişli olan araç, 21 inçlik jantlarla çok havalı. Peki, Tesla Model Y boyutları nasıl?

Tesla Model Y Boyutlar

  • Ağırlık: 1.995 kg
  • Bagaj Hacmi: 2.158 litre

Tesla Model Y Garanti Koşulları

4 yıl veya 80.000 km (hangisi önce gerçekleşirse) şeklinde garanti kapsamı var. Elbette aracı sıfır aldığınızda 4 yıl garanti ile kullanmak büyük konfor.

  • Tesla CyberTruck Fiyat ve Özellikleri

2024-tesla-fiyatlari-1

Güçlü hatta güç simgesi gibi görünen bir otomobil olan Tesla CyberTruck fiyatı da çok merak ediliyor. 2024 Ocak ayı için markanın resmi web sitesinde fiyat güncellemesi henüz yapılmamış. Peki, Tesla CyberTruck özellikleri neler?

​​4.990 kilo ağırlığı çekme kapasitesi olan, zırhla kaplı ve 547 km menzile sahip bir güç simgesi var karşımızda. Ultra sert paslanmaz çelikten üretilmiş olan dış iskelet, Tesla CyberTruck modelinin en önemli özelliği olarak görülüyor. Çünkü çizik önleme konusunda çok uzman bir yapı bu. Korozyonu ve çürümeyi de uzun vadede önlüyor. Ayrıca zırhlı camlar da kırılmaya dayanıklı. 

Tesla CyberTruck iç mekan konforu da güvenlik kadar önemsenmiş. Mesela önde 18,5 inç ekran var. Bu ekran, çok geniş bir izlem deneyimi sunuyor. 9,4 inç ekran ise arka koltuklarda büyük konfor sunuyor. 15 hoparlör kullanıldığı için ses sistemi çok güçlü .

Azami hızlanma verisi 209 KM/S olan Tesla CyberTruck, dört tekerden çekiş sistemine sahip. Ayrıca 15 dakikada 256 km gidecek kadar şarj oluyor.

Tesla CyberTruck Boyutları

  • Ağırlık: 3.104 KG
  • Genişlik: 2.200,7
  • Yükseklik: 1.790,8 MM
  • Uzunluk: 5.682,9 MM
  • Bagaj Hacmi: 3,423.5 
  • Jant Genişliği: 20”
  • Koltuk Sayısı: 5 koltuk

İkinci El Tesla Fiyatları 2024

Türkiye’nin çok ilan verilen üç online ikinci el araç platformuna bakarak 2024 Tesla 2. el fiyatlarına baktık. Tavan fiyatın 5 milyon TL olduğunu gördük. En düşük ikinci el Tesla fiyatı ise 2 milyon TL civarında. 

Kiralık Tesla Fiyatları

Araç kiralama şirketlerinin araç filolarında Tesla modelleri yer alıyor. Pek çok insan da hem deneyimsel olarak hem de kullanım için Tesla kiralama fiyatlarını araştırıyor. Kiralık Tesla fiyatları, elbette aracın model yılına ve modeline göre değişkenlik gösterecektir. Bu detayları değerlendirerek bulunduğunuz bölgedeki en uygun fiyatlı kiralık Tesla seçeneklerini Yolcu360’ta bulabilirsiniz!

1 yorum