Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Tarihte Kalan Otomobil Markaları

Tarihte Kalan Otomobil Markaları

Otohaber Dergisi Temmuz 2020 sayısında Ceyhun Kozlan çok güzel bir araştırma yazısı paylaşmış. Onun verdiği bilgilerden yararlanarak üretilmiş, çok popüler olmuş ama daha sonra bir daha üretim yapmamış olan otomobil markalarını listeledik. Otomobil tutkunlarının büyük keyif alacağı çok güzel bir içerik oldu, mutlaka okuyun… Tarihte kalan otomobil markaları yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından derlendi.

Otomobil Dünyasından Silinen Markalar

Şimdi üretilmeyen ama yeniden üretilse çok satacak otomobiller konusu hep tartışılır. Yeniden üretilse çok satacak arabalar deyince sizin aklınıza ne geliyor; yorumlar kısmına yazın. Biz, şimdi üretimi olmayan ama üretildiği dönemde büyük ilgi görmüş olan modelleri listeledi. 

Tarihte Kalan Otomobil Markaları

Yeniden üretilse alınacak otomobiller olarak da görebileceğimiz ve bugün üretimi bitmiş araba markaları listemiz şöyle:

  • Trabant Marka Otomobiller

Doğu Almanya’nın yerli otomobili Trabant, 1957 – 1991 yılları arasında üretildi. Ancak bir süre sonra adeta Doğu – Batı ayrımının simgesi haline gelen bir objeye dönüştü. Bunun da etkisiyle tutulmadı.

Trabant Marka Otomobillere Ne Oldu yazısı için tıklayınız.

  • DMC Marka Otomobiller

Geleceğe Dönüş filmini bugün 35 yaşının üstünde olan herkes hatırlar. Geleceğe Dönüş filminin başrolündeki otomobil ise DMC marka idi. 1975 yılında kurulan şirket, 1982’de iflas etti. 

DMC Marka Otomobillere Ne Oldu yazısı için tıklayınız.

  • Mercury Marka Otomobiller

1938 yılında Ford makası altında premium yeni marka üretimi hevesiyle ortaya çıktı. 2008 global ekonomik krizinden sağlam çıkamadı. 

  • Scion Marka Otomobiller

Toyota’nın genç müşterileri hedeflemek üzere geliştirdiği bir alt markadır. 2003 yılında ortaya çıkan markanın sonu, 2016 yılında geldi. 

  • Eagle Marka Otomobiller

1987’de kurulan Amerikalı otomobil markasıdır. Chryser’in genç yüzü olarak lanse edilmişti. Ancak çok da başarılı olamadı ve marka 1998 yılında kapandı. 

  • Oldsmobile Marka Otomobiller

1897 kurulmuş ve 35 milyonun üzerinde otomobil üretmiş dev bir markadır. 2004 yılında ortadan kayboldu. 

  • Saturn Marka Otomobiller

General Motors tarafından 1987 yılında kuruldu. Finansal darboğazın bir sonucu olarak 2011 yılında marka bitti. 

  • Pontiac Marka Otomobiller 

Yeniden üretilse çok satacak arabalar deyip de efsane Pontiac markasından bahsetmemek olmaz. General Motors tarafından 1926 yılında kuruldu. Uzun bir süre çok popüler spor otomobiller üretti ancak istediği finansal başarıyı yakalayamadı ve 2009’da tarihe karıştı. 

  • Saab Marka Otomobiller

İsveç halkının gurur duyduğu hatta Volvo’dan daha fazla sahiplendiği markadır. 1945 yılında kurulan şirket, 2012 yılında iflas etmişti. Yeniden üretilse alınacak araba markalarında Saab’ın yeri de tartışılmaz. 

  • Hummer Marka Otomobiller

Yeniden üretilse alınacak araçlar denilince Hummer konusuna değinmemek olmaz. Hummer Otomotiv, 1980’lerde Amerikan ordusu için kuruldu. Ancak halk tarafından da ilgi gördü. Bir süre çok popüler oldu ancak o da farklı sebeplerle üretimi bıraktı. 

Hummer Arabalar Yeniden Üretilse yazısı için tıklayınız.

Yeniden üretilse alınacak otomobiller listesi yapmaya devam edeceğiz. Size göre yeniden üretilse alınacak arabalar hangileri?

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle