Yolcu360 Blog
tatilde-ne-yapilir.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Tatilde Ne Yapılır? Dinlen & Eğlen & Keşfet!

Tatilde Ne Yapılır? Dinlen & Eğlen & Keşfet!

Yeni yılın yaz ayları da geldi çattı. İki yıl süren koronavirüs pandemisi sonrası kısmen de olsa eski normale dönüşün heyecanı ile herkes erkenden tatil planı yapmaya başladı. Yaz aylarının vazgeçilmeziler arasında olan deniz, kum, güneş üçlüsüne kavuşmak isteyenler yeni yerler keşfetmek, eğlenmek ve uzun süren yorgunluğun ardından dinlenmek için ‘Tatilde ne yapmalı?’ sorusunu araştırıyor. Bazılarının bu soruya daha önceki tecrübelerinden yola çıkarak verecek cevabı olsa da birçok kişi farklı görüş ve deneyimlerle kendilerine daha güzel bir tatil planı yapmak istiyor. Biz de ‘ Tatilde ne yapılır ’ diye araştıranlar için güzel bir yazı hazırladık. İşte anı defterine unutulmaz bir serüven daha eklemek isteyenler için adım adım tatil aktiviteleri…   

tatilde-ne-yapilir-1.jpg

Hobi Bahçesi ile Doğayı Tanıyın 

Eğer eviniz, ailenizin evi ya da yazlığınızda bir bahçe bulunuyorsa, yaz tatilinde ağaç, meyve, sebze ya da çiçeklerle vakit geçirmenizi tavsiye ederiz. Eğer açık bir alanınız yoksa bile sulu meyveler ve kaktüsler çok az bakım gerektirdiği için bu ihtiyacınızı böyle giderebilirsiniz. Size ait bir bahçeniz yoksa birkaç aylığına kiralayabilir ve huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz. Bu aktivite size enerji verecek hatta stres bünyenizden uzaklaşacaktır.  

Hem Ekonomik Hem Maceralı Bir Tatil İçin Kamp Yapın 

İster kamp alanlarında isterse eğer varsa yazlığınızın arka bahçesinde teknolojiden uzak bir kamp yapabilirsiniz. Artık Türkiye’nin pek çok noktasında kamp merkezleri bulunuyor ve gayet güvenilir olduğu biliniyor. İster arkadaş gurubunuzla isterse ailenizle böyle bir serüvene çıkıp unutulmaz bir tatile imza atabilirsiniz.  

Çadır Tatili Hakkında Bilinmesi Gerekenler yazımız için tıklayın.

Tatillerin Vazgeçilmez Parçası Piknik 

‘Tatilde ne yapılır?’ diye soranlara en tanıdık gelen aktivitelerden biri de hiç şüphesiz pikniktir. Alın sepetinizi manzaralı ve sakin bir yer seçim kendinize ve kafanızı dinlendirin. Kitabınızı da yanınıza almayı sakın unutmayın! Belki kalan vakitte biraz da kitap okumak isteyebilirsiniz. Yorucu şehir hayatından bir an olsun sıyrılmanın en güzel yollarından biri olan pikniğe kim hayır diyebilir ki?  

Keyifli Bir Piknik İçin Öneriler

 

Bisiklete Binerek Sağlıklı Kalın  

Bisiklet hem eğlenceli bir hobi aracı hem de sağlıklı kalmanın en iyi yöntemlerinden biridir. Bisiklete binmek yoğun bir iş hayatı sonrası tatilde stresi azaltırken, kilo vermek ve çevik bir vücuda kavuşmak gibi de büyük etkileri vardır. Fit bir yaz tatili için bisiklete binmenizi tavsiye ediyoruz.  

Egzersiz Yaparak Zinde Kalın 

‘Tatilde ne yapılır’a en güzel cevaplardan biri de hiç şüphesiz spor yapın olacaktır. Bol bol yürüyüşe çıkın, koşun, yoga yapın. Özellikle pandemide evden çok az çıktınız ve çok hareketsiz bir dönem geçirdiniz. Artık harekete geçmenin zamanı geldi. Eğer vücudunuz hareketsiz kalmaya alıştıysa, ilk zamanlar zorlansanız bile zamanla yaptığınız bol egzersizler buna fazlasıyla değecektir.  

Turist Olun ve Ülkeyi Tanıyın 

Anadolu’nun her bir karışında farklı bir macera, farklı bir doğa güzelliği mevcut. Saklı cennette nereye gitseniz hiç şüphesiz ayrı güzellikle karşılaşacaksınız. Eğer vaktiniz varsa gezmeye ilk başta Türkiye’den başlayabilirsiniz. Alın elinize bir harita daha önce keşfetmediğiniz illerimizden birkaçına geziye çıkmak için hemen harekete geçin.   

Turlara Katılarak Daha Fazla Öğrenin 

‘Tatilde ne yapılır’ diye araştıranlara bir tavsiyemizde, turlara katılarak gezmenizdir. İster Karadeniz, ister Ege, ister Akdeniz turu stres atmak için büyük bir serüven olacaktır. Mesela yaz aylarında boş yeşili ve sisli ormanların arasında anı albümünüze yeni kareler daha ekleyebilirsiniz. Birçok kişi için bunun düşüncesi bile insanın için huzurla doldurmak için yetiyor. Turlara katılarak bu huzuru siz de yakalayabilirsiniz.  

Aileniz ve Arkadaşlarınızla Vakit Geçirin 

Tatilden beklentisi eğlenmek olanlara film günü, yürüyüş ya da arkadaşlarla bol kahkahalı zaman geçirmeli aktiviteler öneriyoruz. Elinizde ne kadar teknolojik alet varsa bir kenara koyun ve anı yaşayın. Bu olay size kesinlikle çok iyi gelecektir. 

Ücretsiz Kurslara Kaydolarak Öğrenmeye Devam Edin 

Tatilden beklentisi keşfetmek olanlar için online kursları öneriyoruz. Artık ekran başından her şey öğrendiğimiz bu dönemde gerek alanınızla ilgili olsun, gerek merak ettiğiniz bir konuyla ilgili olsun herhangi bilgi birikiminize bir yenisini daha ekleyebilirsiniz. Yeni bilgiler öğrenmek insanı mutlu eden aktiviteler arasında yer alıyor.  

Kitap Okumak İyi Gelecektir  

Büyük ihtimalle aranızda iş hayatının verdiği yoğunlukla en son ne zaman kitap okuduğunu unutanlar bile vardır. ‘Tatilde ne yapmalı?’ diye soranların ve tatilden beklentisi keşfetmek olanlar için harika bir önerimiz daha var. O da hiç şüphesiz kitap okumaktır. Tüm zamanımızın sosyal medyanın aldığı şu günlerde, kitap okumak ilaç gibi gelecektir. Bu nedenle kitap okuyarak verimli bir tatil gerçekleştirebilirsiniz. Bu aktivite size yeni bilgiler sunarken, Alzheimer ve Demans gibi rahatsızlıkların ilerlemesini de yavaşlatır.  

Güneş Banyosu ile D Vitaminine Doyun 

‘Tatilde ne yapalım’ diye soranlara son tavsiyemiz bol bol güneş banyosu olacak. Bronzlaşmak için mutlaka bir deniz ya da havuz olmasına gerek yok. Yaşadığınız yerde bulunan parklar, evinizin arka bahçesi ya da balkonunda da güneş altında bir süre kalarak bronzlaşabilirsiniz. Bu vücudunuza D vitamini girmesini sağlayacaktır ve sizi hastalıklara karşı güçlendirecektir.  

En önemli tavsiyemiz ise eğer bu yazın güzel bir tatil geçirmek istiyorsanız, teknolojiden olabildiğince uzak kalmanızı tavsiye ediyoruz. Şimdiden huzurlu ve mutlu tatiller.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? Yolcu360 ile hemen kiralayın, yazın araçsız kalmayın!

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle