Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > İlginç bilgiler > Sürüş sırasında bu şarkıları dinlemek hayatınızı tehlikeye atıyor

Sürüş sırasında bu şarkıları dinlemek hayatınızı tehlikeye atıyor

Pek çoğumuz araç kullanırken müzik dinlemeden yapamıyoruz. Hatta araba kullanırken müzik dinlemek bazıları için bir tutku, bir hobi bile olabiliyor. Ancak dinlediğiniz şarkıların sizin hayatınızı tehlikeye atabildiğini hiç aklınızdan geçirmiş miydiniz?

Herkes dinliyor ama…

Click4reg sitesinin yaptığı bir araştırmaya göre sürüş sırasında müzik dinleyenlerin oranı %89 ile bir hayli baskın. Araç kullanıcılarının ancak %11’lik bir kısmı müzik dinlemeden seyahat etmeyi seviyor. Fakat herkesin müzik dinleme tercihi farklı. Radyo dinleyenlerin oranı %63 iken, CD ya da USB bellek ile müzik dinleyenlerin oranı %37’de. Bunların arasına hala kasetçaları olan araçları da katabiliriz… Bir başka ilginç nokta araç kullanırken müzik dinleyenlerin %48 gibi bir çoğunluğu 30 dakikalık bir yolculukta bile ortalama 6 ila 11 kez ses düzeyini veya çalan şarkıyı değiştirme eğiliminde oluyor. Sürücülerin %59’u ise park ederken müziği kapatmayı tercih ediyor.

Hangi müzikler hayatımızı tehlikeye atıyor?

Pek çok müzik türü ve sanatçı var ve bunlar arasında doğru seçimi yapmamanız halinde sürüş keyfiniz, korkunç bir kazayla sonlanabilir. Uluslararası Uygulamalı Psikoloji Derneği’nin araştırmaları, yüksek tempoda müzik dinleyen sürücülerin daha çabuk heyecanlandığı ve paniklemeye daha açık olduklarını ortaya çıkarmış. 120-140 bpm hızındaki müzikleri dinlemenin, sürücüleri trafik kurallarını ihlal etme yönünde motive ettiği ise acı bir gerçek.

Bunu bazı örneklerle açalım. Öncelikle, gündelik hayatta karşılaşabileceğiniz pek çok şarkı aslında “güvenli” olarak kabul edilen 120 bpm’in altında. Şu liste size bir fikir verebilir.

Peki ya hayatınızı tehlikeye sokabilecek şarkılar? Eğer aşağıdaki örnek listedeki şarkılara benzer bir müzik zevkiniz varsa, en azından sürüş sırasında müzik tarzınızı değiştirmenizde fayda var:

Müzik en güzel uzun yolculuklarda dinlenir

Müziğin ruhun gıdası olduğunu unutmamak gerek. Yolculuklar hele ki uzun olduğunda insan bünyesi için yorucu etkiler ortaya çıkartabiliyor. Sürüş sırasında doğru müziği dinlemek zihninizi hem besleyecek hem de canlı tutacaktır. Uzun yolculuklarda bu keyfi daha çok hissetmeniz muhtemel. Uzun bir yolculuğa çıkmak istiyor ancak araç sahibi olamıyorsanız, kiralamak da sizin için bir seçenek olabilir. Mesela bu yaz uzun bir yolculuğa çıkın ve kendinizi Bodrum’a atın. Bodrum araç kiralama firmalarına ulaşmak ve uygun fiyatlarla Bodrum’dan araba kiralamak için yolcu360.com ana sayfasına bakın. Bodrum Havalimanından araç kiralama yaparak ya da Bodrum merkezden araba kiralayarak şehrin keyfini özgürce çıkarabilirsiniz. Bodrum’da uygun fiyatlı kiralık araç bulmak için yolcu360.com ile fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz.

Yorum ekle