Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Suuçtu Şelalesi | Bursa Gezilecek Yerler

Suuçtu Şelalesi | Bursa Gezilecek Yerler

Bursa diyince akla ilk gelen İskender oluyor. Fakat Bursa tarihi yerleri ve doğal güzellikleri ile de insanları büyülüyor. Gezip görecek yer açısından oldukça zengin olan Bursa için biz ne dersek az kalacak. Eğer Bursa rent a car için araç kiralama seçeneklerinden yararlanıp yola çıkıyorsanız, Bursa gezilecek yerler için öncesinden bir plan yapın deriz. Çünkü şehir de gezilecek o kadar çok yer var ki.🙂 Daha önceki Bursa yazılarımızda gezebileceğiniz birçok tarihi yerleri ve doğal güzellikleri sizlere tanıtmıştık. Ancak Suuçtu Şelalesi için sizi bilgilendirmemiştik. Bu şelale sizin bildiğiniz şelalere benzemez.  O yüzden napın ne edin gelin burada bir piknik yapın deriz. 🙂 Suuçtu Şelalesi için yola çıkmadan öncede buyurun detayları okumaya. 🙂 Suuçtu Şelalesi neredeSuuçtu Şelalesi kamp, Suuçtu Şelalesi piknik alanıBursa oteller ve Bursa restaurant önerileri de içeren Suuçtu Şelalesi için gezi yazısını Yolcu360 ekibi sizler için hazırladı.

Suuçtu Şelalesi

Bursa gerçekten de inanılmaz bir şehir. Hem yemekleri hem tarihi yerleri hem de doğal güzellikleri ile ön plana çıkıyor.  Hepsini bir arada bulundurması ile onu ziyaret edenleri kendisine hayran bırakıyor. Suuçtu Şelalesi de bu doğal güzelliklerden yalnızca bir tanesi. Suuçtu Şelalesi, Bursa’nın tatlı su kaynaklarından biri. Durun bu kulağa çok sıradan geliyor. 🙂 Ama şelalenin önemini hemen belirtelim size. Suuçtu Şelalesi, Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinin en büyük içme suyu kaynağı olma özelliğine sahip.

Peki sizce bu şelale nasıl oluşmuştur? Bir yerleri gezerken aklımıza ilk gelen sorulardan biri ”Nasıl?”. Bu yüzden bizde bu şelale nasıl oluşmuş diye merak ettik ve bizim gibi merak edenler için de cevabını bulalım istedik. Şelale, bölgede yer alan Karadere isimli derenin altında bulunan fay hattının kırılması ile oluşmuş. Hatta Suuçtu Şelalesi de adını bu durumdan almış. Suuçtu Şelalesi, 38 metre yükseklikten akmakta. Tahmin edersiniz ki bu da inanılmaz bir görüntü yaratıyor.

Keramet Kaplıcası gezisi için tıklayınız.

Suuçtu Şelalesi Piknik Alanı

Şelaleye gittiğiniz zaman mutlaka piknik yapın deriz. Özellikle büyük şehirin gürültüsü, iş veya okul hayatının yoğun temposu derken valla bir detoksa ihtiyacımız oluyor. Buraya gelip şelalenin sesi eşliğinde piknik yapmak da ayrı bir keyifli oluyor. Açık ve net bir şekilde istediğimiz detoksu bize yine doğa sunuyor. Arada sırada kafamızı boşaltmak ve biraz huzura ihtiyacımız oluyor. O zaman napıyoruz arkadaşlar? 🙂 Hafta sonu planı olarak buraya geliyoruz. Dinleniyoruz ve arınıyoruz. Neyse, konumuza gelelim biz. Burada şelalenin hemen dibinde çok güzel ahşap piknik masalar bulunuyor. Hafta sonu için kahvaltı mı yapmak istiyorsun? koy termosuna bir çay, börek ya da simidini al, belki yanına da azıcık peynir zeytin gel buraya kafa dinle. 🙂 Mangal mı yapmak istiyorsun? Topla yakınlarını, bin aracına gel buraya. Güzel ve kaliteli vakit geçir. Tabiri caiz ise çam ağaçlarının altında şöyle iki muhabbetin belini kır.  Doğaya gel, doğa ile kucaklaş. Onun nimetlerinden faydalan. En güzel terapi bu.

Oylat Şelalesi gezi rehberi için tıklayınız.

Suuçtu Şelalesi Kamp 

Aynı zamanda buranın Bursa’nın en iyi kamp alanlarından biri olduğunu hemen belirtelim. Kavak ağaçları,  kayın ağaçları ve çam ağaçları ile burası kampçılar için harika bir fırsat diyebiliriz. Güneşi şelalenin inanılmaz manzarası ile karşılamak kulağa oldukça hoş geliyor.

Bursa gezi rehberi için tıklayınız.

Suuçtu Şelalesi Nerede?

Şelale, Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinden 18 kilometre uzaklıkta ve Muradiyesarnıç Köyü yakınlarında bulunmakta. Bursa merkez araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, buraya konforlu bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Bursa Restaurant Önerileri

Bursa yemekleri için en iyi restoran listesini sizler için araştırdık ve bulduk. 🙂

  • Rumeli Kardeşler Sofrası
  • Cigergah
  • Meşhur Tavacı Recep Usta Bursa
  • Dababa Restaurant
  • Kayhan Köftecisi

Bursa Osmangazi araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Bursa Otelleri

Şelale ve Bursa gezilecek yerler için şehre geldiyseniz konaklama konusunda oldukça şanslısınız. Her bütçeye uygun konaklama yerini bu şehirde rahat bir şekilde bulabilirsiniz. Birkaç otel önerisi:
  • Hilton Bursa
  • Crowne Plaza Bursa
  • Ramada Bursa
  • İbis Otel Bursa
  • Marigold Bursa
  • Holiday Inn Bursa
  • Sheraton Bursa
  • Divan Otel Bursa
  • Almira Hotel Bursa
Bursa Gezilecek Yerler
  • Muradiye

Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti olan Bursa, zengin tarihi geçmişi ile mutlaka görülmesi gereken şehirler listesi içerisinde yer almakta. Geçmişte pek çok medeniyete ev sahipliği yapan şehir, Osmanlı İmparatorluğu döneminde sayısız eserlere ev sahipliği yapmış. Bursa gezilecek yerler arasında o dönemin izlerini keşfetmek için uğramanız gereken semtlerden biri Muradiye.

Muradiye gezisi için tıklayınız.

  • Koza Han

Bursa gezilecek yerler arasındaki bir başka yer ise Sultan II.Beyazıd tarafından dönemin en iyi mimarlarından Abdül ula bin Pulat Şah`a İstanbul`daki eserlerine vakıf olarak inşa ettirilen Koza Han. Ana bina, alt katta 45 ve üst katta da 50 oda içermekte. Günümüzde bu odalar mağaza olarak ve kafe olarak hizmet vermekte.

Koza Han gezi rehberi için tıklayınız.

  • Leylek Köyü

Leylekleri gözlemlemek ister misiniz? Burası bunun için ideal. Hatta öyle ideal bir yer ki 2011 yılında Avrupa leylek köyü seçildi. Türkiye’nin ilk ve tek Leylek Köyü tam olarak burası. Leylek köyünün eski adı ise Eskikaraağaç. Buraya sadece gözlem yapmak için değil dinlenmek, büyük şehirlerin stresinden uzaklaşmak ve kafanızı rahatlatmak için dahi gidebilirsiniz.

Bursa oto kiralama kapsamında Bursa Yenişehir Havalimanı araç kiralama için tıklayınız.

 

Yorum ekle