Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Tallinn Gezilecek Yerler | Tallinn Turu | Estonya

Tallinn Gezilecek Yerler | Tallinn Turu | Estonya

Baltık devletlerinden biri olan Estonya‘nın güzelliklerinden haberiniz var mı? Muhteşem bir başkent olan Tallinn’e sahip, nasıl güzel olmayabilir ki… 🙂 Eğer daha önce hem başkent hem de ana liman kenti olan Tallinn’i ziyaret etmediyseniz bu sene tatil planlarınıza burayı eklemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Biz Tallinn gezilecek yerler seyahatimizden çok mutlu ayrıldık. Umarız sizde en az bizim kadar burayı seversiniz. Tallinn turu için seyahat yazısı Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Tallinn Gezilecek Yerler

  • Tallinn Eski Şehir / Old Town

Tallinn’in en güzel yerlerinden birisi burası. Old Town olarak da bilinen Tallinn Eski Şehir, adeta Orta Çağ resimlerinden fırlamış gibi. Tallinn gezilecek yerler kapsamında buranın Arnavut Kaldırımlı sokaklarında gezerken, geleneksel kıyafet giymiş olan Estonya halkı ile karşılaşmanız yüzde 99 gibi bir oran. 😊

Tallinn Eski Şehrin en güzel yerlerinden biri de St. Olaf’s Kilisesi. Estonya’nın geleneksel mimarisinden izler taşıyan kilise, 124 metre yükseklikteki kulesi ile ilgi çekiyor. Eski şehrin gerçekten çok farklı bir atmosferi var. Bu yüzden Tallinn gezilecek yerler listenize burayı mutlaka eklemenizi tavsiye ediyoruz.

  • Alexander Nevsky Katedrali

Tallinn gezilecek yerler listenizde yer alması gereken yapılardan biri olan Alexander Nevsky Katedrali, bir Ortodoks katedrali. Rus kiliselerini andırdığını sizde düşündünüz mü? Bizde ilk gördüğümüzde Rusya’daki kiliselere çok benzettik. Doğru tahmin etmişiz. Çünkü Alexander Nevsky Katedrali, Estonya’nın Rus İmparatorluğu’nun hakimiyetinde olduğu dönemde inşa edilmiş. 1894-1900 yılları arasında Mikhail Preobrazhensky tarafından inşa edilen katedral, görkemli yapısı ile sizi kendisine hayran bırakıyor. Zaten görkeminin en büyük kanıtı da şehrin en büyük Ortodoks küp katedrallerinden biri olması.  Bunun yanı sıra katedralin pencerelerinde ve içerisinde yer alan işlemelerde bir o kadar güzel. Kendinizi o işlemeleri ve sembolleri incelemekten alıkoyamıyorsunuz.

  • Tallinn Eski Eczane

Avrupa’nın en eski eczanesine hoş geldiniz. 😊 15. yüzyıldan beri eczane olarak hizmet veren yapı, Tallinn gezilecek yerler listesinin olmazsa olmazlarından. Tallinn Eski Şehir içerisinde bulunan eczanenin bir kısmı günümüzde müze olarak hizmet veriyor bir kısmı da hala eczane olarak kullanılıyor. Müzeyi gezerken o dönemlerde tedavi için kullanılan yakılmış kirpi ve yakılmış arı gibi değişik şeylerle karşılaşıyorsunuz.

Tallinn Turu

  • Toompea Tepesi

Aslında bir kalker tepesi olan Toompea, dikdörtgen şeklinde bir yayla. Ama Toompea Tepesi’nin koskocaman 7 hektarlık alanı kaplaması ve harika manzarası, onu Tallinn gezilecek yerler listenize eklemenize neden oluyor. 😊 Tallinn Tepesi’nde 1200’lü yıllarda inşa edilen bir kale de yer alıyor. Rus İmpartorluğu ülkeye hakim olana kadar bu tepede kraliyet ve diğer soylu aileler yaşıyormuş. Bu yüzden de halkın diğer kesimlerinden soyut bir hayat sürüyorlarmış. Tallinn Tepesi her ne kadar 13. yüzyılda ün kazanmış gibi dursa da yapılan kazı çalışmalarında Vikingler dönemine ait buluntular elde edilmiş. Günümüzde ise buraya gelip Tallinn şehir merkezini kuş bakışı izleyebileceğiniz bir yer.

  • Katerina Geçiti

Tallinn gezilecek yerler arasında şehrin kültürünü yansıtan Katerina Geçiti’ni eklememek olmazdı. Dar ve Arnavut Kaldırımları ile Katerina Geçiti, bir açıdan da yerel halkın el ürünlerini sergilediği ve sattığı bir alan. Otantik ve eski havası ile sizi hemen büyüsü altına alıyor.

  • St. Mary Katedrali / Dome Kilisesi

Toompea Tepesi’nde yer alan katedral, 13. yüzyılda inşa edilmiş. Bölgenin en eski kiliselerinden biri olma özelliği ile St. Mary Katedrali, ahşap bir tasarıma sahip. Tallinn gezilecek yerler arasında bulunan kilise, yabancı turistlerin ilgi odağı konumunda. Aynı zamanda Protestan Bohemya İsyanı’nın liderlerinden biri olan Jindrich Matyas Thurn ve general Fabian von Fersen gibi ünlü asillerin mezarları burada yer alıyor.

  • Kadriorg Sarayı

Tallinn gezilecek yerler arasında olan sarayın çok romantik bir hikayesi var. Kadriorg Sarayı, Çar Deli Petro tarafından karısı için yaptırılmış. 18. yüzyılda tamamlanan ve Petrine barok tarzında tasarlanan saray, şu an resim galerisi olarak hizmet vermekte.

  • Viru Kapısı

Tallinn gezilecek yerler arasında bulunan Viru Kapısı, mimarisi ile içinden geçerken sizi değişik bir atmosfere sokuyor. Kapıdan geçtiğiniz an kafeler, restoranlar ve hediyelik eşyacılar ile çevreleniyorsunuz. Bizim size önerimiz buradaki kafelerden birine oturup bir kahve içmeniz ve ortamın tadını çıkarmanız. Dikkat dikkat! Burada dinlenip, atmosfere kapıldığınızda kendinizi Orta Çağ’da gibi hissediyorsunuz. 😊

Estonya Vize

Tallinn gezilecek yerler için Estonya’ya gitmek istiyorsanız, Schengen vizesi almanız gerekiyor. Estonya vizesi için başvurmadan önce pasaportunuzda en az 2 adet boş vize sayfası olduğundan ve vizenizin geçerliliğinin bitiş tarihinden sonrada en az 3 ay daha devam ettiğine dikkat edin. Peki vize başvurularınızı nereye yapabilirsiniz?

Estonya Cumhuriyeti ile Macaristan arasında 2009 yılında imzalanan ve yürürlüğe giren Macaristan Konsolosluğu Estonya ortak vize merkezi anlaşması kapsamında Estonya vizesi başvurularını Macaristan Büyükelçiliği’ne veya Macaristan Konsolosluğu’na yapabilirsiniz. Dilerseniz, Estonya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezlerine de müracaat edebilirsiniz.

Schengen vizesi için gerekli evraklar nelerdir sorusunun cevabı için yazımıza tıklayabilirsiniz.

Tallin’e Nasıl Gidilir?

Tallinn’e Türkiye üzerinden direkt uçuş seferleri mevcut. Uçak biletinizi alırken tercih etmeniz gereken havaalanı ise Lennart Meri Tallinn Havalimanı

Tallinn gezilecek yerler için seyahat listesi bittikten sonra İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, kiralık araba için İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Tallinn turu için detaylı bir şekilde gezdikten sonra Ankara‘ya hava yolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler. 

Tallinn gezisi kapsamında seyahat listesini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle