Yolcu360 Blog
tekne-tatili-3

Tekne Turu İçin En Güzel 9 Rota

Bu yaz için tatil planlarınız hazır mı? Hangi şehirlere gideceksiniz? Otel tatili mi istersiniz yoksa koy koy gezmek mi? Eğer henüz bir planınız yoksa sıkı durun! Sizi Türkiye’nin en güzel koylarına doğru tekne turuna çıkarıyoruz. Karşınızda en iyi tekne turu rotaları!

Tekne Turu Rotaları: Antalya Tekne Turu

tekne-tatiliTürkiye’nin en güzel tekne rotaları arasında şüphesiz Antalya ilk sırada yer alıyor. Uçsuz bucaksız uzanan sahili, derin mavilikliği ile Antalya koyları bu yaz sizleri bekliyor. 

Koy koy gezip eşsiz doğanın ve geçmiş medeniyetlerin izlerini keşfetmek ister misiniz? “Evet!” dediğinizi duyar gibiyiz. Antik şehirlerden, kral mezarlarına kızılçam ormanı kokusu eşliğinde unutulmaz bir tatile hazır olun. 

Elbette Antalya deyince sadece şehrin merkezinden başlayan tekne turu gelmesin aklınıza. Kekova’dan, Adrasan’a gidebileceğiniz pek çok tekne turu rotası mevcut. 

Olimpos hakkındaki yazımız için tıklayın.

 

  • Yeşilin Kalbinde: Kekova

Antalya’nın hem en çok turist çeken hem de çok fazla keşfedilmemiş bölgelerinden biridir. Sular altındaki lahit mezarları ile batık kent manzarası sunan Kekova görenleri hayrete düşürüyor. Yemyeşil doğanın kalbine kurulmuş bu tarihi yerleşim yeri, sakinliğiyle sizi huzur bulmaya davet ediyor. 

  • Bitmeyen Enerjisi İle: Kaş

Antalya’ya tatile gelip de Kaş’a gitmeden olur mu? Elbette olmaz. Hatta Kaş’ı görmeden dönerseniz Antalya’yı gezmiş sayılmıyorsunuz. Bizden söylemesi. 😄 

Yaz aylarının en canlı koylarından biridir. Eğer burada konaklamayı düşünüyorsanız Kaş sokaklarında gezmeli, gecenin karanlığına kadar eğlencenin tadını çıkarmalısınız. Ayrıca Hidayet Koyu’nda bulunan su altı arkeoloji parkı Kaş Arkeopark’ı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Antalya tekne turu rotalarının vazgeçilmez durağı Kaş’ı görmeden mavi yolculuğunuzu bitirmemelisiniz. 

  • Huzur İçin: Adrasan

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı olan Adrasan en ferah koylardan biridir. Sırtını kızılçam ormanlarına yaslayan Adrasan, tatilcilerine birkaç günlüğüne de olsa derin bir nefes aldırır. Akdeniz tekne turu kültüründe başı çeken bu bölge, durgun deniziyle tanınır. Adrasan, ayaklarınızın altından geçen balıkları bile çıplak gözle, rahatlıkla görebileceğiniz duruluktadır. Yaz tatilinde huzur ve sakinlik arayanların tercihleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. 

  • Yeşil ve Turuncu: Finike

Meşhur Finike portakalını duymuşsunuzdur. İşte 18 kilometre uzunluğa sahip Finike’nin kumsalı da portakalı kadar meşhur. Bir tarafta denizin, bir tarafta ormanın sakinliği içerisinde kusursuz bir tekne turu rotası. Antik çağlardan kalan Arykanda Kenti’nin kalıntıları arasında dolaşmak, doğayı bizzat koklamak isterseniz yaz tatili için sizleri Finike sahiline bekleriz. 

Tekne Turu Rotaları: Muğla Tekne Turu

tekne-tatili-2

Helenistik Dönem izlerinin görüldüğü Muğla, tatil planlarının vazgeçilmezi. Akdeniz ve Ege sahillerinin buluştuğu noktada yer alıyor. Nefes kesen manzaralara, doğanın binbir çeşit rengine ev sahipliği yapan Muğla, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktan büyük keyif alıyor. İşte Muğla’da tekne turu yapabileceğiniz rotalar:

  • Vazgeçilmez Rota: Fethiye

İsmini mitolojiden alan Fethiye, yüzyıllar boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Romalılardan, Bizans’a pek çok kültürün izleri hala korunuyor. Türkiye’nin en güzel tekne turu rotalarından olan Fethiye, dünyaca ünlü plajları ile sizleri bekliyor. Özellikle 12 Adalar tekne turlarının uğrak yerlerinden biri oluyor. 

  • En Güzel Kumsal: Ölüdeniz

Akvaryumu andıran berrak sularıyla Ölüdeniz, Akdeniz tekne turu rotaları arasında yer alıyor. 2006 yılında “Dünyanın En Güzel Kumsalı” seçilen Ölüdeniz, bembeyaz kumları ve sıcacık güneşiyle sizleri kucaklamaya hazır. Mavi yolculuk sırasında durgun denizin keyfini doyasıya çıkarma şansına sahipsiniz. 

  • Şiir Gibi: Kelebekler Vadisi

Bu bölgede 70’ten fazla kelebek türü olduğunu biliyor muydunuz? Öyle ki vadiye adını veren ve bu bölgede en meşhur “kaplan kelebeği”dir. Adeta kelebeklerin istilasına uğrayan bölge bu sayede tertemiz kalabilmeyi başarmıştır. 

Hani “şiir gibi” tabiri vardır. İşte Kelebekler Vadisi’ni tek kelimeyle özetlemek istersek gerçekten de şiir gibi. Özellikle ilkbahar aylarında yolunuz düşerse kelebeklerin kozalarından çıkış anını yakalayabilirsiniz.

  • Mis Kokulu: Günlüklü Koyu

Koyun adı, endemik bir tür olan ve kokusuyla baş döndüren günlük ağaçlarından geliyor. Gün doğarken ve güneş batarken yayılan tazecik günlük kokuları koyun her tarafını sarıyor. Sakin ve temiz bir koy olması sebebiyle çok sık tercih ediliyor. Gözlerinizi kapatıp, günlük ağaçlarının enfes kokusunu içinize çekmek ister misiniz? Eğer cevabınız “Evet!” ise bu yaz tekne turu rotanızda Günlüklü Koyu mutlaka yer vermelisiniz. 

  • Eşsiz Güzellik: Kleopatra Sahili

Güzelliği dillere destan olan Kleopatra’nın adıyla ünlenen sahile uğramadan olur mu? Elbette olmaz. Tarihi zenginliği kadar doğal güzelliğiyle de dikkat çeken plaj, yerli ve yabancı binlerce turistin ilgisini çekiyor. Kleopatra Hamamı olarak da geçen bölge de halen geçmişten gelen hamam kalıntılarını da görmek mümkün. Aynı zamanda yengeç ve balık çeşitliliği açısından zengin olan bu bölge su altı dalışları için de elverişli. Ayrıca eğer su altı eğitiminiz varsa ve su altı fotoğrafçılığı ile ilgili iseniz Kleopatra Hamamı’nda eşsiz manzaralar yakalayacağınıza eminiz. 

Yazın keyfini doyasıya çıkarmak, gönlünüzce eğlenmek ve yılın yorgunluğunu atmak istiyorsanız mutlaka tekne turu yapın. Bizden söylemesi. 😉

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle